به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، این مستند با استفاده از تصاویر آرشیوی کمتر دیده شده و در گفتگو با چهرههای نامآشنای موسیقی و هنر ایران همچون مجید کیانی، حسین علیزاده، صدیق تعریف، ارشد تهماسبی، اردشیر کامکار و قشنگ کامکار و .. به بررسی زندگی و آثار استاد فقید «محمدرضا لطفی» پرداخته است.
در مستند «تار هم دیگر لطفی ندارد» کارنامه حرفهای قلندر موسیقی ایران از ابتدای تاسیس گروه شیدا تا بعد از انقلاب مورد تحلیل و بررسی قرارمیگیرد.
محمدرضا لطفی (۱۷ دی ۱۳۲۵ – ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳) با خلق آثاری، چون «ایرانای سرای امید»، «کاروان شهید»، «برادر بیقراره» و «عشق داند» به میان تودهٔ مردم راه یافت.
لطفی بنیانگذار کانون فرهنگی و هنری چاووش، گروه شیدا و مکتبخانه میرزا عبدالله بود و هنرمندان بسیاری از جمله مجید درخشانی، صدیق تعریف، حمید متبسم و حسین بهروزینیا را تربیت کرد. او در کنار تار و سهتار، کمانچه، دف، نی و سنتور نیز مینواخت و به مدت دو سال، ریاست پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران را بر عهده داشت.
او تجربه همکاری با خوانندگانی، چون تاج اصفهانی، غلامحسین بنان، محمدرضا شجریان و شهرام ناظری را داشت و خوانندگانی، چون صدیق تعریف، محمد گلریز و محمد معتمدی، علیرضا شاهمحمدی و امیر اثنیعشری را نخستین بار او به جامعهٔ موسیقی معرفی کرد.
این مستند تولید شبکه مستند است و بهروز رضوی گویندگی و وهاب الدین محمدی تدوین آن را به عهده دارد، رضا مهدوی نیز به عنوان کارشناس و نویسنده برنامه در این پروژه حضور داشته است.
«تار هم دیگر لطفی ندارد» به مناسبت درگذشت محمدرضا لطفی از چهرههای اثرگذار موسیقی ایرانی در جدول پخش شبکه مستند قرار گرفته و امشب ساعت ۲۱ و دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ساعت ۹ پخش میشود.