به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید مجتبی نصرالله مدیر نوآوری صندوق منطقهای موسسه دانشمند زیر مجموعه بنیاد مستضعفان در آیین افتتاح این واحد فرآوری با تاکید بر اینکه با تمام توان از ابتکارات فناورانه مردمی حمایت میشود اظهار کرد: از صفر تا ۱۰۰ تولید محصولات دانش بنیان را حمایت میکنیم.
همچنین مدیر صندوق آبادانی پیشرفت بنیاد علوی کشور نیز در مراسم افتتاح این واحد در روستای شمس آباد بیرجند و بهره برداری از کارگاه دان کن و شستشوی مکانیزه زرشک عنوان کرد: از هر طرح تولید محور، دانش بنیان و دارای تکنولوژی در راستای حل مشکلات حوزه زرشک و مناطق روستایی و محروم استان خراسان جنوبی حمایت میکنیم و هیچ محدودیی در این زمینه وجود ندارد.
دستگاه مکانیزه دانه کن زرشک، توسط شرکت چاوش صنعت خاوران در خراسان جنوبی ساخته شد. با استفاده از این دستگاه روزانه ۴۰۰ کیلوگرم دانه زرشک استحصال و قابل تبدیل به محصولات مختلفی مانند مربا، آب زرشک و زرشک نوبرانه است.
خط شستشوی زرشک نیز برای اولین بار در کشور توسط شرکت فراساخت ساینا تولید شده است. از مزایای استفاده از این خط میتوان به شست و شو زرشک با سبد اشاره کرد که با این شیوه از هدر رفت دانههای زرشک جلوگیری به عمل آمده و همچنین این دستگاه قادر است در زمان یک ساعت، یک تن زرشک را علاوه بر شست و شو، با سبد رطوبتگیری کند.