به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد جواد توکلی رئیس پژوهشکده وزارت اقتصاد در نشست اندیشهورزی که با حضور مدیر کل حوزه وزارتی وزارت اقتصاد، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان خراسان رضوی و اساتید دانشگاهها و صاحب نظران اقتصادی برگزار شد، گفت: نظر وزیر اقتصاد این است که مسائل وزارت اقتصاد از طریق دانشگاهها پیگیری و نظرات کارشناسی آنها گرفته شود.
وی با تأکید بر ضرورت تعامل بین ادارات کل امور اقتصادی و دارایی و دانشگاهها گفت: تشکیل هیئتهای اندیشه ورزی در استانها با حضور اساتید و صاحبنظران اقتصادی میتواند در شناسایی مسائل و ارائه راهکارهای تخصصی کمک شایانی نماید.
توکلی کارکردهای این هیئت را در استانها در زمینههای تجمیع و تصمیمگیری درخصوص بودجههای پژوهشی، شناسایی اولویتهای اقتصادی استان و بررسی پیشنهادات و راهبردهای وزارت متبوع دانست.
وی با اشاره به سه ضلع معاونت علمی و فناوری، وزارت اقتصاد و مرکز تحقیقات در شورای راهبردی گفت: با اضافه شدن ضلع چهارم سازمان برنامه و بودجه، این شورا میتواند به سمت توسعه منطقهای هر استان حرکت کند، به گونهای که هر استان رویکردهای توسعهای خود را خود تعیین کند.
رئیس پژوهشکده وزارت اقتصاد درخصوص آسیبهای موجود در وزارت اقتصاد تصریح کرد: علی رغم اینکه در دستورالعمل ها، وزارت اقتصاد باید تنظیمگر سیاستهای اقتصادی باشد، ولی در عمل سیاستهای اقتصادی در اختیارش نیست و مسائل مالی آن در مجلس و سازمان برنامه و بودجه و مسایل پولی آن در بانک مرکزی سیاست گذاری میشود و نقش وزارت اقتصاد فقط پاسخگویی در قبال این سیاستگذاریها است.
در ادامه این نشست رضا خواجه نائینی، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان خراسان رضوی خواستار تصمیمگیری متمرکز در خصوص بودجههای پژوهشی دستگاههای تابعه وزارت اقتصاد در استانها شد و بیان داشت: در حال حاضر این بودجه به صورت جزیرهای هزینه میشود که با متمرکز کردن آن در شورای هماهنگی مدیران استانی یا هیاتهای اندیشه ورزی هر استان، میتوان نتایج بهتری از مطالعات اقتصادی به دست آورد.
وی با اشاره به کم بودن بودجه پژوهشی دستگاههای تصریح کرد: بهتر است دستگاهها به جای پروژههای کلان مطالعاتی که با هزینه بالا انجام میشوند به سمت پروژههای خرد که در زمان کوتاهتر انجام میشوند حرکت کنند.