به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره بینالمللی فیلم «حوا» مهمترین رویداد سینمایی کشور در حوزه زنان، با شعار «ما پای خانواده ایستادهایم» و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، چهرههای فرهنگی، هنری، سیاسی و اهالی رسانه امروز ٢٣ تیرماه در تالار وحدت تهران درحال برگزاری است.
در ابتدای این مراسم کلیپی با محوریت تصویر زنان در سینمای ایران پخش شد، سپس مهدیه سادات محور، دبیر جشنواره گفت: هنرمندان عزیز، مدیران، خبرنگاران و کارشناسان، همکاران توانمند و بالاخص مادران و زنان والامقام سرزمین مان؛ ایران، سلام.
مفتخریم که در آیین اختتامیه نخستین جشنواره بینالمللی فیلم حوا گردهم آمدهایم، جشنوارهای که با شعار ما پای خانواده ایستادهایم به همت بنیاد گوهرشاد در فضایی که سویههای مهاجم فرهنگ غرب و استیلای رسانهای کشورهای معاند پیوسته باورها و اعتقادات ریشهدار شرق را مورد حمله قرار میدهد، بر ضرورت حفظ انسجام و تحکیم مهمترین نهاد هر جامعهای یعنی خانواده تاکید کرده است. جان خانواده به جان مادران و زنان بستگی دارد زنان کنشگر و قوی خانوادهای قوی و جامعهای آگاه میسازند.
وی افزود: نخبگان و حاکمیت این جامعه برای چنین زنانی باید فعالانه برنامهریزی کنند امشب این صندلیها به لطف عزیزانی پر شده است که همگی دغدغهمند و مدیران فرهنگی هستند که با حمایت خود از عرصه سینما تلاش کردند به جهانیان عرضه کنند که زن هویت بخش است. نام حوا را به نام زن مورد ستایش همه ادیان برای این جشنواره انتخاب کردیم. در گام نخست گمان نمیکردیم با چنین استقبالی مواجه شویم. استقبال فیلمسازان داخلی و خارجی ما را در این مسیر دلگرم کرد و به ما ثابت کرد فیلمسازانی که هنوز روح فطرت بر جانشان نقش دارد، هنوز پای خانواده ایستادهاند و میتوانند با ابزار سینما آرمانهای خود را به گوش جهانیان برسانند. همدلی نهادها، هنرمندان، مخاطبان و خان وسیع هنر از الطاف جشنوارهای بود که به نام زن و خانواده است.
محور تصریح کرد:در جلسات تخصصی و پژوهشی کنار هم نشستیم تا به ضرورت بازنمایی تصویر زن و آسیبشناسی تاکید کنیم، اما این شروع ماجراست. امروز این جشنواره پایان نگرفته بلکه شروعی است برای متولیان فرهنگی و رسانهای برای یاری گرفتن از هنرمندان دغدغهمند در داخل و خارج. در حوزه زن و خانواده برای ساخت تصویر کاملی از زن که نمایاندن آن میتواند موتور محرک کشور باشد میتواند به بازنمایی الگوی ارزشمند در این عرصه کمک کند. به عنوان عضو کوچک از این جمع به خاطر تلاش و تعهدتان سپاسگزارم.
در ادامه برگزیدگان بخش بینالملل نخستین جشنواره بینالمللی فیلم «حوا» معرفی شدند. جایزه بهترین کارگردانی فیلم مستند در بخش بینالملل به «سرزمین عسل» از مقدونیه، جایزه بهترین فیلم کوتاه داستانی به طور مشترک به «بعد از کلاس» از چین و «فاتجونا» از آلمان، جایزه بهترین فیلم بلند جشنواره به محمدرضا مصباح و سجاد نصراللهی نسب برای تهیهکنندگی و بابک خواجه پاشا برای کارگردانی فیلم «درآغوش درخت» از ایران اهدا شد.
جایزه ویژه هیات داوران در بخش بینالملل جشنواره فیلم «حوا» به طور مشترک به فلیپ آبروتین و ماکسیم زیکوف برای کارگردانی فیلم سینمایی «تیم رویایی» از روسیه رسید.
در ادامه محمدحسین لطیفی داور بخش فیلمهای بلند سینمایی و کوتاه داستانی بخش بینالملل جشنواره در این مراسم گفت: خوشحالم که عضو کوچکی برای دیدن آثار بخش بینالملل بودم. برگزاری این جشنواره را مبارک دیدم چون مبنای هر جامعه و کشوری خانواده و ستون خانواده زن است. پرداختن به این ستون مهم است، همه ما با تمام وجود به حضور زن آگاه هستیم. امیدوارم این جشنواره حفظ شود و استمرار پیدا کند و فیلمهایی ساخته شود که به قوام خانواده کمک کنند.
جرج شلهوب عضو هیات داوران بخش بینالملل هم در اختتامیه مطرح کرد: این واقعیت ارزشمندی برای فیلمسازان است که فیلمهای ارزشمندی بسازند. وقتی شما درباره خانواده فیلم میسازید روی این موضوع تمرکز میکنید که واقعاً دارد چه اتفاقی میافتد. شما در سینما گاهی مجبورید دنبال راه حل بگردید وقتی برای فیلمتان موضوع خانواده را انتخاب میکنید درواقع این خودش یک جور راه حل است. امیدوارم این جشنواره ادامه پیدا کند.
تقدیر از خانوادههای شهیدان در اختتامیه جشنواره بینالمللی فیلم «حوا»
در ادامه مراسم اختتامیه جشنواره بینالمللی فیلم «حوا»، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور، سیدمحمد هاشمی معاون حقوقی، مجلس و استانهای وزارت ارشاد روی صحنه آمدند و از مادر شهید عمار بهمنی، مادر شهیدان صادقی، شهره پیرانی همسر شهید داریوش رضایینژاد، مادر شهید محمدمهدی رضوان، سوده نجفی فرزند امیر سرتیپ اکبر نجفی تجلیل کردند.