به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، حمزه کرایلو، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان، در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: استان گلستان یکی از قطبهای کشاورزی کشور است و محور اقتصاد این استان کشاورزی است؛ اما طی سالیان اخیر به مقوله مهارت افزایی و تربیت نیروهای ماهر در این بخش توجه نشده و آموزش در بخش صنعت از سایر حوزهها پیشی گرفته است.
کرایلو ادامه داد: برای حل تنگناها و چالشهای فراروی گلستان به ویژه در بخش کشاورزی، نیازمند شتاب بخشیدن به طرحهای مهارت آموزی در حوزه کشاورزی هستیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان گفت: یکی از تفاهمنامههای راهبردی مرکز آموزش فنی حرفهای گلستان در سال گذشته انعقاد تفاهمنامه در بخش کشاورزی بود، اما به علت عدم جدیت مدیران مربوطه دستاوردهای ملموسی در این حوزه حاصل نشده است.
وی به اجرای طرح اوقات فراغت تابستانه و اجرای تفاهمنامه هفت جانبه در این خصوص اشاره کرد و گفت: ۸۴۰ نفر در کارگاههای مختلف پیش بینی شده در حال آموزش هستند.
کرایلو ادامه داد: این اداره کل در نظر دارد فرآیند مهارت آموزی برخی از رشتهها را به بخش خصوصی واگذار کند؛ وهم اکنون رشته هتلداری و بوم گردی با سرمایهای بالغ بر ۱۸۰ میلیارد ریال به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی تشریح کرد: بنا داریم کارگاههای آموزشی خود را به طور مدتدار به صورت ۵ و ۱۰ و حتی ۲۰ ساله به بخش خصوصی واگذار کنیم برای نمونه مرکز هتلداری ما بصورت ۱۶ ساله واگذار شده است و آموزشگاه مکانیک خودرو هم در حال واگذاری میباشد.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای گلستان با بیان اینکه نرخ سرانه آموزشی و فضای سرانه آموزشی استان نسبت به کل کشور پایینتر است گفت: در سال گذشته بیش از ۵ میلیون و ۵۲ هزار و ۱۷۲ نفر ساعت آموزش ارائه شده است.
وی گفت: در سال ۱۴۰۱ در بخش آموزش سرباز ماهر در تیپ ۲۳۰ ارتش جمهوری اسلامی ایران، یک کارگاه وجود داشت که هم اکنون بیش از ۱۱ کارگاه رسیده است و ۸ هزار سرباز از این آموزشها بهره میبرند.
کرایلو گفت: بعد از دریافت گواهینامه به هر سرباز مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان وام با بهره ۴ درصد داده خواهد شد و این باعث شد تیپ ۲۳۰ ارتش گرگان به عنوان تیپ برتر کشور انتخاب شود.
وی به پروژههای در دست اقدام و توسعه مراکز آموزشی استان اشاره کرد و افزود: بنا داریم در هفته دولت پروژههای مراوه تپه، مرکز خواهران گنبد و نی تپه خان ببین را به بهرهبرداری برسانیم.