به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در حالی که قاضی زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ۲۹ آذر سال جاری در حاشیه نشست هیأت دولت اعلام کرده بود: «آزمون (استخدامی فرزندان ایثارگران) قبل از پایان سال برگزار میشود.» ۱۸ بهمن، محمد میرزابیگی معاون وی در نشست خبری خود اعلام کرد: «آزمون استخدامی ابتدای سال آینده برگزار میشود.»
همچنین قاضی زاده هاشمی ضمن اینکه در صحبتهای خود اعلام کرده بود: «به ما قول دادهاند که پیش از پایان سال فراخوان و آزمون اتفاق بیافتد، منتها زمان آن کاملاً مشخص نشده است؛ هرچند مجوزها کامل گرفته شده و تمام است.» از عدم همکاری دو دستگاه برای انجام آزمون هم صحبت کرده بود.
با این وصف که امروز میرزابیگی با اعلام یک زمان جدید برای برگزاری آزمون، نگفت آیا این عدم همکاری مشکلش رفع شده یا نه.
به این ترتیب و با درنظر گرفتن ابهام اخیر بد نیست توجه داشته باشیم که این روزها موضوعات زیادی در رابطه با تسهیلات اختصاص یافته به برخی از ایثارگران در جامعه مطرح میشود. اما واقعا چند درصد آنها به مرحله اجرا در میآید و اگر هم اجرا شده، بدون مشکل بوده است؟
از جمله مواردی که در سالهای اخیر بیشترین اهمیت را برای جامعه هدف داشته که یا اجرا نشده و یا بعد از رد شدن از هفت خان رستم نصفه و نیمه انجام شده است میتوان به تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران، دریافت خودرو داخلی، دریافت خودرو خارجی، تهیه دارو، پرداخت شهریه دانشگاه و آزمون استخدامی ایثارگران اشاره کرد.
تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران: این قانون با فراز و فرودهای فراوان پس از ۱۰ سال که تصمیم گرفته شد اجرا شود، عمرش از ابتدای سال ۱۴۰۰ آغاز و سال ۱۴۰۱ پایان یافت. در همین مدت کوتاه نیز بسیاری از دستگاهها مثل وزارت نفت، آموزش پرورش و ... از اجرای قانون برای مشمولان سرباز زدند تا جایی که در پایان سال ۱۴۰۲ تعدادی از افراد هنوز تبدیل وضعیت نشده اند.
تخصیص خودرو داخلی: این قانون نیز اگر چه در ماههای پایانی سال در حال اجراست، اما موضوعی بود که تا اجرا شود هزار، اما و اگر برایش پیش آمد، تا جایی که سالهای قبل با پاسکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزارت صمت یک لیست واحد تأیید نشد که البته مقصر اصلی قانون گذار بود. زیرا بنیاد شهید طبق قانونی که برایش معین کرده بودند به لیستی ۲۶۰ هزار نفره رسیده بود، اما وزارت صمت هم میگفت طبق قانون، من موظم تنها به ۱۰ هزار نفر خودرو بدهم! که در آخر دودش در چشم ایثارگران رفت و کسی خودرو نگرفت تا اینکه پایان سال ۱۰۴۱ با پیگیری بنیاد شهید در یک اقدام شتابزده و عدم همکاری بانکها شرایط سختی اعلام شد که با عدم استقبال مشمولان مواجه شد. اما همانطور که اشاره شد امسال با اینکه بانکها نیز در اجرا مشکلاتی داشتند، بالاخره قانون به سختی در حال اجراست!
شهریه دانشگاه ایثارگران: در حالی که در قانون ۶۶ جامع ایثارگران به صراحت آمده که ۱۰۰ درصد هزینه شهریه دانشگاههای بر عهده بنیاد شهید است، اما علی رغم شکایت و پیگیری ایثارگران در خصوص اجرا نشدن این قانون آن هم بدون هیچ گونه اطلاعی، صابریان مدیرکل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران ۱۰ آبان سال جاری در پاسخ به این سوال که مگر طبق قانون ۱۰۰ درصد هزینه تحصیل مشمولان جامعه ایثارگری بر عهده بنیاد نیست، گفت: «به هیچ وجه اینطور نیست!»
تهیه دارو: این موضوع نیز از جمله نیازهای مهم و البته بعضا حیاتی یک جانباز و ایثارگر محسوب میشود. با اینکه محمد مخبر معاون رئیس جمهور در ۲ مهر سال جاری هنگام بازدید از آسایشگاه جانبازان دستور رسیدگی فوری به ۶۲ قلم داروی کمیاب جانبازان را داده بود، اما دو ماه بعد یعنی در ابتدای ماه آذر وزیر بهداشت در حاشیه نشست هیئت دولت در پاسخ به پیگیری یک خبرنگار مبنی بر حل مشکل دارو این عزیزان، از خبرنگار درخواست کرد لیست این داروها را به روابط عمومی وزارتخانه بفرستد!» البته موضوع تهیه دارو در ابعاد وسیع تری هم دچار مشکل است.
تخصیص خودرو وارداتی: این قانون هم که اگرچه نمای جذابی برای خیلی از مردم جامعه دارد و تسهیلاتی است که به جانبازان ۷۰ درصد و ۴۵ درصد به بالا با شرایطی، تخصیص داده میشود، اما در زمان مقرر برای ثبت نام تعداد زیادی از مشمولان با خرابی سایت مواجه بودند و با اینکه زمان ثبت نام هم به پایان رسیده، عده زیادی نتوانستند نامشان را ثبت کنند. البته اعلام شده که مجدد زمانی را برای آن دسته از افراد فاقد ثبت نام در نظر میگیرند که از این هم فعلا خبری نیست!
اینها مواردی است که شاید با یک قانون محکم و کارشناسی و نیز هماهنگی دستگاهها به راحتی قابل اجراست و دیگر ایثارگری دچار سردرگمی و استیصال در رسیدن به حقوق حقهخودشان نخواهد شد.