رحیم مخدومی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: معمولا چون دولتمردان به حوزه فرهنگ کم اهمیت هستند، وزیران فرهنگ و ارشاد نیز اهداف عالی فرهنگی نظام را دنبال نمی کنند و کارها در این حوزه به روزمرگی تبدیل شده است. به طور مثال در نمایشگاه کتاب تنها شرایط عرضه کتاب وجود دارد و هیچگونه جهت دهی برای آن در نظر گرفته نشده است؛ در حالی که باید هر سال در حوزه نمایشگاه کتاب یک گام به جلو برداریم.
وی با بیان اینکه سینمای ما وضعیت بدتری نسبت به حوزه کتاب دارد، اظهار داشت: هنوز فیلمی که بتواند انقلاب و امام خمینی (ره) را به جهان معرفی کند تولید نشده است و این نشان دهنده ضعف وزرای ارشاد و در نهایت ضعف نگاه فرهنگی دولتمردان به حوزه فرهنگ است؛ بااین حال امیدواریم در دولت آقای روحانی به این مسئله پرداخته شود.
نویسنده کتاب «من مدیر جلسهام» با بیان اینکه مصداقی که آقای روحانی در ایام تبلیغات مطرح کرد باعث نگران ما شد، افزود: به طور مثال وی از فیلم «جدایی نادر از سیمین» نام برد؛ در حالی که در این فیلم به ملت و مردم ما توهین می شود. این فیلم جایزه اسکار را گرفته است و همه ما سیاست های حاکم بر این جایزه را می دانیم با این حال آقای روحانی از آن نام می برد و این مسئله نگران کننده است.
مخدومی اضافه کرد: دکتر روحانی از شجریان در ایام تبلیغات یاد کرد؛ در حالی که این خواننده نسبت به فرهنگ کشورمان اظهار انزجار می کند و جلای وطن کرده است. امیدوارم این مصداقی که آقای روحانی در ایام تبلیغات معرفی کرده اند صرفا برای جمع آوری رای باشد و جزو اهداف فرهنگی خود قرار ندهند.
وی ادامه داد: امیدواریم که آقای روحانی در حوزه فرهنگ متعادل عمل کند و ما شاهد اصراف بیت المال بر خلاف دغدغه های فرهنگی مردم نباشیم.
نویسنده «من مدیر جلسه ام» با اشاره به صحبت دکتر روحانی درباره ایجاد تشکل های صنفی ادامه داد: این موضوع یکی از مصوبات دولت است ولی متاسفانه به آن عمل نمی شود. به طور مثال مدیر کل ارشاد استان تهران مدعی است که به موسسات فرهنگی کمک های میلیاردی می کند وی در اصل قانون را دور می زنند و از موسسات خصوصی تعهد می گیرند و بودجه در نظر گرفته شده برای آنها را به ادارات وابسته به خودمی دهند.
مخدومی گفت: طبق قانون دولت باید سیاست گذار باشد و کارهای اجرایی به بخش خصوصی واگذار شود؛ و وزیر فرهنگ و معاونان وی از این مسئله آگاهند؛ انجام اینگونه کارها در واقع توهین به شمار می رود. اتفاق جدیدی که باید در این زمینه رخ دهد این است که این مصوبه اجرایی شود.
وی با بیان اینکه فرهنگ زمانی که از دست مردم خارج شود، دیگر مفید نیست، ادامه داد: زمانی که دولت در امور مساجد دخیل شد مساجد ما ضربه خورد. دولت وظیفه سیاست گذاری و نظارت دارد و باید در حوزه فرهنگ به مردم اعتماد داشته باشد و تنها به جهت دهی ها کمک کند.
نویسنده «من مدیر جلسه ام» با بیان اینکه قطعا اگر دولت و مردم دست به دست هم دهند کارها پیش می رود، افزود: البته واگذاری امور فرهنگی به مردم یک تهدید نیز به شمار می رود؛ ولی قانون می تواند این تهدید را به فرصت تبدیل کند.
مخدومی در همین زمینه اضافه کرد: ممکن است افرادی در حوزه فرهنگ در قالب بخش خصوصی از بودجه دولتی استفاده کنند و برخلاف منافع نظام و مردم عمل کنند؛ با این حال اگر دولت به وظیفه خود که نظارت است به درستی عمل کند جلوی اینگونه تهدیدها گرفته می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم افراد قبلی مجددا وزیر فرهنگ نشوند چون اصحاب فرهنگ و هنر از این افراد خیری ندیدند.
من از همه جوابها مضطرب شدم آيا نمي خواستند جواب بدهند يا نمي دانستند ؟ توهين نشود من چيزي نفهميدم