به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مهرداد قیومی امروز در همایش پژوهش هنرهای ایرانی اسلامی در بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی گفت: از معضلات پژوهش در هنر اسلامی این است که یک محدوده از منابع را انتخاب و در آن در جا می زنیم که باید در این راستا نگاهمان تغییر کند.
وی با اشاره به به اینکه نگاه پژوهش ها و مطالعات تاریخی یک نگاه ریشه شناسانه است، بیان داشت: منبع تاریخی یعنی هر چیزی که از رویداد به ما خبر می دهد.
عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی تهران ادامه داد: منابع تاریخی به چند دسته تاریخ نامه کهن معماری، سندهای کهن معماری، تاریخ نامه های امروز سندهای امروز معماری تقسیم می شود.
قیومی با اشاره به اینکه یکی از منابع تاریخی هنر و معماری منابع مکتوب است، خاطرنشان کرد: در این جا این سوال مطرح می شود که آیا در فرهنگ خود درباره معماری کتابی داریم یا خیر و اگر نگاهمان را تغییر دهیم خواهیم دید که بی نهایت مطالب در مورد معماری و هنر داریم که بالغ بر 12 هزار فیش معماری و هنر فقط از قرن سوم تا نیمه قرن پنجم که به نثر نوشته شده است، وجود دارد.
وی با بیان اینکه کتاب ناصر خسرو در زمینه معماری و هنر بی نظیر است، تاکید کرد: از آن دست از منابع مکتوب که به آن توجه نمی شود تذکره نامه ها و منابع منظوم است و همچنین وقف نامه و منابعی به نام اشیاء، منابع تصویری و منابع شفاهی.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پایان در خصوص تاریخ منابع بیان کرد: تاریخ به منزله رویداد است که به پنج درجه تقسیم می شود.