گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با وجود ثبات نرخ ارز در ماههای پایانی سال ۱۴۰۰، اما در هفتههای اخیر روند نرخ ارز بازار غیر رسمی به شکل عجیبی با رشد مواجه بوده است.
نکته جالب توجه این بوده که نرخ رسمی ارز با افزایش قابل ملاحظهای همراه نبوده و شواهد حکایت از این دارد که سودجویان به دنبال افزایش ارز در بازار آزاد هستند.
به بیان دیگر دولت در ماه جاری ارز ترجیحی را از اقتصاد ایران حذف کرد و این عامل سبب شد درآمد کلان سودجویان از بین رود به همین دلیل این گروهها با فشار بر بازار آزاد به دنبال تحقق درآمد از دست رفته خود بودند علاوه بر این با افزایش نرخ ارز در بازار آزاد به دنبال ضربه به دولت و شکست سیاستهای اقتصادی دولت بودند.
البته در ماههای اخیر وزارت اطلاعات با بانک مرکزی در ماههای اخیر برخی از متخلفین ارزی را دستگیر و حسابهای متخلفین را مسدود ساخت، اما دستگیری و مسدودسازی متخلفین راهکار اساسی نبوده و نیاز است سیاستهای اقتصادی صحیحی در نظر گرفته شود.
در همین راستا اخبار غیر رسمی حکایت از این دارد که در جلسه چهارشنبه شب سران قوا تصمیمات جامعی در خصوص کنترل نرخ ارز گرفته شده است.
از سوی دیگر رئیس کل بانک مرکزی نیز در حاشیه جلسه چهارشنبه هئیت دولت از ورود بانک مرکزی جهت کنترل نرخ ارز خبر داده است.
علی صالح آبادی در این خصوص گفت: با پوشش کاملی که در این بازارها انجام میدهیم قطعاً آرامش در بازار ایجاد میشود؛ البته بانک مرکزی از ظرفیت قوانین موجود استفاده میکند و " بهزودی اختیارات ویژهای هم برای بانک مرکزی اضافه میشود و میتواند به تعادل در بازار کمک زیادی کند. "
همچنین براساس اطلاعات غیر رسمی که به دست خبرگزاری دانشجو رسیده است جلسهای با حضور مسئولین بانک مرکزی و صرافیهای مجاز برگزار شده است.
با وجود اینکه هنوز جزئیاتی از این جلسه منتشر نشده است، اما اخبار درز کرده بیانگر آن بوده بانک مرکزی با همراهی صرافیها یه دنبال تزریق ارز در بازار است.
با توجه به اینکه نرخ ارز بازار ازاد بیش از ۳۱ هزار تومن بوده لذا میتوان استنباط کرد این مداخله ارزی جهت ورود نرخ ارز بازار ازاد در محدوده ۲۸ تا ۲۹ هزار تومان است.
البته اعلام نظر رییس کل بانک مرکزی در چهارشنبه یک شوک به بازار غیر رسمی وارد کرد با این وجود ورود بانک مرکزی هم مجدد شوک شدیدی به بازار وارد خواهد کرد البته این تزریق ارز در سایه دیپلماسی اقتصادی کشور و ورود ارز به کشور بوده است.