شاکری، نویسنده با بیان اینکه برگزاری جایزه جلال باید شفاف انجام گیرد، گفت: شفاف بودن در هر زمینهای قابل تقدیر است؛ در خصوص جایزه جلال باید...
احمد شاکری در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص پنجمین دوره جایزه جلال و نداشتن برگزیده در این دوره، گفت:ممکن است در هر دوره از جایزه ادبی جلال کسی معتقد باشد که کتابی شایستگی این را داشته که بعنوان برگزیده معرفی شود، ولی سازوکار جشنواره ها به گونه ای است که این انتخاب بر عهده داوران گذاشته شده و داوران در این مورد تصمیم گیری می کنند.
وی با بیان اینکه کتاب «شرح اسم» کتاب خوبی است، بیان داشت: اینکه آیا این کتاب در مقایسه با سایر کتاب هایی که در جایزه جلال بودند، برتر است، نیاز به مقایسه دارد و تنها خوب بودن کتاب دلیل و حجتی بر این نیست که حتما آن کتاب باید بعنوان برگزیده معرفی شود.
این نویسنده کشورمان اضافه کرد: جایزه های ادبی به دلایلی مانند حوزه نفوذ، سابقه برگزاری، میزان جوایز و اینکه متصدی برگزاری اینگونه جوایز چه کسی است، دارای اهمیت اند و جایزه ادبی جلال با توجه به اینکه جایزه ملی و گرانترین جایزه ادبی کشور بشمار می رو، بین جوایز ادبی از برجستگی بیشتری برخوردار است.
داور پنجمین دوره جایزه ادبی جلال ادامه داد: از دیگر نقاط برجسته جایزه ادبی جلال، داشتن ارکانی است که باعث می شود داوری در این جایزه کم نقص انجام شود.
شاکری با بیان اینکه بیشتر جشنواره ها ساختار منسجمی ندارند، گفت: در این میان جایزه ادبی جلال ساختار منظمی دارد و در آن هیئت علمی، هیئت امنا و هیئت داوران تعریف شده است.
وی با بیان اینکه از دیگر ویژگی های جایزه ادبی جلال تخصصی بودن این جایزه است، تصریح کرد: این جایزه در حوزه های پژوهش های ادبی، ادبیات داستانی و مستندنگاری ورود پیدا کرده است که این امر اعتبار و جایگاه جایزه جلال را بالا می برد.
این نویسنده کشورمان با بیان اینکه جشنواره ها باید در عمل هم اعتبار و جایگاه خود را ثابت کنند، افزود: جشنواره ها متناسب با نحوه اجرا و درصد موفقیت شان این امر را ثابت می کنند، در حالی که برخی از جشنواره ها جایگاه خود را تثبیت و برخی دیگر آن را تضعیف می کنند.
داور پنجمین دوره جایزه جلال در پاسخ به این سوال که آیا جایزه جلال جایگاه خود را تثبیت کرده است یا تضعیف، بیان داشت: جایزه ادبی جلال احتیاج به کمک دارد و این امر مربوط به دوره خاصی نمی شود.
شاکری با بیان اینکه روی آثاری که به جایزه ادبی جلال راه می یابند، باید سرمایه گذاری صورت گیرد، گفت: منظور از سرمایه گذاری این نیست که مبلغ جایزه را افزایش دهیم، بلکه منظور این است که این آثار بتوانند در بدنه ادبیات نفوذ کنند و جریان ساز شوند.
وی اضافه کرد: البته جریان سازی کاری نیست که بتوان با اهدای جایزه آن را محقق کرد، بلکه جریان سازی از طریق ورود آثار به حوزه های پژوهش، مجامع دانشگاهی، مجامع ادبی و مطبوعات و رسانه ها عملی خواهد شد و اینگونه کارهاست که اعتبار یک جایزه ادبی را تعیین می کند.
این نویسنده کشورمان در خصوص اینکه آیا پنجمین دوره جایزه ادبی جلال موفق عمل کرده یا خیر، یادآور شد: بخشی از این امر مربوط به عملکرد جشنواره و داوری ها است؛ کاری که به راحتی صورت نمی گیرد و در حقیقت مخاطب با اعتمادی که به هیئت علمی و داوران جایزه جلال دارد، ماحصل این کار را قبول می کند.
شاکری گفت: برای مخاطبان ممکن نیست که خودشان در یک گسترده ای وسیع مطالعه کنند و خود آثار برگزیده را تعیین کنند که اگر این امر میسر بود دیگر جشنواره ها معنا پیدا نمی کردند.
وی با بیان اینکه برگزاری جایزه جلال باید شفاف انجام گیرد، بیان داشت: شفاف بودن در هر زمینه ای قابل تقدیر است؛ در خصوص جایزه جلال باید اسامی داوران، مراحل داوری و فراخوان آثار شفاف باشد.
داور پنجمین دوره جایزه ادبی جلال خاطرنشان کرد: هر چقدر جایزه جلال شفاف تر و علمی تر عمل کند، جای شبهه کمتری باقی خواهد ماند و مطمئنا اعتماد مخاطب به آن بیشتر خواهد شد.