به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، رئیس انجمن صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی با بیان اینکه ظرفیت کشور برای صادرات خدمات فنی و مهندسی سالانه تا 20 میلیار دلار است، افزود : این رقم در سال گذشته افزون بر چهار میلیارد دلار بود.
محمدرضا انصاری در مراسم بزرگداشت روز ملی صادرات گفت: صادرات خدمات فنی و مهندسی که از سال 73 طبق قانون مجلس و مصوبه هیئت وزیران آغاز شده، هنوز در ابتدای راه است و به حمایت دولت برای مغلوب کردن رقبای خارجی نیاز دارد.
رئیس انجمن صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی گفت: صادرات خدمات فنی و مهندسی از سال 73 تا سال 81 با میانگین سالانه 171 میلیون دلار صادرات به 1.5 میلیارد دلار رسید و متوسط رشد سالانه آن 12 درصد بود.
انصاری ادامه داد: از سال 81 به مدت 9 سال، میانگین صادرات خدمات فنی و مهندسی با 45 درصد رشد به 2.1 میلیارد دلار رسید و در سال 90 به 4 میلیارد و 170 میلیون دلار بالغ شد.
وی گفت: ارزش صادرات خدمات فنی و مهندسی که نسبت کمی از تجارت جهانی را شامل می شود، در واقع ارزشی کیفی است و در توسعه اقتصادی کشور و آشنایی مهندسان با آخرین استانداردها و توسعه فناوری نقش مهمی دارد.
انصاری همچنین به بحران اقتصادی جهان در سال 2008 اشاره کرد و افزود: کاهش سرمایه گذاری ها و تنگ تر شدن فضا و تشدید رقابت ها دستاورد بحران جهانی برای ما بود چرا که سرمایه گذاری های اندک، میزان شرکت های متقاضی در یک مناقصه را کاهش داد به گونه ای که اگر تا قبل از این سال 3 شرکت در یک مناقصه بین المللی شرکت می کردند از این سال به بعد 30 شرکت متقاضی یک مناقضه شدند.
انصاری در ادامه از جوایز صادراتی به عنوان یکی از حمایت های به موقع دولت از سال 81 به بعد نام برد و گفت: این جوایز تاثیر بسیاری بر پیشی گرفتن صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی از رقبای چین، کره جنوبی، ترکیه و دیگر رقبا در عرصه بین المللی داشت.
به گفته وی، پس از اعلام جوایز صادراتی از سال 81 به بعد تعداد مناقصات افزایش یافت و با ادامه جوایز صادراتی، فعالیت صادر کنندگان حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی نیز گسترده تر شد.
انصاری افزود: انجمن صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی هم اکنون 280 شرکت عضو دارد که اعضا آن تاکنون نیز جوایز متعددی را بدست آورده و همچنین چندین جایره کیفیت را از روسای جمهوری دیگر کشورها دریافت کرده اند.