به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، زکیه عبدالهیان، دبیر نخستین آیین نکوداشت و تکریم بانوان مبلغ و محفلدار قرآن شهر تهران، پیرامون مسابقات بینالمللی قرآن کریم در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: این مسابقات یکی از مهمترین رویدادهای قرآنی کشور و یکی از مهمترین و قویترین رویدادهای قرآنی جهان اسلام است که خدا را شکر امسال چهلمین دوره از آن در جمهوری اسلامی برگزار شدهاست. خدا را شاکریم که این توفیق را به جمهوری اسلامی ایران عطا کرد که باتوجه به منویات مقام معظم رهبری و تاکید و توصیهای که ایشان بر برگزاری این مراسم دارند، این مسابقات، هرسال پرقدرتتر از سال قبل در کشور ما برگزار شود.
وی افزود: امسال کشورهای زیادی به جمع شرکتکنندگان این مسابقه اضافهشده و جمهوری اسلامی امسال رکورد دار تعداد کشورهای شرکتکننده است. این تعداد شرکتکننده حتی از امارات که داعیهدار و پرچمدار این مسابقات بود نیز بیشتر است. تعداد بالای شرکتکنندگان در این مسابقه، اهمیت این موضوع را میرساند و نشان میدهد که جمهوری اسلامی در زمینه مسابقات قرآنی، حرفی برای گفتن در دنیا دارد. از آنجایی که ظرفت بسیارخوبی در بخش بانوان قرآنی وجود دارد و قسمت عظیمی از قرآنیان ما را بانوان تشکیل داده و در بخشهای مختلفی، چون حافظان، قاریان، داوران، مربیان و پژوهشگران و رشتههای گوناگون قرآن کریم، بانوان سردمدار هستند، امیدواریم که در بخش بانوان این مسابقه نیز اتفاقات خوبی رخدهد و بانوان با قوت و انسجام بالا، این دوره را برگزار کرده و پیش ببرند.
عبدالهیان در پیشنهادی برای حضور برنامههای دیگر در کنار این مسابقه خاطرنشان کرد: از آنجایی که در این همایشها تکریم و تجلیل از بانوان قرآنی سراسر دنیا صورت میگیرد، خوب است که در کنار این مسابقات، باتوجه به اینکه از سایر کشورها نیز به ایران میآیند، چنین همایشهایی وجود داشته باشند و ظرفیت بانوان قرآنی کشور دیده شود.
در حال حاضر در کشورهای دیگر، به گونه دیگری به بانوان ما به ویژه بانوان قرآنی، نگاه میکنند و این تصویر از پیشرفت بانوان ایرانی برای بسیاری از کشورها وجود ندارد. در زمینه هنرهای قرآنی، ما هنرمندهای بسیاری داریم که هنر خود را به سمت هنرهای قرآنی سوق دادهاند و آثاری که در زمینه این مفاهیم خلق کردهاند، واقعا بینظیر است. بد نیست که در کنار این مسابقات، تلاش کنیم تا آثار هنری بانوان هنرمند قرآنی را برای دنیا به نمایش بگذاریم که در حاشیه مسابقات قرآنی، هم تنوعی باشد و هم با این آثار آشنا شوند و دریابند که جمهوری اسلامی به چه میزان موفق به ایجاد ظرفیت برای بانوان، به ویژه بانوان هنرمند شدهاست تا در زمینه معارف قرآن کریم، به خلاقیت برسند.
وی ادامه داد: ما اکنون یکی از داعیهداران پژوهشهای قرآنی هستیم. در حال حاضر در موسسه ما ۲۳ هزار پایاننامه و پژوهش قرآنی که توسط بانوان قرآنی پژوهشگر تولید شدهاست، وجود دارد و این اتفاقات در سطح جهانی بینظیر است. من فکر میکنم حتی کشورهای عربی اطراف ما که در زمینه پژوهشهای قرآنی، ادعای بسیاری دارند، تعداد انگشتشماری از بانوان را داشتهباشند که در زمینه پژوهشهای قرآنی فعالیت میکنند.