انوشه با اشاره ایام مربوط به امام علی (ع) گفت: تمام جهان یک شبانهروز است که شب آن شب قدر و روز آن عید غدیر است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، سید محمد انوشه شب گذشته در همایشی با عنوان «خشت اول» که در سالن تربیت معلم یزد برگزار شد، رمزهای موفقیت را بیان کرد که به شرح زیر است:
در قرآن دو جا انسان به حیوان مثال زده شده که این مثال ها سگ و الاغ می باشد؛ دو ویژگی مشترک این افراد این است که هر دو علم بالایی دارند ولی این علم بدون معرفت است؛ به قول مولانا کار انسان اندیشمند همانند زنبور عسل است، بدین نحو که این افراد علم را به معرفت تبدیل می کنند.
پایه های علم را چهار بخش تشکیل می دهند که شامل داده های خام، اطلاعات پایه، علم تخصصی و دانش جهان گرا می باشد؛ بخش آخر آن یعنی جهان گرا بودن می تواند تبدیل به معرفت شود، بیشتر دانشکده های ما نیز افرادی هستند که با ندانستن خود و در عین حال اعتقاد به دانستن، باعث گمراهی و به انحراف کشیده شدن دیگران می شوند.
ما در حال نزدیک شدن به عید غدیر هستیم که با نظر به ایام مربوط به امام علی (ع) و آنچه بر اساس تجربه ام به دست آورده ام، به این نتیجه رسیده ام که جهان یک شبانه روز بیشتر نیست که شب آن، شب قدر است و روز آن نیز عیدغدیر می باشد و بقیه ایام آن تکراری است، بنابراین اگر می خواهید در زندگیتان پیروز شوید شب قدر و عید غدیر را دریابید.
رمزهای موفقیت؛
رمز اول؛ اعتقاد به اینکه همه کارهایمان برای خدا باشد و چیزی به نام شانس نداریم
اگر در تغییر روش های زندگی توانستید رضایت خداوند را به دست آورید، حتما پیروز خواهید شد و این را باید بدانید که در بسیاری از اوقات موفقیت ما در نیافتن چیزی بود که سال ها آن را جستجو می کردیم و در عین حال نیز در بسیاری از اوقات برای رسیدن نباید رفت، چراکه در همه این احوال فقط خداوند است که مصلحت ما را می داند.
این جمله امام علی (ع) بیانگر این رمز است که «خوشبخت کسی است که اصلا فرصت فکر کردن به خوشبختی و بدبختی ندهد» و در این راستا نیز هیچ اتفاقی را در زندگی خود به بدشانسی و خوش اقبالی تعبیر نکنید، چراکه شما هرگز نمی دانید پس از این اتفاق چه اتفاق دیگری در پیش است و اگر شما در موقعیتی قرار گرفتید، فقط بگویید «الخیر فی ما وقع».
رمز دوم؛ تنها زمانی خواهید توانست با دیگران به وحدت برسید که وحدت درونی در خود داشته باشید
تا زمانی که در درون خود به وحدت نرسیم نخواهیم توانست با فرد دیگری وحدت پیدا کنیم و بسیاری از انسان ها در امروز جامعه به دست هم پیر می شوند، نه به پای هم و همچنین بسیاری از افراد نیز در جامعه زیر سقف مشترکی زندگی می کنند غیر مشترک، که منشا اینها همگی از عدم وحدت درونی افراد می باشد.
رمز سوم موفقیت؛ حتما لقمه حلال در زندگی به دست آورید و خرج زندگیتان کنید
یکی از صحنه هایی که ما را به خود جذب کرده و ما چندین سال است آن را از نظر جامعه شناسی و روانشناسی مورد بررسی قرار داده ایم، صحنه عاشورا و قرار گرفتن امام حسین (ع) در برابر یاران دشمن است که در این روز پس از چندین ساعت توهین دشمن به اهل بیت (ع)، ایشان جایی که انتظار می رود امام آنها را نفرین کرده و یا اقدامی در این جهت داشته باشند، اولین چیزی که ایشان بیان می کنند و برای ما اهمیت دارد این است که آنها را حرام خوردگان خطاب می کنند و این نشان می دهد که انتهای لقمه حرام خوردن ایستادن در مقابل حق و حقیقت است که اثر آن می تواند نسل ها ادامه یابد.
رمز چهارم موفقیت؛ هیچ گاه دنبال مکر و فریب دیگران نباشید
یکی از کارهای مورد نکوهش، فریب دیگران در جهت منافع خود است و کسی که در این فکر است باید خود نیز منتظر این اقدام از طرف دیگران باشد و بداند که دست بالای دست بسیار است و با مال و ناموس کسی بازی کردن رسوایی در پی خواهد داشت؛ امروزه نیز بسیاری از افرادی که در زندان ها بسر می برند به همین دلیل می باشد.
امام علی (ع) می فرمایند: مواظب سه چیز باش؛ در تنهایی مواظب افکارت، در خانواده مواظب رفتارت و در جامعه نیز مواظب گفتارت باش.
ما باید بدانیم مردم ممکن است ساده زیست باشند اما ساده لوح نیستند، پس با افکار مردم بازی نکنیم؛ دکتر شریعتی نیز در جمله ای بیان می کنند توجه داشته باش آنگاه که انگشت اشاره ات را به سمت کسی نشان می دهی سه انگشت دیگرت متوجه خود توست و اول باید خود را مورد بازخواست قرار دهی و پس از آن دیگران را.
