به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، تلاش برای آزادسازی فلسطین و قدس شریف در هفت دهه گذشته ایستگاههای مختلفی را طی کرده است و وقتی به این مسیر طی شده مینگریم و به مقطع کنونی نیز دقت میکنیم، اهمیت موقعیتی که در آن قرار گرفتهایم را بیشتر درک میکنیم. از جنگ ۶ روزه اعراب و اسرائیل؛ تا جنگ ۸ روزه و ۱۱ روزه و ۲۲ روزه و ۳۳ روزه و جنگ ۵۱ روزه تا حالا که ما از هفت اکتبر سال گذشته درگیر طوفان الاقصی هستیم، موقعیت اسرائیل به شدت متزلزلتر از همیشه شده و جریان مقاومت در قویترین موضع خود قرار گرفته است.
جمعبندی جریان مقاومت و مردم مظلوم فلسطین پیش از هفت اکتبر این بود که آنها باید با خون خود برای این جریان رسانه بسازند و آنقدر شهید دادند تا دنیا این صدا را شنید و امروز از دانشگاههای آمریکا تا فرودگاه نروژ صحنه دفاع از فلسطین شده است.
باید بدانیم که در جنگهای نامتقارن طرفی که ارتش سازمانیافته دارد، اگر هدفی را تعیین کند و به آن نرسد؛ شکست خورده است! پس از عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر، اسرائیل اعلام کرد حماس را نابود میکند و حالا قریب به یکسال گذشته و مقاومت فلسطین زندهتر از همیشه در برابر اسرائیل قرار دارد و نهضتی جهانی علیه اسرائیل بوجود آمده است.
در این موقعیت است که فرمانده حماس -که اهل سنت است - در تهران ترور میشود و بر پیکر این شهید، رهبر شیعیان جهان نماز میخواند و روی دست شیعیان تشییع میشود. یعنی آرمان قدس در عمیقترین پیوند وحدتی امت اسلامی نیز تثبیت شده است.
این مقدمه نسبتا طولانی به ما میفهماند که ما در بزنگاهی تاریخی قرار داریم. در این لحظه پیوند آرمان آزادی قدس شریف و قیام کربلا عمیقتر از همیشه نمایان شده است و پررنگتر شدن این پیوند تلاشی است که میتواند خود را در راهپیمایی اربعین، بزرگترین اجتماع شیعیان و آزادیخواهان جهان نشان دهد.
همراه داشتن نشانهای که بدون بیان و سخنرانی و تبیین، بیشترین تبیین کنندگی را از این پیوند دارد میتواند از ظرفیت رسانه اربعین برای آزادی قدس و وحدت امت اسلام کارکرد داشته باشد و چه نشانهای دقیقتر و عمیقتر از چفیه فلسطینی برای سر دست گرفتن مسئله فلسطین است؟!
امروز در پیاده روی اربعین اگر برای حمایت از آزادی فلسطین با چفیه میآییم، یعنی فردای قدرتمندتری را برای امت اسلام رقم میزنیم و همین منطق ما را مجاب میکند که یکدیگر را به انجام این فریضه و بازنمایی رسانهای آن توصیه و تهییج کنیم.