رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با تاکید بر نیازمحور بودن علوم انسانی و فنی، گفت: بین علوم مهندسی و علوم انسانی پیوند وثیقی وجود دارد.
حجت الاسلام خسرو پناه در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص نوع ارتباط علوم انسانی و مهندسی گفت: علوم مهندسی و تکنولوژی به کاربردی سازی و کارآمدی علوم پایه در حوزه نیازهای طبیعی انسان می پردازد؛ یعنی یکی از ارکانی که علوم مهندسی و طبیعی آن را بررسی می کند، نیازهای انسان است.
وی در خصوص نیازهای انسان گفت: جایگاه منطقی بحث نیازهای انسان در علوم انسانی است؛ در حقیقت علوم انسانی است که به انسان شناسی می پردازد و انسان مطلوب را توصیف و انسان محقق را شناسایی می کند و تلاش دارد که انسان تحقق یافته را به انسان مطلوب نزدیک کرده و تغییر بدهد.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران افزود: این تغییر انسان که در علوم انسانی مطرح می شود، طبیعتاً براساس شناختی است که نسبت به نیازهای انسان دارد، از سوی دیگر کار علوم مهندسی نیز تغییر طبیعت است و تغییر طبیعت ناظر به نیازهای انسان می باشد؛ از این جهت بین علوم مهندسی و علوم انسانی پیوند وثیقی وجود دارد.
لازمه اسلامی شدن دانشگاهها تغییر متون و تقویت باور استادان است
خسورپناه در خصوص اسلامی شدن دانشگاه ها گفت: برای اسلامی شدن دانشگاه ها هم، تغییر متون و سرفصل ها در راستای اهداف، لازم است و هم وجود برنامه هایی در راستای تقویت ایمانی و باورهای دینی استادان.
وی تصریح کرد: در حال حاضر برگزاری دوره های معرفت افزایی برای استادان انجام می شود؛ چرا که ایمان مدلل و مستدل استادان و باور قوی آنها بر دانش آنان تاثیر خواهد داشت.