مصطفی شاطری، مدیرعامل شرکت دانش بنیان مپفا و مدیر کلینیک کسب و کار استان سمنان در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، گفت: از آنجا که در شرایط کنونی یکی از اساسیترین ارکان امنیت، امنیت غذایی وابسته به بخش کشاورزی است کارخانه گیاهی به سیستم رشد دارد که این امکان را فراهم میآورد تا به تولید ثابت انواع گیاهان و با هر نوع شرایط اقلیمی در تمام طول سال دست یابد.
شاطری با اشاره به ویژگیهای خاص این ایده مطرح کرد: تولید محصولات مختلف در تمام فصول سال، تولید محصولات ارگانیک، حذف سموم و آفت کش ها، کاهش ۹۰ درصد مصرف آب، کاهش هزینه و افزایش کمیت و کیفیت تولید، اینترنت اشیا IOT و پردازش تصویر از ویژگیهای این ایده است.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان مپفا و مدیر کلینیک کسب و کار سمنان اظهار داشت: این ایده باعث اشتغالزایی ۱۱۳ نفر شده است یکی از اهداف این پروژه راه اندازی اولین پلنت فکتوری ایران، ساخت پلنت فکتوری مقیاس کوچک، ساخت پلنت فکتوری خانگی و اپلیکیشن است.
گفتنی است، نخستین جشنواره ایدههای برتر اشتغال زا و کارآفرینی از ۲۰ دی ماه تا ۱۰ بهمن ماه امسال پذیرای ۴۶۵۵ ایده اشتغالزا و کارآفرین از سراسر کشور بود و در نهایت و پس از انجام چند مرحله ارزیابی و داوری ملی، ۱۵ ایده را به عنوان ایدههای برتر برگزید.
توسعه و ترویج فرهنگ ایده پردازی، کارآفرینی و اشتغالزایی، شناسایی ایدههای برتر و تشکیل بانک اطلاعاتی از ایدههای برتر و صاحبان ایده، فراهم نمودن زمینه حمایت از ایدههای برتر اشتغال زا و عملیاتی نمودن آنها و کمک به اشتغال پایدار در کشور از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.
ایدههای ارائه شده علاوه بر حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی به صورت کلی، مباحثی از قبیل؛ مشاغل خانگی، اشتغال جوانان و فارغ التحصیلان، معلولین، معتادین بهبودیافته، زندانیان آزادشده، زنان سرپرست خانوار، اشتغال مرتبط با محیط زیست (کارآفرینی سبز)، اشتغال در مناطق کمتر برخوردار، اشتغال در مناطق روستایی و اشتغال در منطقه ویژه اقتصادی مکران را در بر میگیرد.
برترین ایدهها بر اساس نوآورانه بودن، میزان امکان پذیری اجرای ایده ها، تاثیر بر اشتغال کشور و تعداد اشتغال ایجادی، پایدار بودن اشتغال و نیاز به منابع مالی کمتر برای اجرای آن ایده، ارزیابی میشوند.