به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فناوریهای نوظهور دیجیتال از قبیل هوش مصنوعی، کلاندادهها و پردازش ابری، اینترنت اشیاء، زنجیرههای بلوکی، فناوریهای مجازیسازی و سیستمهای هوشمندسازی، بهصورتی گسترده، در حال شکل دادن به دنیایی جدید از ابعاد فناورانه هستند. دنیایی که به احتمال فراوان، ششمین موج بلند تغییرات فناورانه، اجتماعی و اقتصادی را با خود به همراه میآورد و بر شانههای دو موج قبلی یعنی الکترونیک و فناوری اطلاعات و ارتباطات سوار میشود.
به فراخور این موضوع مهم، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تلاش میکند راه را برای ورود نوآوریها به حوزه دیجیتال و هوشمندسازی، با ایجاد بستری برای به کار بستن قابلیتهای فناورانه در نقاط کلیدی زنجیره ارزش این صنعت هموار کند.
مرکز طرحهای کلان ملی فناوری با هدف تحقق اهداف این معاونت، اقدام به شناسایی و حمایت از طرحهای فناورانه این حوزه در ۳ بخش اصلی الکترونیک و میکروالکترونیک، رباتیک و مخابرات و شبکه کرده است.
سهم ۱۸ میلیاردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
آمارها نشان میدهد از مجموع ۱۲ طرح حمایتشده از زمان آغاز به کار مرکز طرحهای کلان ملی فناوری، ۸ طرح در بازه زمانی سالهای ۱۳۹۲ الی ۱۴۰۰ مورد حمایت قرار گرفته است. مجموعا در حدود ۲۳ میلیارد تومان اعتبار به منظور حمایت از طرحها مصوب شده است که از این میزان، رقمی در حدود ۱۸ میلیارد تومان سهم معاونت بوده است. همچنین حسب پیشرفت پروژه و شاخصهای کلیدی عملکرد تعیینشده، تاکنون اعتباری در حدود ۱۴ میلیارد تومان از سهم معاونت پرداخت شده است.
بیشترین حجم اعتبار برای الکترونیک و میکروالکترونیک
تحلیلها نشان میدهد از مجموع ۸ طرح حمایتشده، بخش رباتیک و بخش الکترونیک و میکروالکترونیک هر کدام با ۳ طرح، بیشترین تعداد طرحهای مورد حمایت را به خود اختصاص داده است.
همچنین بررسی نسبت توزیع ریالی طرحها حاکی از آن است که از مجموع ۲۳ میلیارد تومان اعتبار مصوب، بخش الکترونیک و میکروالکترونیک با رقمی در حدود ۱۱ میلیارد تومان، بیشترین میزان ریالی حمایت را به خود اختصاص داده است.
تاکنون تمامی طرحهای سرمایهگذاریشده در این حوزه، با موفقیت همراه بوده است.