سرادر مجيد خراساني در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي «شبكه خبر دانشجو»، در خصوص برگزاري طرح اردوهاي جهادي اظهار داشت: اردوهاي هجرت يا جهادي از دو سال گذشته به عنوان طرح جديدي براي به كارگيري جوانان در عرصه هاي سازندگي اجرا شد و مورد استقبال بي نظير دانشجويان و دانش آموزان قرار گرفت.
وي افزود: فرهنگساز براي حضور جوانان در صحنه هاي تلاش و سازندگي، كسب مهارت هاي لازم براي آشنايي جوانان با شغل آينده در زماني محدود، آشنايي با فضاي تيمي و ترويج جمع گرايي و مشاركت در فعاليت ها از مهم ترين اهداف برگزاري اردوهاي جهادي است.
رئيس سازمان بسيج سازندگي با بيان اينكه جوانان دختر و پسر 15 تا 30 سال مشاركت كنندگان در اين طرح ها را تشكيل مي دهند، گفت: 71 درصد از جوانان مشاركت كننده در طرح اردوهاي جهادي را پسران و مابقي را دختران تشكيل مي دهند كه از اين تعداد 50 درصد سهم دانش آموزان، 25 درصد دانشجويان و 25 درصد نيز به ساير اقشار جوان جامعه در سال 87 تعلق دارد.
خراساني با اشاره به نهادهاي مشاركت كننده و حمايتي در طرح اردوهاي جهادي، بيان داشت: معاونت اجرايي رياست جمهوري، معاونت عمراني وزارت كشور، دفتر مناطق محروم رياست جمهوري، سازمان توسعه، تجهيز و نوسازي مدارس، سازمان فني و حرفه اي، وزارت هاي علوم، بهداشت و آموزش و پرورش، سازمان ملي جوانان، بسيج دانشجويي، كميته امداد امام خميني (ره) و ساير اقشار بسيج از عمده ترين نهادهاي حمايت كننده اين طرح هستند كه استانداران نيز به عنوان مسئول پشتيباني اردوهاي جهادي براساس قانون هستند.
وي افزود: بسيج سازندگي با مشاركت ساير اقشار بسيج موظف بود تا در سال گذشته از طريق بودجه واگذار شده، پنج ميليون نفر روز در طول سال را در هفت عرصه تحت پوشش قرار دهيم كه خوشبختانه با بهره برداري از ظرفيت هاي موجود و حمايت استانداران، بيش از 16 ميليون نفر روز در طول سال و هفت و نيم ميليون نفر روز در تابستان تحت پوشش طرح اردوهاي جهادي بودند.
رئيس سازمان بسيج سازندگي اضافه كرد: عرصه هاي فعاليت اردوهاي جهادي شامل بهسازي و نوسازي مدارس، آموزش هاي فني، عمران و اجراي پروژه هاي كوچك در مناطق محروم، عرصه هاي خدماتي و حمايتي از محرومان، منابع طبيعي و آبخيزداري، خدمات علمي آموزشي و پژوهشي و خدمات بهداشتي درماني در بيش از 200 فعاليت متنوع است.
خراساني با اعلام رشد 10 برابري اردوهاي جهادي دانشجويان در سال 86 نسبت به سال گذشته، گفت: اردوهاي جهادي دانشجويان در سال 86 با اعزام 500 تيم دانشجويي به مناطق محروم در مرحله اول و مشاركت 500 هزار نفر روز دانشجو در مراحل بعد در مجموع يك ميليون نفر روز دانشجو در سال گذشته از اردوهاي جهادي استقبال كردند.
وي با اشاره به برنامه هاي امسال اظهار داشت: امسال بنا داريم تا 10 ميليون نفر روز در تابستان و حداقل 20 ميليون نفر روز را در كل سال در طرح اردوهاي جهادي مشاركت دهيم كه در مجموع از دو ميليون نفر جوان در اين طرح استفاده شود.
خراساني خاطرنشان كرد: بسيج دانشجويي طي هماهنگي با بسيج سازندگي از طريق برگزاري نشست ها و كارگاه هاي آموزشي در شهر قم به منظور انتقال تجربيات دانشجويان مشاركت كننده در سال هاي گذشته بنا دارد تا بيش از يك ميليون نفر روز را مورد حمايت خود در استقبال اردوهاي جهاد ي قرار دهد كه خوشبختانه امسال با محدوديتي براي تامين منابع در حضور بيشتر دانشجويان وجود ندارد.
رئيس سازمان بسيج سازندگي با بيان اينكه در كنار عرصه هاي سازندگي بايد توجه بيشتري براي اشاعه موضوعات فرهنگي و ديني در مناطق محروم شود، اذعان داشت: سال گذشته 700 روحاني جوان به همراه ساير اقشار در اردوهاي جهادي شركت داشتند كه بنا داريم به منظور گسترش فعاليت هاي فرهنگي و ديني، تعداد روحانيون را به دو برابر افزايش دهيم و مرمت و زيباسزاي فضاي مساجد در مناطق محروم نيز در دستور كار طرح اردوهاي جهادي قرار دارد.
خراساني خاطرنشان كرد: امسال در نظر داريم تا از جوانان بومي هر استان براي سازندگي همان مناطق محروم بهره ببريم كه البته دانشجويان نيز در صورت تمايل مي توانند علاوه بر فعاليت هاي تخصصي در عرصه هاي سازندگي نيز مشاركت كنند.
وي با بيان اينكه اعتبارات كامل طرح اردوهاي جهادي امسال از سوي استانداران به سازمان بسيج سازندگي واگذار شده است، اظهار داشت: اجراي سه هزار پروژه كوچك زودبازده، مرمت و زيباسازي سه هزار مسجد و نوسازي 15 هزار مدرسه در دستور كار سازمان بسيج سازندگي در اردوهاي جهادي سال 87 قرار دارد.
رئيس سازمان بسيج سازندگي پايان خرداد ماه را آخرين مهلت ثبت نام جوانان در طرح اردوهاي جهادي عنوان كرد و گفت: طرح تابستاني اين اردوها از ابتداي تيرماه تا 15 شهريور ماه انجام خواهد شد./انتهاي پيام/