علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره افزایش حقوق کارگران در سال آینده اظهارکرد: تعیین حقوق و دستمزد کارگران در کشور یکی از تصمیمات بسیار ضروری دولتها توسط وزارت کار و رفاه اجتماعی است. برای تعیین حقوق و دستمزد کارگران در کمیتههای تخصصی، بیش از 110 کالای اساسی مورد نیاز مردم مورد بررسی قرار میگیرد و متناسب با تورم و سبد هزینه خانوار و سیاستهای دولت در هرسال، تصمیم گیری میشود.
وی افزود: سال گذشته بنا به شرایطی که وجود داشت، تنها سالی بود که برای تعیین میزان افزایش حقوق و دستمزد کارگران، به صورت آزادانه تصمیم گیری شد؛ البته رای تشکلهای کارگری و کارفرمایان در این زمینه بسیار مهم است به نحوی که مبنای تعیین میزان حقوق کارگران، توافق کارگران و کارفرمایان است و دولت نقش تنظیمگر را در این زمینه ایفا میکند.
کارنامی ادامه داد: افزایش حقوق و دستمزد کارگران در سال گذشته، باعث ضرر کارفرمایان نشد زیرا که افزایش قدرت خرید کارگران از سویی دیگر به نفع کارفرمایان تمام میشود. یکی از مشکلاتی که کارفرمایان در سنوات گذشته با آن مواجه بودند، واردات محور بودن برخی از کالاها در داخل کشور بود که باعث ضربه به تولید داخل میشد؛ اما امسال کارگران با انگیزه بیشتری کار کردند به طوری که بخشی از رشد اقتصادی کشور، نشات گرفته از بهره وری ناشی از افزایش حقوق و دستمزد امسال بود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان دولت در لایحه بودجه سال 1402، در تعیین میزان افزایش حقوق و دستمزد کارگران اثر گذار خواهد بود؛ البته که هنوز افزایش 20 درصدی نهایی نشده است اما به طور معمول، افزایش حقوق و دستمزد کارگران، 10 درصد بیشتر از حقوق کارمندان دولت بوده است. لذا پیش بینی میکنیم سال آینده افزایش حقوق و دستمزد کارگران بیش از 30 درصد باشد.
وی اضافه کرد: البته باید توجه داشته باشیم که کارگران افزایش حقوق کمتر از 30 درصد را به هیچ وجه نمیپذیرند و حتما افزایش حقوق آنها باید بالای 30 درصد باشد. مسلم است که در شرایط اقتصادی کشور باید از کارگران حمایت داشته باشیم زیرا قشر کارگری، یکی از مظلومترین اقشار جامعه هستند که تمامی امورات زندگی آنها به حقوق و دستمزدهایشان وابسته است.