رمز پنجم؛ بصیرت و بینش درونی داشتن
یک کور نابینایی از انیشتین پرسید که کوری بالاتر از کوری چشم وجود دارد؟ انیشتن در پاسخ گفت که نداشتن بینش درونی و بصیرت به مراتب بالاتر از کوری چشم است.
یادگیری دریچه ورودی بصیرت است و اگر می خواهید کسی چیزی را یاد بگیرد، آن فرد را در مسئله درگیر کنید.
انسان بابصیرت کسی است که هیچ گاه در بن بست نماند و با سرسختی، اولویت های سرسختی دیگر را تشخیص دهد؛ زندگی ما سوال چند گزینه ای است و مشکل زندگی ما خود سوال نیست بلکه گیر افتادن بین گزینه هاست و زمانی ما و فرزندانمان موفق می شویم که هرگز احساس نکنیم در بن بست قرار گرفته ایم و همیشه راه های گوناگون را برای حل مشکلات خود و قدرت اولویت بندی در گزینه ها را داشته باشیم.
ششمین رمز موفقیت؛ سعی کنید انسان سازی کنید
کار هر مرد و زن در خانواده پس از ازدواج پنج مسئولیت است که شامل شفاف سازی، اعتمادسازی، تصمیم سازی، رفتارسازی و مشارکت سازی می باشد.
یک ابله تحصیل کرده از یک ابله بی سواد به مراتب ابله تر است، چراکه خرابکاری های او بیشتر است، زیرا در جامعه ما ندانستن یک قدم و دانستن های نادرست ما، هزار قدم ما را به انحراف می کشاند به طوری که اقرار می کنیم ای کاش آنچه را که می دانیم نمی دانستیم. ما باید رهنمودهای صحیح را به کاربسته و انسان سازی را انجام دهیم و تنها مرجع برای این عمل کلام الله و سیره ائمه و انبیا است.
بر اساس آمارها جراحی بینی در کشور ما 23 برابر کل قاره آسیا است که در جراحی ها باید از افرادی که عمل می کنند بپرسیم شما که بینی بزرگ خود را عمل می کنی با خودبزرگ بینی خود چه می کنید؟
یاد مردان بی ادعا، مردان بی ریا، مردان با نیایش بی نمایش به خیر و یاد مردان هشت سال دفاع مقدس؛ شهدایی همچون شهید عباس دوران، شهید حیدریان و علیرضا یاسینی، این خلبانان ایرانی که پس از ادعای صدام مبنی بر عدم توانایی نزدیک شدن به نیروگاه حتی 50 مایلی آن به نیروگاه بصره، 2 ساعت و نیم بعد از آن نیروگاه بصره را کوبیدند به خیر، اینها افرادی بودند که بدون ادعا انسان هایی همچون خود ساختند و خود نیز الگویی برای انسان سازی شدند.
رمز هفتم موفقیت؛ خواسته های درونی خود را تحت اراده ات قرار بده
خواسته های درونت را تحت سه اراده قرار بده؛ اراده مدیریت، کنترل و سرکوب.علت انحراف تمام انسان ها این است که هر کدام از خواسته های درونی خود را با جابه جایی و نابجایی اراده قرار می دهند که اگر در زندگی کوچکترین تشویق و تنبیه را جابه جا کنی حتما ضربه خواهید خورد.
رمز هشتم در راستای موفقیت عاشق بودن است
یکی دیگر از رمزهای موفقیت عاشق بودن است و این عشق نه به معبود زمینی بلکه عشق حقیقی خداوند است؛ شما باید عاشق خدا باشید و با صداقت این عشق را داشته باشید تا از این طریق به عشق های دیگر برسید و نه برعکس، و هرگز کوچک را فدای بزرگ نکنید.
رمز دیگر در موفقیت شاد بودن است
پیامبر ما فرمودند: شاد باشید و فقط در جستجوی شادی ها باشید ،زیرا غم ها خودشان شما را پیدا می کنند. زندگی همانند بستنی است که تا قبل از اینکه آب شود باید از آن لذت برد. بدانیم که نگرانی امروز هرگز مشکل فرد را حل نمی کند و فقط شادی امروزت را از بین می برد.
رمز دهم و یازدهم؛ صاحب سبک باشید و آنقدر به افق های دور خیره نشوید تا جلوی پای خود را نبینید.
خودتان صاحب سبک باشید و تقلید نکنید و در مرام روش و شناخت خودتان باشید، چراکه خودتان منحصر و منفرد هستید، در این حوزه نیز بسیاری از بچه های دانشگاه های ما این مشکل را دارند و ممکن است یک روزه با تقلید به درجات عالی برسند اما این باعث به وجود آمدن مشکلاتی در آینده می شود.
گاهی اوقات مردم ما چنان به دوردست نگاه می کنند که فطرت کنونی و ارزش های اخلاقی و رفتاری را از یاد می برند، البته این نباید باشد و با توجه به وضع فعلی و وضعیت کنونی باید راه را برای آینده خود هموار کرده و برای آینده بسازیم.
آخرین رمز موفقیت؛ خود را ارزیابی کنید
برای یک بار هم که شده خود را ارزیابی کنید و از منظر دیگران به خود نگاه کنید، زیرا از این طریق می توانید به کاستی های خود پی برده و شناختی از خود پیدا کنید تا بر اساس آن هویت خود را شکل داده و در زندگی خود موفق باشید.