رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: این دانشگاه از دانشجویانی که ایده دانش بنیان آنها پذیرفته شود، حمایت مالی میکند و پس از تشکیل هسته فناورانه، شرایط برای استقرار آنها در مرکز نوآوری فراهم میشود.
عبدالمجید مصلح، رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: تاکنون مراکز نوآوری و توسعه فناوری تخصصی از جمله مرکز بینالمللی نوآوری و توسعه فناوری نرم افزارهای موبایل، اینترنت اشیا و هوشمند سازی، دریایی، کشاورزی، سیستم قدرت و حفاظت، ساخت و مواد پیشرفته و مجتمع فناوری مروارید در دانشگاه خلیج فارس راهاندازی و ۱۲۳ محصول فناورانه در این مراکز تولید شده است.
مصلح اضافه کرد: مجتمع فناوری مروارید به عنوان پایه شکلگیری کارخانه نوآوری بوشهر امسال راهاندازی شد که شرکتهای دانش بنیان و فناور در حوزه هوشمندسازی در این مجتمع فعال هستند.
رئیس دانشگاه خلیج فارش بوشهر بیان کرد: اکنون، ۳۳ شرکت فناورانه، ۳۵ هسته نوآوری و فناوری در مراکز فناوری دانشگاه فعال هستند و از این میان ۹ شرکت موفق شدهاند مجوز خود را به عنوان دانش بنیان اخذ کنند.
وی ادامه داد: تولید دیت پیت از ضایعات نخل به عنوان بستری برای محیط کشت از تولیدات مرکز نوآوری و توسعه فناوری کشاورزی در دشتستان است که امسال تجاری سازی میشود و صرفه جویی ارزی بالایی برای کشور دارد؛ زیرا پیش از این حجم بالایی از کوکوپیت به همین منظور وارد میشد. کشت و توسعه مورینگا نیز به عنوان گیاه دارویی با ارزش غذایی و اقتصادی بالا، کشت بافت جیکه و توسعه و تکثیر تولید این محصول گران قیمت و تولید بذر و تکثیر، توسعه و فرآوری بسیاری دیگر از گیاهان دارویی ارزشمند از دیگر دستاوردهای متخصصان این مرکز است.
رئیس دانشگاه حلیج فارس بوشهر خاطرنشان کرد: متخصصان مرکز نوآوری و توسعه فناوری قدرت و حفاظت موفق به کسب تکنولوژی دستگاه رکلوزر و تولید ۲ دستگاه از آن شده و آمادگی پاسخگویی به همه نیاز کشور هستند، این دستگاه که در شرکت توزیع برق کاربرد دارد تاکنون از خارج وارد میشد و با ساخت این محصول در بوشهر صرفهجویی ارزی بالایی را برای کشور در پی دارد. متخصصان این مرکز همچنین تکنولوژی ساخت عیب یاب کابل را به دست آورده و آن را تولید و تجاری سازی کردهاند.
وی گفت: تولید دوچرخه دریایی از دیگر دستاوردهای متخصصان مرکز نوآوری و توسعه فناوری دریایی دانشگاه خلیج فارس بوشهر است که به احتمال زیاد امسال به بازار میآید. تولید تخته موج موتور دار، ساخت شناورهای تک سرنشین و برخی از قطعات شناورها و تجهیزات دفاعی دریایی از دیگر تولیدات این مرکز تخصصی است. همچنین، متخصصان هستههای فناوری دانشگاه خلیج فارس موفق به تولید الکل از ضایعات کارخانه تولید نبات شدند و با استفاده از ضایعات کارخانهای در منطقه ویژه بوشهر موفق به تولید الکل شدند که در برهه اخیر بسیار مورد نیاز این استان است.
رئیس دانشگاه حلیج فارس بوشهر تاکید کرد: پیشرو بودن در تولید ماسک، ضدعفونی کنندههای سطوح، دست و میوه و سبزیجات از دیگر تولیدات این مراکز است که از اهمیت بالایی در دوره شیوع کرونا برخوردار است. ناگفته نماند که، این دانشگاه از دانشجویانی که ایده دانش بنیان آنها پذیرفته شود حمایت مالی میکند و پس از اینکه هسته فناورانه تشکیل دادند شرایط برای استقرار آنها در مرکز نوآوری فراهم میشود، در صورتی که موفق شوند شرکت حود را راه اندازی کنند در مرحله رشد نیز از ایده و برنامه آنان حمایت و در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه مستقر خواهند شد.