به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با افزایش قیمت انرژی در جهان، مقوله صرفهجویی در مصرف انرژی اهمیت روزافزونی پیدا کرده است و از این رو استفاده از فناوریهای جدید برای جلوگیری از هدر رفت انرژی مورد توجه صنایع قرار گرفته است.
عایقهای حرارتی نانویی یکی از گزینههای مهم در این حوزه است؛ چرا که ذخیره انرژی گرمایی در محیطهای مسکونی و صنعتی باعث کاهش میزان مصرف انرژی و حفظ محیط زیست شده و صرفه جویی قابل توجهی در منابع ملی را به همراه دارد. این پوششها با مکانیسم بازتابش انرژی حرارتی و تغییر در ضریب حرارتی، افت دما و در نتیجه ذخیره انرژی را در پی خواهد داشت. دلیل این امر طراحی این مواد در سطح مولکولی و ماکروسکوپی است که موجب به دام انداختن هوا در بین ذرات خواهد شد.
از آنجایی که هوا در سطح مولکولی به دام میافتد، یک نانوعایق و نانو پوشش با ضخامتی در حد چند اینچ میتواند تاثیر قابل توجهی داشته باشد. برخی نانو مواد از خواص بینظیری مانند سطح ویژه و تخلخل بالا، چگالی پایین، هدایت حرارتی کم، شفافیت بالا و ثابت دیالکتریک بسیار پایین برخوردار هستند.
گروه پوششهای محافظ پایه آب یکی از شرکتهای فناور با استفاده از نانومواد، عایق حرارتی ساخته است که میتوان از آن برای پوششدهی روی سطوح فلزی پشت بامها و شیروانیها جهت جلوگیری از انتقال گرما به داخل ساختمانها استفاده کرد. این عایق حرارتی قابل استفاده برای کاهش دمای سطوح خارجی تجهیزات صنعتی از قبیل مخازن و راکتورها بوده و همچنین موجب کاهش مصرف سوخت و انرژی در تجهیزات با دما و انرژی حرارتی بالا بویژه پتروشیمیها، پالایشگاه، صنایع فلزی و نظامی میشود.
در صورت استفاده از این عایق نانو در ساختمانها، جذب گرما کاهش یافته و از انتقال سرما از طریق پشت بام ها، دیوارها و شیروانیها جلوگیری میشود.
به نقل از ستاد نانو، ممانعت از انتقال حرارت از طریق تابش، عدم تولید دود یا آلاینده شیمیایی در اثر قرارگیری تحت شعله مستقیم، انعطافپذیری، سهولت استفاده و آبگریز با قابلیت عبور بخار آب از جمله ویژگیهای این عایق حرارتی است.
این گروه با محوریت تولید محصولات نوین ساختمانی در سال ۱۳۹۴ تاسیس شد و تولید محصولات نوین و محافظ سطوح ساختمانی، بر پایه پلیمرهای پایه آب و دوستدار محیط زیست و اهمیت به حفظ محیط زیست، مطابق با استانداردهای کیفی مربوط از جمله اهداف این شرکت است.