هاشم اورعی؛ رییس اتحادیه انجمنهای انرژی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به بهینهسازی مصرف گاز، اظهار کرد: متاسفانه مصرف گاز در بخش خانگی کنترل نمیشود و این موضوع رها شده است وقتی قیمت گاز خانکی و تجاری نسبت به قیمت واقعی و یا صادراتی کمتر است و بیش از ۹۰ درصد آن یارانهایست طبیعی است که مصرف خانگی و تجاری ما زیاد شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف خانگی و تجاری یک سوم مصرف گاز کشور است، ادامه داد: وزیر نفت نیز اعلام کرده ناترازی در فصل سرما امسال به حدود ۲۴۰ مترمکعب در روز خواهد رسید، به دلیل اختلالی که در چند دهه اخیر در رابطه با مسئله انرژی و به ویژه گاز داشتیم به همین دلیل نمیتوانیم از پس مصرف خانگی برآییم.
این کارشناس انرژی با اشاره به مخاطرات ناترازی گاز، گفت: ما دیگر لازم نیست به دنبال مخاطرات بلند مدت باشیم چراکه مخاطرات کوتاه مدت داریم کار به جایی رسیده وقتی که تغییرات تقاضا و عرضه کنار هم میگذاریم، شیب تقاضا تا ۱۴۲۰ صعودی و شیب عرضه نه تنها صعودی و ثابت هم نیست بلکه روبه کاهش است. وقتی به این وضعیت برسیم نه تنها در فصل سرما مشکل خواهیم داشت بلکه در سایر فصول نیز این مسئله وجود دارد.
رییس اتحادیه انجمنهای انرژی با اشاره به مشکلات ناترازی گاز در کشور در بخش مولد اقتصاد و همچنین کاهش تولید برق در کشور، افزود: کمبود ناترازی گاز باتوجه به اینکه بخش قابل توجهی برق کشور را نیز تامین میکند برق را نیز با مشکل مواجه خواهد کرد اگر با همین فرمان پیش رویم هر روز مشکلات بیشتری گریبان گیر کشور خواهد شد.
وی با اشاره به تعرفه گذاری پلکانی، تصریح کرد: یکی از مهمترین معضلات که وضعیت انرژی را به این ناترازی رسانده، اشکال در قیمت گذاری و قیمت پایین گاز بوده است. یکی از دلایل مهمی که وضع گاز کشور به این مرحله رسیده، این است که قیمت سیگنال مناسبی به مصرف نداده است و از این نظر اجرای تعرفه گذاری پلکانی پرمصرفها بسیار مهم و اثرگذار است. البته افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی پلکانی در شرایطی که تورم ۴۰ تا ۵۰ درصدی داریم نتیجه زیادی ندارد و بحث غیر یارانهای کردن پلکان پرمصرفها واجب است.