رضا اسماعیلی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در یاسوج، به آینده ادبیات دفاع مقدس اشاره کرد و بیان داشت: با پایان یافتن جنگ و در سال های اخیر این ضرورت احساس می شود که در حوزه ادبیات مقاومت و پایداری سرمایه گذاری جدی کنیم و ادبیات دفاع مقدس را با ادبیات پایداری پیوند بزنیم تا بتواند ادامه حیات داشته باشد و یک زبان مشترکی با ادبیات جهان پیدا کنیم.
وی افزود: بحث ادبیات دفاع مقدس بحث مبارزه با ظلم و زورگویی استکبار است و وقتی دفاع مقدس در ایران پایان یافت باید نگاهمان متوجه بیرون از مرزها باشد و نگاهی جهانی داشته باشیم.
این شاعر شعر انقلاب و دفاع مقدس با اشاره به ضرورت توجه شاعران دفاع مقدس به سمت شعر پایداری ادامه داد: ضرورت این کار اکنون احساس می شود که شاعران دفاع مقدس در حوزه پایداری و مقاومت شعر بگویند و به این سمت و سو حرکت کنند.
اسماعیلی افزود: باید در هر کجای جهان که ظلمی اتفاق می افتد و دیکتاتوری ظهور پیدا می کند برای مبارزه با استکبار دیکتاتوری و زورگویی، حنجره و شعر خودمان را وقف مبارزه با استکبار و زورگویی کنیم.
وی بیان داشت: در حوزه ترجمه بسیار ضعیف عمل کردیم و وقتی که کار شاعران دفاع مقدس ترجمه نشود محجور می مانند و به خارج از مرز راه پیدا نمی کنند؛ بنابراین باید به ترجمه بیشتر بها دهیم.
این شاعر شعر انقلاب و دفاع مقدس با تاکید بر لزوم توجه به برگزاری همایش های ادبی با حضور شاعران ایران و جهان گفت: ارتباطی که بین شاعران ایران و جهان برقرار می شود به صدور ادبیات ما کمک می کند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: در گذشته به این مساله کم توجهی می کردیم؛ اما امیدواریم در آینده بتوانیم در حوزه برگزاری همایش هایی با ابعاد جهانی با حضور شاعران ایران و جهان، یک زبان مشترکی برای ترویج ادبیات مقاومت و پایداری پیدا کنیم و فریاد مظلومیت مردم مستضعف و ستم کشیده را به گوش مردم جهان برسانیم.