به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت الله «سید ابراهیم رییسی» رییسجمهور کشورمان در جشنواره ملی امتنان از کارگران گروههای کار و واحدهای نمونه که صبح امروز برگزار شد اظهار کرد: تولیدات کارگران عزیز ما علی رغم همه تهدیدها و تحریمها برای کشور نقش آفرین است.
ویافزود: همان طور که رهبری بر آن تاکید فرمودند، تلاشها و اقدامات کارگران ما باید امید آفرین باشد و همان طور که در شعار امروز این جشنواره آمده است، «ما پای کار ایران هستیم» و این شعار نشان از روحیه جهادی و ارزشمند کارگران، مدیران و کارفرمایان ماست.
رییسجمهور اظهار کرد: دشمن در عرصههای مختلف ناکام مانده است و در عرصه اقتصادی هم ناکام خواهد ماند و تلاش و فعالیتهای کارگران ایرانی به عنوان محور همه تلاشها در عرصه تولید محسوب میشود و نقش کارگران در آن بی بدیل است، لذا باید همه حمایتهای حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر صورت بگیرد.
آیتالله رییسی با اشاره به اهمیت رشد فرهنگ کار در کشور، اظهار کرد: باید به کار و کارگر توجه شود؛ عمل برتر و موثر مهم است؛ همانطور که میان نماز اول وقت و نماز قضا تفاوت وجود دارد. تاکید دارم که کار زمانشناسانه اهمیت دارد.
وی ادامه داد: در زمان دفاع مقدس، کارهایی در کارخانهها انجام شد که ما را از کشورهای بیگانه بی نیاز کرد؛ کارهایی که همراه با خلاقیت و نوآوری بود؛ در حالی که کارگران ما سابقه این کارها را نداشتند.
رییسجمهور گفت: هماکنون هم که به ما جنگ اقتصادی تحمیل شده است، جوانان، کارگران و کارفرمایان ما نشان دادند که همچنان که رزمندگان ما سیلی محکمی به دشمن زدند، آنها هم در عرصه اقتصادی سیلی محکم به دشمن خواهند زد؛ در حالی که دشمنان فکر میکنند با تهدید و تحریم میتوانند ما را متوقف کنند.
وی ادامه داد: ما در کشور رشد تولید، رشد اقتصادی، رشد نوآوری داریم و در حوزه فناورانه رشد کمی در شرکتهای دانشبنیانها را شاهد هستیم؛ جامعه کارگری و کارآفرینی ما پای کار است و این جای قدردانی دارد.
آیتالله رییسی با اعلام اینکه لایحه امنیت شغلی کارگران در دولت تصویب شده و در مجلس پیگیری میشود افزود: ثبات شغلی بسیار مهم است؛ ما امروز شاهدیم که اشتغال در کشور افزایش و بیکاری کاهش یافته و این جای افتخار دارد.
رییسجمهور با اشاره به موضوع بیمه کارگران ساختمانی گفت: آقای وزیر گفته است که موانع این کار در حال رفع است؛ بیمه کارگران ساختمانی مورد تاکید دولت است.
آیت الله رییسی همچنین با بیان اینکه سازوکار قانونی سهجانبه دولت، کارفرما و کارگر مناسب است که ادامه یابد تا تصمیمهای مناسب و قابل دفاع با تورم گرفته شود، ادامه داد: لازم است بانکها با اشتغال، مسکن و ازدواج همراهی کنند؛ لذا تاکید میکنم که در پرداخت وام برای این سه موضوع که به رفع دغدغه جوانان کمک میکند، همراهی کنند.
وی تصریح کرد: مسوول بانک رفاه کارگران اعلام کرد که آمادگی دارد برای تسهیلات مسکن کارگران کمک کند و من از وی تشکر میکنم تا انشاء الله این دغدغه کارگران را حل کند، زیرا سهم مسکن در سبد هزینه خانواده زیاد است و بنای دولت این است که با امکاناتی که در کشور وجود دارد، این مشکل را حل کند.
رییسجمهور ادامه داد: یکی از ابزارها و امکانات مهم کشور، زمین است که باید از آن بهره ببریم؛ البته ممکن در مراکز استانها یا تهران و تبریز و مشهد، زمین برای ارایه نداشته باشیم، اما آن طرفتر از این شهرها، امکان ارایه و تهیه زمین وجود دارد.
آیتالله رییسی اظهار کرد: از همه مدیران شرکتها و کارخانجات میخواهم همت کنند تا تعاونیهای مسکن فعال شوند؛ وزارت راه و شهرسازی آمادگی لازم برای رفع دغدغه مسکن را دارد، زیرا مسکن دغدغه مهمی برای کارگران است و باید این دغدغه رفع شود.
رییسجمهور با بیان اینکه مهارتورزی برای همه لازم است افزود: برای هر کاری در کنار دانشافزایی، مهارتافزایی هم لازم است؛ در واقع مهارت و دانش باید به روز شوند؛ لذا همواره باید نسبت به کسب دانش اقدام کرد. دنیای امروز، دنیای اطلاعات و ارتباطات و دانش است.
آیتالله رییسی با اشاره به موضوع دولت الکترونیک گفت: در گذشته، حرف دولت الکترونیک مطرح بود و امروز بحث «دولت هوشمند» مطرح است. متاسفانه در سالهای گذشته دولتها نتوانستند دولت الکترونیک را اجرایی کنند و الان تنها بین ۳۵ تا ۳۷ درصد دولت الکترونیک، محقق شده است؛ این در حالی است که دیگر موضوع دولت هوشمند مطرح شده است.
وی اضافه کرد: حدود ۱۰ هزار کارخانه و کارگاه تولیدی که از مدار تولید خارج شده بودند، به تولید بازگشتهاند؛ در سفرهای استانی شاهد هستیم که کارخانههای به مدار برگشته، در غرفههای تولیدات خود را عرضه میکنند؛ از طرفی هزاران کارگر مشغول به کار شدهاند و کارخانجات تعطیل دوباره احیاء شده اند.
رییسجمهور گفت: باید توجه کرد که تعطیلی کارخانجات، مشکلات زیادی در زندگی کارگران ایجاد میکند؛ لذا مسوولان اجازه ندهند کارخانهای به هر دلیل تعطیل شود.
آیتالله رییسی با اشاره به صادرات ۲ میلیارد دلاری شرکتهای دانشبنیان کشورمان اظهار کرد: البته اگر کارخانه یا کارگاهی در گذشته از مدار تولید خارج شده، حتماً دلایل مالی و حقوقی وجود داشته که لازم است استانداران و فرمانداران از وقوع دوباره آن در آینده جلوگیری کنند.