به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، رویداد ملی گرافیک، تصویرسازی و نقاشی دیواری «رحما» از سوم مهرماه به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و با دعوت ۳۰ هنرمند رشته تجسمی در استان سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرد.
مرتضی خسروی، معاون فرهنگی هنری حوزه هنری سیستان وبلوچستان و دبیر اجرایی رویداد ملی رحما در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی حوزه هنری درباره روند برگزاری این رویداد گفت: رویداد ملی رحما را دو سال پیش با محوریت طراحی پوستر، المان شهری و دیوارنگاره برگزار کردیم. این رویداد به صورت کارگاه و به شیوه منطقهای برگزار شد. دوستان هنرمندی از یزد، کرمان، خراسان جنوبی و هرمزگان تشریف آوردند و با حضور چهار نفر از اساتید و با طراحی پوسترهایی، این رویداد به سرانجام رسید.
وی در ادامه افزود: در دور جدید رویداد ملی رحما، یکی از دغدغههای جدی، انتقال آثار تولید شده درکارگاهها به سطح شهر و بین مردم بود. به همین خاطر کارگاه را از قالب پوستر خارج کردیم و بیشتر توانمان را روی نقاشی دیواری گذاشتیم. به این ترتیب رویداد ملی رحما در قالب گرافیک، تصویرسازی و نقاشی دیواری شکل گرفت.
خسروی گفت: رویداد در مقیاس ملی برگزار شد و ما ۳۰ نفر هنرمند و استاد اهل تشیع و تسنن را از استانهای سیستان وبلوچستان، کردستان، کرمانشاه، تهران، اصفهان، خراسان رضوی، قم، خوزستان، مازندران و بندرعباس دعوت کردیم که با حضور در زاهدان در این رویداد شرکت کنند.
دبیر اجرایی رویداد ملی رحما با بیان اینکه رویداد را در دوبخش اجرا کردیم، اضافه کرد: یک بخش، بخش طراحی بود که در بازه زمانی سوم مهرماه تا پنجم مهرماه برگزار رشد. در این بخش اساتیدی که میهمان شهر زاهدان بودند در فضای کارگاهی شروع به طراحی کردند. بخش دوم رویداد هم اجرای آثار بود که در اولین فاز اجرا، ۵ دیوار سطح شهر انتخاب شد تا نقاشیها روی آنها اجرا شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه برای فاز اجرایی آثار بازه زمانی ششم تا یازدهم مهرماه را درنظر گرفته بودیم گفت: در حال حاضر اولین نقاشی روی دیواری در خیابان جام جم زاهدان اجرا شده، طرح دوم و سوم هم درحال اجراست. طرحهای چهارم و پنجم نیز تهیه شده و در ادامه رویداد روی دیوارهای انتخاب شده، اجرا خواهد شد.
به گفته وی، ما در بخش اجرای آثار روی دیوارها تیمهایی را از استان تهران و سیستان و بلوچستان دعوت به کار کردهایم تا این ۵ طرح را روی دیوارها اجرا کنند.
دبیر اجرای رویدادملی رحما اضافه کرد: این ۵ اثر از استادانی همچون محمدرضا دوستمحمدی از تهران، محمد رازقی از قزوین، سرکار خانم دباغ از اهواز، محمدرضا میری از مشهد و استاد ثارالله فرخ از تهران است.