به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پدیده نزدیکی مشتری با زمین همزمان با دیگر رویداد نجومی به نام مقابله اتفاق میافتد. این رویداد به معنی قرار گیری یک سیاره از سمت مخالف زمین از خورشید است. بدین ترتیب خورشید و زمین بهمراه مشتری در یک خط قرار میگیرند. پدیده مقابله در مشتری در هر ۱۳ ماه اتفاق میافتد. از دیگر ویژگیهای این پدیده بزرگتر و درخشانتر شدن سیارات است. زمانی که ما خورشید را در غرب در حال غروب کردن میبینیم در همان زمان مشتری درست مقابل خورشید در حال طلوع است.
نزدیکی مشتری با زمین در این پدیده نسبت به رویداد ۵۹ سال پیش یعنی سال ۱۹۶۳ بیشتر است. زیرا مدارهای آنها دور خورشید متفاوت است و این دو در هنگام عبور فاصله یکسان نخواهند داشت. ناسا فاصله زمین با مشتری در این روز را ۵۹۰ کیلومتر اعلام کرد. در حالیکه دورترین فاصله این دو سیاره از هم ۹۶۵ کیلومتر است.
آلفونس استرلینگ اخترفیزیکدان ناسا در مورد این پدیده میگوید: در این پدیده شگفت انگیز سیاره مشتری بسیار درخشان است و میتوان آن را در وسط یک شهر روشن نیز مشاهده کرد. حتی میتوان گفت در هر جایی که هستید به آن نگاه کنید و لذت ببرید. به گفته وی در صورتی که مشتری در نزدیکی خورشید قرار نداشته باشد به راحتی قابل مشاهده خواهد بود.