احمد علیجانپور، رئیس دانشگاه ارومیه در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو در خصوص مهمترین دستاورد دانشگاه ارومیه در حوزه پژوهشی گفت: در حوزه پژوهش و فناوری بروندادهای علمی خاصی را در دانشگاه ارومیه داریم و این بروندادها یا خروجی در دو حوزه پژوهش و فناوری تقسیم میشود، در حوزه فناوری یک مرکز رشد داریم که ۳۱ شرکت در این مرکز فعال هستند و ۷ مورد از این شرکتها به مرحله هسته، ۱۸ مورد به مرحله شرکت فناور که خروجی فناوری دارند و ۶ شرکت از این شرکتها به مرحله دانشبنیان رسیده اند.
علیجانپور افزود: ۵۲ محصول در شرکتهای فناوری و مرکز رشد دانشگاه ارومیه تولید شده که از این ۵۲ محصول یک سری از محصولات در مسیر تجاری سازی هستند و یک سری دیگر از محصولات ما که بسیار مهم و تاثیرگذار در حل مشکلات جامعه است مانند پچ پنل و محصولات شبکه، محصولات زیستی و نانو تکنولوژی پهپاد سمپاشای و ... است که در مراکز رشد ما تولید شده اند و بخشی از اینها به مرحله تجاری سازی رسیده اند.
رئیس دانشگاه ارومیه با اشاره به بروندادهای پژوهشی در دانشگاه گفت: برای سال ۱۴۰۰ حدود ۹۲۸ مقاله ICI، ۹۵۶ مقاله اسکوپوسی و ۵۴۷ مقاله در نمایه isc داشتیم و همچنین نفر از دانشگاهیان جزو یک درصد دانشمندان برتر جهان بودند و و آقای «مهران مرادی» استاد برتر نمونه کشوری در حوزه دامپزشکی شد و همچنین ۹ نفر از دانشجویان دانشگاه ارومیه به عنوان نفرات برتر بنیاد ملی نخبگان انتخاب شدند.
وی در خصوص امکانات ارائه شده برای شرکتهای دانش بنیان تصریح کرد: دانشگاه برای شرکتهای دانشبنیان برنامه حمایتی در نظر گرفته شده از نظر محل و مکان اسکان و از بابت تاسیسات و امکاناتی که نیاز دارند را در اختیار آنها قرار داده ایم. برای شروع فعالیت که از ایده و بعد تبدیل به محصول است حمایتهای مالی دانشگاه از این شرکتها انجام میدهد.
علیجانپور اظهار داشت: صندوق پژوهش و نوآوری در سطح وزارت خانه و معاونت علمی ریاست جمهوری تاسیس شده که دانشگاه ارومیه نیز جزو این صندوق است و شرکتها دانش بنیان برای گرفتن تسهیلات کم بهره معرفی میکند که میتواند در روند توسعه و تعالی شرکتها موثر باشد هم از نظر مسکن و مکان شرکتها و اعتبارات لازم سعی میکنیم حمایت مالی البته در حد توان دانشگاه انجام دهیم.