به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری رویترز اعلام کرد که توافق میان ریاض و تهران موجب ارائه خدمات حج بهتر به زائران ایرانی شده است.
بر اساس گزارش این خبرگزاری، زائران ایرانی در هفته جاری با یک اتوبوس کاملاً جدید برای ادای نماز عصر راهی مسجدالحرام شدند.
«سعید مهدی» که مسئولیت حدود ۲۸۰۰ زائر ایرانی را به عهده دارد به رویترز اعلام کرد که عربستان سعودی امسال همکاری بیشتری در تهیه هتل برای ایرانیها داشته است.
وی در ادامه افزود: «خدا را شاکریم که اوضاع دارد بهبود پیدا میکند. انشاء الله بتوانیم خدمات بهتری به زائران این مسجد مقدس ارائه دهیم».
عربستان سعودی، ایران و چین روز جمعه نوزدهم اسفند ۱۴۰۱ برابر با دهم مارس ۲۰۲۳ میلادی در بیانیهای مشترک اعلام کردند در نتیجه گفتگوهای انجامشده، جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی توافق کردند ظرف حداکثر دو ماه، روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند و سفارتخانهها و نمایندگیها را بازگشایی کنند.
عربستان سعودی که برای اولین بار بعد از سال ۲۰۱۹ تمامی محدودیتهای وضعشده بعد از شیوع ویروس کرونا را لغو کرده و اکنون در حال آماده شدن برای میزبانی از ۲.۶ میلیون زائر حج در سال ۱۴۰۲ است. رسانههای رسمی ایران گفتهاند ۸۷۵۵۰ نفر از این تعداد از زائران از ایران خواهند بود.
تمامی کاروانهای زائران ایرانی با ۳۷۷ پرواز از سوم خرداد ماه تا بامداد روز گذشته از ۲۱ ایستگاه پروازی از طریق فرودگاههای مدینه وجده وارد عربستان شدند و عملیات انتقال حجاج پایان یافت.
ستاد عملیات حج اعلام کرد که تعداد زائران ایرانی حاضر در جوار بیت الله الحرام بیش از ۸۶۲۰۰ نفر است و امشب تمامی زائران بیش از ۵۸۰ کاروان درهتلهای مکه استقرار یافته و آماده انجام مناسک حج تمتع و حضور ایام تشریق میشوند.
اخیراً وزارت حج و عمره عربستان از طریق حساب رسمی خود در توییتر نوشت: ما از کلیه نیروهای انسانی و امکانات موجود برای تسهیل انجام مناسک حج امسال استفاده میکنیم و تلاش داریم بهترین خدمات را به زائران خانه خدا ارائه دهیم، بنابراین از زائران میخواهیم با نیروهای انسانی همکاری کنند تا زمینه برای برگزاری هرچه باشکوهتر این مراسم فراهم شود.
«عبدالرحمن السدیس» رئیس امور حرمین شریفین عربستان سعودی نسبت به برگزاری یک مراسم استثنایی ممتاز و ایمن برای حج امسال ابراز امیدواری کرد.
السدیس تأکید کرد: آمادگیها و تدارکات، نویدبخش خوبی است و ما نسبت به یک موسم استثنایی و برجسته حج که امن و در دسترس است، خوشبین هستیم.
تعداد زائران حج تمتع کشورهای مختلف در سرزمین وحی در حال افزایش است و سعودیها برای حضور میلیونی زائران در جوار خانه خدا، حصارهای اطراف مطاف را برداشته و فضای زیارتی مسجدالحرام را توسعه دادند.
تاریخ ادای مناسک حج از روز هشتم ماه ذی حجه منطبق با ۲۵ ژوئن (۴ تیرماه) خواهد بود.
«عامر آل خشیل» مدیر عامل نهاد حج و عمره شرکت هواپیمایی عربستان سعودی اعلام کرد که امسال در حج ۱۴۴۴ هجری قمری (۱۴۰۲) برای اولین بار ۶ فرودگاه برای استقبال از حجاج اختصاص داده میشود.
«عبدالفتاح مشاط» معاون وزیر حج و عمره عربستان در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط تاکید کرد: تعداد حجاجی که خارج از عربستان برای ادای مناسک حج به این کشور میآیند به آمار پیش از آغاز شیوع ویروس کرونا بازگشته است.
وی افزود: ۲ میلیون مسلمان خارج از عربستان سعودی از سراسر جهان و ۲۰۰ هزار نفر از داخل عربستان میتوانند مناسک حج را به جا آورند.
عربستان سعودی در سال گذشته به دلیل محدودیتهای اعمال شده ناشی از ویروس کرونا پذیرای بالغ بر ۹۰۰ هزار زائر خانه خدا بود، اما امسال اعلام کرد که نزدیک به ۲ میلیون حجاج به حج مشرف میشوند.
سال گذشته (حج ۱۴۴۳) ۸۹۹ هزار و ۳۵۳ حجاج به حج مشرف شدند. در حجهای تمتع ۱۴۴۱ و ۱۴۴۲ نیز عربستان سعودی تصمیم گرفت که حج تمتع را با حضور زائران ساکن عربستان برگزار کند.