به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رتبهبندی شانگهای در آخرین آمار خود دانشگاهها را بر اساس موضوعات مختلف رتبهبندی کرد که نتیجه آن برای رشتههای علوم پزشکی نیز منتشر شد.
نظام رتبهبندی شانگهای یکی از معتبرترین رتبهبندیهای جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای ژیائوتنگ چین منتشر میشود. این رتبهبندی در قالب یک پروژه بزرگ در کشور چین برای اولین بار در ژوئن سال ۲۰۰۳ میلادی توسط دانشگاه شانگهای منتشر شد.
نظام رتبهبندی شانگهای در سال ۲۰۲۲ میلادیبرای ششمین سال متوالی، موضوعات دانشگاهی (GRAS) را رتبهبندی جهانی کرده است. این رتبه بندی در سال ۲۰۲۲ در ۵۴ رشته در قالب پنج حوزه کلی شامل حوزه مهندسی (۲۲ رشته)، حوزه علوم طبیعی (۸ رشته)، حوزه علوم زیستی (۴ رشته)، حوزه علوم پزشکی (۶ رشته) و حوزه علوم اجتماعی (۱۴ رشته) صورت گرفته است.
بیش از ۱۸۰۰ دانشگاه از بین ۵۰۰۰ دانشگاه مورد بررسی از ۹۶ کشور جهان در فهرست نهایی این رتبهبندی قرار گرفت. از ایران نیز ۳۴ دانشگاه در این رتبهبندی حضور دارند.
نتایج این رتبه بندی برای سال ۲۰۲۲ میلادی نشان میدهد که دانشگاه های ایالات متحده آمریکا جایگاههای برتر خود را در ۳۲ موضوع تثبیت کردهاند.
دانشگاه هاروارد با اخذ ۱۶ جایگاه برتر که شامل ۷ جایگاه در زمینه علوم اجتماعی، ۴ جایگاه در حوزه علوم پزشکی، ۳ جایگاه در حوزه مهندسی و ۲ جایگاه در حوزه علوم زیستی است، مقام اول برترین دانشگاه جهان در رتبهبندی شانگهای را دارد.
"موسسه فناوری ماساچوست"(MIT) نیز در ۵ موضوع برتری دارد که ۴ رشته آن مهندسی و یکی رشته علوم طبیعی است.
همچنین، دانشگاه پنسیلوانیا از ایالات متحده و دانشگاه شینگهوا از چین در ۳ موضوع رتبه یک در جهان هستند.
بر این اساس، نتیجه رتبهبندی برای رشتههای علوم پزشکی نیز منتشر شده که این رشتهها به تفکیک دانشگاه عبارتند از:
پزشکی بالینی؛ دانشگاه هاروارد (آمریکا)
بهداشت عمومی؛ دانشگاه هاروارد (آمریکا)
دندانپزشکی و علوم دهان؛ دانشگاه میشیگان آن اربر آمریکا)
پرستاری؛ دانشگاه پنسیلوانیا (آمریکا)
فناوری پزشکی؛ دانشگاه هاروارد (آمریکا)
داروسازی و علوم دارویی؛ دانشگاه هاروارد (آمریکا)