همايش «پيشرفت علم و فناوري و تجارب ژاپن» با حضور سفير ژاپن در جمهوري اسلامي ايران و مشاور ويژه سابق دو نخست وزير ژاپن در دانشگاه شيراز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، همايش «پيشرفت علم و فناوري و تجارب ژاپن» عصر روز گذشته با حضور كينيچي كومانو، سفير ژاپن در جمهوري اسلامي ايران و يوكيو اوكاموتو، مشاور ويژه سابق دو نخست وزير ژاپن در تالار علامه جعفري دانشگاه شيراز برگزار شد.
سيدسعيد زاهد زاهداني، مشاور و مدير حوزه رياست و روابط بينالملل دانشگاه شيراز گفت: اوكاموتو اطلاعات زيادي درباره روند صنعتي شدن ژاپن دارد و ما علاقمند دريافت اين اطلاعات هستيم.
وي با بيان اينكه نخستين دانشجويان ايرانی و ژاپنی همزمان به غرب اعزام شدند، بيان داشت: سوء مديريت حكام قاجار و پهلوي باعث شد كه رشد و تعالي در علوم و صنعت ايران ايجاد نشود.
سفير ژاپن نیز در اين برنامه با ابراز خوشحالي از حضور خود در دانشگاه شيراز گفت: من 41 سال پيش به عنوان ديپلمات و براي يادگيري زبان فارسي به دانشگاه شيراز آمدم و اكنون كه آخرين روزهاي كاري خود را سپري مي كنم، خوشحالم از اينكه دوباره در شيراز هستم.
كينيچي كومانو در خصوص وضعيت كشورش گفت: ژاپن با وجود آنكه فاقد منابع طبيعي است، ولي با ارتقاي نيروي انساني و پركاري توانسته است اقتصاد خود را در جايگاه بالايي قرار دهد.
وي با اشاره به منابع انرژي فراوان و منابع طبيعي متنوع در كشور ايران بیان داشت: چشم انداز اقتصاد ايران با تكيه بر نيروي انساني، علم، صنعت، صنايع توليدي و دانش بنيان درخشان است.
يوكيو اوكاموتو، استاد روابط بين الملل دانشگاه ريتسوميكن نیز در اظهارات خود به بيان دلايل پيشرفت صنعتي و ويژگي هاي كارخانه هاي ژاپني پرداخت.
وي با اشاره به ويراني كامل ژاپن بعد از جنگ دوم جهاني گفت: 10 مارس 1945 ايالات متحده با 322 بمب افكن به توكيو حمله كرد و 16 هزار تن بمب بر اين شهر فرو ريخت كه در نتيجه آن 120 هزار نفر جان باختند.
اوكاموتو افزود: بمباران اتمي هيروشيما و ناكازاكي هم توسط آمريكا؛ علاوه بر ويراني هاي فراوان حدود 300 هزار كشته بر جاي گذاشت.
مشاور ويژه سابق دو نخست وزير ژاپن تصريح كرد: بعد از حمله ها، 66 شهر ژاپن نيز توسط بمب افكن هاي آمريكايي با خاك يكسان شدند.
وی ادامه داد: با وجود همه اين ويراني ها، ژاپن توانست خود را بازسازي كند و روي پاي خود بايستد.
اوكاموتو نخستين دليل پيشرفت كشورش را استفاده از تكنولوژي براي مقاصد غير نظامي عنوان كرد و ادامه داد: تاكيد دولت و بخش خصوصي بر توسعه و تحقيق (R&D) عامل موثر ديگر بر پيشرفت ژاپن است.
مشاور ويژه سابق دو نخست وزير ژاپن وجدان كاري و وقت شناسي را دو ويژگي مردم كشورش برشمرد و تصريح كرد: سومين عامل رشد سريع ژاپن وحدت هدفي است كه مردم دارد و آن دسترسي به بهرهوري، توليد و رشد اقتصادي است.
تصميم گيري قاطع در برابر ابداعات و اختراعات از عوامل موثر در پيشرفت ژاپن است
وی سرمايه گذاري در زمان مناسب و تصميم گيري قاطع در برابر ابداعات و اختراعات را از ديگر عوامل موثر در پيشرفت اين كشور عنوان كرد.
اوكاموتو از آزادي عمل كارخانه ها و كمپاني ها و نبود قوانين دستوپاگير به عنوان ششمين دليل پيشرفت ژاپن ياد كرد و گفت: كارخانه هاي ژاپني آزادند كه توليدات خود را گسترش دهند و ابتكارات خود را عملي سازند.
اين عضو هيئت مديره شركت هاي مهم چند مليتي ژاپن در بخش دوم سخنانش به بيان چشم انداز و ويژگي هاي كارخانه هاي ژاپن پرداخت.
وی تمركز بر توليد كالاهاي خاص با مشتري هاي ويژه، توليد كالاي اندك با كيفيت بالا، بهسازي و كارآمدي تكنولوژي، تاكيد بر حفظ محيط زيست در توليد كالاها، آينده نگري و استفاده از هيدروژن به عنوان يك منبع انرژي پاك از ويژگي هاي كارخانه هاي ژاپن است.
اوكاموتو با اشاره به مبتني بودن صنعت مدرن ژاپن بر صنايع سنتي تصريح كرد: 5586 كمپاني با عمر بالاي 200 سال در جهان فعال است كه حدود 56 درصد آنها يعني 3156 كمپاني در ژاپن قرار دارد.
تحصيل 4 ميليون دانشجوي علوموتكنولوژي در دانشگاههاي ايران فرصت مناسبي براي رشد این كشور است
استاد روابط بين الملل دانشگاه ريتسوميكن در ادامه سخنانش تحصيل حدود چهار ميليون دانشجوي علوم و تكنولوژي در دانشگاه هاي ايران را فرصت مناسبي براي رشد و شكوفايي كشورمان دانست و گفت: مطمئن هستم كه شما مي توانيد به مراتب بالا دست يابيد.
يوكيو اوكاموتو در همايش «پيشرفت علم و فناوري و تجارب ژاپن» به پرسش هاي اساتيد و دانشجويان دانشگاه شيراز نیز پاسخ داد.
لازم به ذکر است، در پایان این مراسم مشاور و مدير حوزه رياست و روابط بينالملل دانشگاه شيراز با اهداي بسته هاي فرهنگي به كينيچي كومانو و يوكيو اوكاموتو از آنها تجليل كرد.