به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بازار ارز این روزها بازهم کاهشی شده و سوداگرانی که تا هفته قبل از هر موضوعی برای افزایش قیمت دلار استفاده میکردند، از بازار خارج شدهاند و همین موضوع نیز باعث شده بخش زیادی از تقاضای بازار کاهش یابد.
معاملهگران میگویند، دو خبر باعث شد تا قیمت دلار از مقاومت ۴۹ هزار و ۳۵۰ تومان فاصله بگیرد و کاهشی شود. اول اینکه دوشنبه اولین روز نشست شورای حکام بود و بدون اینکه قطعنامه علیه ایران صادر شود، نشست پایان پیدا کرد.
خبر دوم از آسوشیتدپرس بود که صبح سهشنبه اعلام کرد، بایدن دستور معافیت تحریمی برای انتقال ۶ میلیارد دلار از دارایی مسدود شده ایران از کره جنوبی به قطر را صادر کرده است. علاوه بر اینکه این خبرها باعث شدند قیمت دلار کاهش پیدا کند یک اثر دیگر هم در بازار داشت. این خبرها افزایشیها یا سوداگران را هم از بازار خارج کرد.
همین ابتدای هفته سوداگران تلاش کردند، تا نرخ ارز را به ۵۰ هزار تومان برسانند. اما نه تنها در این موضوع موفق نبودند، بلکه نرخ دلار به مقاومتها واکنش نشان داد و به کانال ۴۸ هزار تومان نیز بازگشت.
حتی قیمت دلار هرات به بالای ۴۹ هزار و ۳۵۰ تومان هم رفت. بعد از این سقف، اکثر تحلیلگران تصور میکردند قیمت به روند صعودی برگشته و همچنان بالا میرود، آنها حتی هدف دلار را ۵۰ هزار تومان میدانستند.
این تحلیلها باعث شد تا آماتورها تصور کنند روند دلار واقعا صعودی است و به عنوان خریدار وارد بازار شدند و بازار هم به دلیل افزایش تفاضا یک افزایش قیمت را تجربه کرد. اما در ادامه قیمت کاهش یافت تا تمام تحلیلها اشتباه از آب دربیاید. طی دو روز گذشته و با انتشار اخبار درباره آژانس و پولهای بلوکه شده، نرخ ارز بازهم کاهشی شد.
طی دو روز گذشته، دلار مرز مقاومتی ۴۹ هزار و ۳۵۰ تومان را از دست و تا مرز حمایتی ۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان پایین آمد.
در کنار دلار، بازار درهم نیز نزولی بود. آن طور که معاملهگران میگفتند، قیمت درهم افت تقریباً ۱۰۰ تومانی را ثبت کرد و بین ۱۳ هزار و ۶۳۰ تومان تا ۱۳ هزار و ۶۵۰ تومان به فروش رسید.
قیمت دلار هرات در روز سهشنبه ۴۹ هزار و ۴۰۰ تومان شروع به کار کرد و با کاهش به حمایت ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان خورد و در همین محدود آرام گرفت. این در حالی بود که قیمت دلار فردایی هرات در کاهش از نقدی سبقت گرفت و تا ۴۹ هزار و ۱۰۰ تومان کاهش داشت.
محمد صادقی، کارشناس اقتصاد ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند این هفته بازار ارز گفت: افزایش نرخ دلار در روز شنبه بخاطر تعطیلات اربعین بود که بعد از تعطیلات تقاضای انباشته هفته گذشته در این هفته به بازار آمد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: فضای روانی بازار با اخبار توافق و افزایش تحرکات دیپلماسی دولت، موجب شده تا نقدیکار بیش از دوماه از بازار چشم بردارد. از نظر آنها تا تعیین تکلیف توافقات بین المللی و تمام شدن اثر آن، بازار نوسان بلندی ندارد.
وی افزود: در این بین حتی اگر خبر منفی بیاید نمیتواند تاثیر خاصی در بازار داشته باشد و نهایتا یک نوسان افزایشی خواهد بود و نرخها دوباره کاهشی خواهند شد، چرا که بیش از دو ماه است که سوداگران منتظر بزرگ کردن رخدادی برای افزایش قیمت هستند و این روزها ناامیدتراز قبل از بازار خارج شده اند.
طلای داخلی که تحت تأثیر قیمت اونس جهانی طلا و دلار داخلی است از دو طرف بدشانسی آورد و با از دست دادن حمایت دلار، افزایش بدبینیها باعث شد تا عرضه کنندگان طلا باعث کاهش قیمت طلا شوند.
در این بین انس جهانی طلا نیز کاهش قیمت را تجربه میکند و در حال دست و پنجه نرم کردن با حمایت ۱۹۱۰ دلاری است.
در معاملات سهشنبه قیمت سکه کانال ۲۸ میلیون را از دست داد و به ۲۷ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان رسید. نکته قیمتی سکه شکاف یک میلیونی خرید و فروشش بود که نشان میدهد در بازار ترس از ریزش وجود دارد.
سکه در حال حاضر نزدیک مرز مقاومتی ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قرار دارد و اگر این مقاومت بشکند احتمال عقبنشینی تا مرز مهم ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان وجود دارد؛ در غیر این صورت سکه میتواند بهتدریج به کانال ۲۸ میلیون تومان سرک بکشد.
قیمت واقعی سکه برای بازار امروز چهارشنبه ۲۲ شهریورماه در حدود ۲۲ میلیون و ۳۴۵ هزار تومان است که نسبت به قیمت نقدی در بازار ۵ میلیون و ۵۰۴ هزار تومان فاصله را نشان میدهد.
در طلای آبشده هم کاهش بیشتر بود و دلیل آن کاهش همزمان انس و دلار بود که حباب طلا را کم کرد.
معاملهگران تکنیکال معتقدند طلای آبشده حمایت ۱۰ میلیون و ۳۰ تا ۸۰ هزار تومان را در مسیر کاهش دارد و اگر از دست برود حمایت مهم آبشده ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.