به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، کرسی آزاد اندیشی با موضوع «آسیب شناسی روش های عزاداری» که برای اولین بار شب گذشته در دانشگاه آزاد فردوس برگزار شد با استقبال گسترده دانشجویان همراه بود.
دانشجویان در این برنامه در دو گروه موافق و مخالف، نظرات خود را در مورد آسیب ها و روش های عزاداری درست بیان کردند.
ناصری، یکی از دانشجویان گروه پرستاری در نقد برخی از روش های عزاداری گفت: انحراف از هدف اصلی عزاداری، استناد به منابع غیر معتبر، گزارشهای نادرست، بزرگنمایی و یا اغراق در بیان روضه ها از مهمترین آسیبهایی است که در عصر حاضر به مراسم عزاداریها وارد شده است.
ابراهیمی، از دیگر دانشجویان این دانشگاه در این کرسی اظهار داشت: دوری از توهین به منظور حفظ وحدت کار درستی است.
زارعی، دانشجوی رشته عمران نیز بیان داشت: بخش زیادی از مشکلات عزاداریها به مرثیه برمیگردد و عدم استفاده از منابع و مستندات در عزاداری ائمه به ویژه امام حسین (ع) از مهمترین نکات در این باب است.
وی گفت: عشق به امام حسین (ع) از بالاترین درجات است و اگر شخصی با تمام وجود مصیبت امام حسین (ع) را درک کند هرگز عزاداریهای شکل گرفته را نامناسب نخواهد دانست.
حجت الاسلام حسین مرادی، کارشناس این کرسی هم گفت: مسیر اصلی در رفتار و گفتار انسان رضای خداوند متعال است، بنابراین هدف از عشق باید تقرب الهی باشد.
وی افزود: انتقاد از عزاداریهای ائمه (ع) به خصوص عزارداری امام حسین (ع) به معنای نفی عزاداری و روضهخوانی نیست، بلکه به معنای برگزاری بهتر جلسات عزاداری ائمه اطهار (ع) می باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه درباره تشبیه برخی از مداحان و سخنرانان به اعمال ائمه (ع) بیان داشت: افعال معصوم برای ما در این زمان حجت نیست چون بعضی از آن افعال ویژه و مختص معصوم است. چنانچه در کتاب حماسه و عرفان آیت الله جوادی آملی به این نکته اشاره شده است و از طرفی امکان اشتباه در کتب و منابع تاریخی نیز وجود دارد که باید توسط اساتید اهل فن بررسی و استخراج شود.
همچنین، حمیدرضا مرادیان، استاد دروس دینی دانشگاه و کارشناس این کرسی با تاکید بر لزوم شناخت عمیق از عزاداریها اظهار داشت: هدف اصلی در عزاداری باید رضای خداوند باشد و اگر در این مراسم معنوی به انجام اعمال خاصی چون قمه زدن بپردازیم، از مسیر هدف اصلی عزاداری و دین خارج شدهایم و شادمانی دشمنان خود را فراهم کردهایم.
وی ادامه داد: اولین روضه خوان بر مصیبت کربلا امام سجاد (ع) بودند و ایشان هرگز به انجام اعمالی که به عزاداری لطمه وارد کند نمیپرداختند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: روحانیون در اینگونه مجالس همواره کمک کننده و جهت دهنده بودهاند؛ به نظر میرسد وجود یک عالم دینی در هیئت های مذهبی به منظور ایجاد تعادل در رفتار و گفتار افراد، ضروری باشد.