به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، معاون استانداری و فرماندار شهرستان نیشابور امروز در نشست خبری در محل دفتر فرمانداری نیشابور با موضوع انتخابات برگزار شد با اشاره به سخنان رهبری و اینکه نامگذاری هر سال از سوی ایشان بر اساس ضروریات همان سال در نظر گرفته می شود، بیان داشت: نامگذاری امسال با عنوان "حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی" مطمئناً بر اساس نیازهای روز و مقطع زمانی فعلی بوده است.
اسفندیار جلایری در پاسخ به این سوال که در روز انتخابات چند شعبه در نیشابور برای اخذ آرا فعال بوده و همچنین چند نفر امور اجرایی مربوط به انتخابات را عهده دار هستند، گفت: ساز و کار مربوط به انتخابات در شهرستان نیشابور از 21فروردین آغاز و تاکنون به طور جدی پیگیری شده است و در این مدت کمیته های مختلفی نیز در فرمانداری برای انجام این مهم شکل گرفته است.
وی ادامه داد: قریب به 10هزار نفر در شهرستان نیشابور کار اجرایی انتخابات را عهده دار هستند و در این باره تمامی افراد آموزش های لازم را در خصوص حیطه کاری خود گذراندهاند.
وی افزود: در شهرستان نیشابور دو هزار و 104 نفر در انتخابات شوراها ثبت نام داشتهاند که در مرحله اول 49نفر از این اشخاص رد صلاحیت شده و 51نفر نیز انصراف دادهاند البته نمیتوان گفت آمار انصراف دهندگان همین تعداد خواهد بود چرا که هنوز اشخاصی هستند که از لیست شرکت در رقابت های انتخاباتی شورا انصراف دهند.
معاون استانداری و فرماندار شهرستان نیشابور با بیان اینکه هم اکنون در نیشابور 93نفر برای حضور در شورای اسلامی این شهر با هم رقابت میکنند، بیان داشت: برای این مهم 916صندوق در نظر گرفته شده که این تعداد صندوق در 485شعبه مستقر میشوند.
جلایری بیان داشت: 311روستا در این انتخابات حق انتخاب سه نفر به عنوان شورا را دارند، 21روستا پنج نفر شورا، شش شهر بالای پنج نفر شورا و نیشابور نیز 13نفر را به عنوا شورا انتخاب خواهند کرد.
وی با بیان اینکه میانگین سنی کسانی که در انتخابات شوراها ثبت نام کرده اند، 42سال است، اظهار داشت: جوانترین این افراد 25سال و مسن ترین کاندیدای ثبت نامی 87سال سن دارد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون ابلاغی امسال برای اولین بار دو انتخابات به صورت همزمان برگزار میشود، گفت: در این انتخابات دو نفر به عنوان هیات اجرایی برای انتخابات ریاست جمهوری و شورا، پای صندوق های اخذ رای حضور دارند اما تصمیماتی که برای شعبات گرفته میشود در خصوص صندوق هاو اعضا توسط هیات اجرایی ریاست جمهوری صورت خواهد گرفت.
فرماندار نیشابور در پاسخ به این سوال که تاکنون چه تخلفاتی از سوی ستاد تبلیغاتی کاندیداها انجام شده و نحوه برخورد مسئولین با این تخلفات چگونه بوده است، گفت: قوانین شفافی در خصوص اینکه کاندیداها چگونه باید عمل کنند، تعیین شده است. البته تمامی کاندیداها طی جلسه توجیهی در فرمانداری حضور پیدا کرده و بایدها و نبایدهای تبلیغاتی به سمع این افراد رسیده همچنین دفترچه های آموزشی نیز در این خصوص توزیع شده است.
وی افزود: شهرداری نیز بیش از 40مکان را در سطح شهر برای انجام تبلیغات مشخص کرده است. البته یک تیم امحا با مسئولیت فرمانداری که متشکل از نمایندگان دادگستری، نیروی انتظامی، شهرداری است، نیز جهت بازدید از وضعیت تبلیغاتی در سطح شهر در حال گشت زنی بوده و هر گونه تخلف را تذکر میدهد.
جلایری در خصوص نحوه شمارش آرا بیان داشت: در انتخابات امسال شمارش آرا به صورت دستی خواهد بود و پس از اتمام مدت زمان مقرر شده برای رای گیری ابتدا شمارش آراء ریاست جمهوری و سپس شمارش آرای شوراها انجام خواهد شد.
وی در خصوص اینکه هر کاندید می تواند یک ناظر در محل صندوق های اخذ رای داشته باشد، بیان داشت: با توجه به اینکه تعداد کاندیداها در نیشابور زیاد است، نامزدها در هر 25شعبه میتوانند یک نماینده خود را برای حضور در پای صندوق های اخذ رای معرفی کنند.
فرماندار نیشابور افزود: هیچ کس در امور اجرایی انتخابات شعبهها حق دخالت ندارد، اگر در روز انتخابات تخلفی صورت گرفت، مسئول نظارت میتواند این تخلفات را به نماینده فرماندار گزارش داده تا موضوع بررسی شود اما هیچ کس حق توقف انتخابات را ندارد.
وی در خصوص اینکه چند نفر در شهرستان نیشابور حق رای دارند، بیان داشت: در شهرستان نیشابور قریب به 270هزار نفر میتوانند در انتخابات مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به تعداد شعب ثابت و سیار در شهرستان نیشابور بیان داشت: در مجموع نیشابور 147 صندوق ثابت شهری، 248صندوق ثابت روستایی، 58صندوق سیار روستایی و 7صندوق سیار شهری وجود دارد که البته صندوق های سیار برای اخذ رای ریاست جمهوری در نظر گرفته شده چرا که هر روستا برای انتخاب شورای خود، صندوق جداگانه ای دارد.
جلایری در پاسخ به اینکه چه تعداد از ثبت نام کنندگان در انتخابات شوراها خانم هستند، گفت: درصد خانم ها برای کاندید شدن در انتخابات شوراها پایین است و فقط 13نفر خانم در انتخابات کاندید شده اند.
وی در خصوص تعداد رد صلاحیت افراد گفت: در روستاهای شهرستان 39نفر، نیشابور 6نفر، خرو 1نفر و در دررود نیز 1نفر رد صلاحیت شده اند.
جلایری گفت: به لحاظ قانونی تا مدت زمان مقرر شده از سوی وزارت کشور اگر رای دهنده در شعب وجود داشته باشند، مسئولین اجرایی آن شعبه موظف به اخذ رای هستند و به هیچ عنوان نباید صندوق اخذ رای بسته شود.
فرماندار نیشابور گفت: کاندیداها باید فکرشان فقط برای خدمت باشد منتخبین اگر قصد داشته باشند به قول هایی که به اطرافیانشان دادهاند، عمل کنند، حتی اگر10سال هم در شورا حضور داشته باشند، نمیتوانند پاسخگوی مطالبات آنها باشند.
وی گفت: اگر شورا ضعف یا مشکلی داشت مردم میفهمند این که فرد خاصی را تخریب کنیم صحیح نیست.