رئیس کارگروه کاغذ وزارت ارشاد گفت: در حال حاضر کاغذ ما واردات محور است و باید یک عزم جدی در زمینه تولید کاغذ در داخل وجود داشته باشد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، همایون امیرزاده، رئیس کارگروه کاغذ وزارت ارشاد در نشست لزوم حمایت از تولید کاغذ در کشور و تجهیز و راه اندازی کارخانههای داخلی که ظهر امروز در محل خبرگزاری فارس برگزار شد، با بیان اینکه در سال 83 در حوزه کاغذ ریل گذاری نامناسبی در برنامه چهارم توسعه انجام شده بود، گفت: در آن سال رویکرد حمایتی از تولیدکننده به مصرف کننده تغییر کرد؛ متاسفانه در کنار این تغییر رویکرد متولی تولید مشخص نشد و در واقع ما امروز به دنبال پرتقال فروش می گردیم.
وی با بیان اینکه در واقع ما تولید را در آن مصوبه رها کردیم، افزود: بخشی از مشکلات کاغذ به وزارت ارشاد برمی گردد؛ ما باید این قانون را اجرایی می کردیم ولی از همان سال 85 دغدغه تولید داخلی را داشتیم؛ با این حال تا زمانی که بین تولید و نیاز تواضع به وجود نیاید قطعا وابستگی وجود خواهد داشت.
رئیس کارگروه کاغذ وزارت ارشاد با بیان اینکه در سال 85 بعد از آییننامه مصوب هیئت وزیران دو آییننامه داخلی به تصویب رسید، اظهار داشت: در این آیین نامه داخلی بخشی از یارانه که قرار بود به مصرفکننده اختصاص پیدا کند، در قالب بنکارت یا کارت الکترونیکی خرید کتاب، تخفیف در قیمت کتاب در زمان نمایشگاهها، یارانه ارزی بخش بینالمللی نمایشگاه کتاب تهران اختصاص یافت که مجموع آنها به 50 درصد می رسید.
امیرزاده در همین زمینه اضافه کرد: 30 درصد نیز به خرید کتاب برای کتابخانههای عمومی، 10 درصد برای سود و کارمزد بانکی جهت شبکه توزیع کتاب و 10 درصد نهایی برای شبکههای تبلیغات و نمایشگاههای استانی اختصاص یافت.
وی اظهار داشت: در حال حاضر کاغذ ما واردات محور است، باید واردات را ساماندهی کنیم؛ یک عزم جدی در زمینه تولید کاغذ در داخل وجود داشته باشد و وزارت ارشاد بخش دوم را به جدیت دنبال کرده است. شاه بیت مطالبات وزارت ارشاد در این چند سال اخیر بعد از بررسی مشکلات مربوط به اتحادیه ناشران، تخصیص ارز مرجع به کارخانجات کاغذ است.
رئیس کارگروه کاغذ وزارت ارشاد افزود: ما از نظر کاغذ در کشور مشکلی نداریم، برای تولید داخلی نیاز به یک برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داریم؛ با این حال تصمیم درست و مشخصی برای تولید داخلی وجود ندارد. متاسفانه بین نیاز و تولید داخلی توازنی وجود ندارد. ما بحث تعرفه واردات کاغذ را به صفر رساندیم و زمانی که هیچگونه تولید داخلی ای نداریم مجبور به انجام چنین کاری هستیم.
امیرزاده گفت: این استراتژیکی که عده ای مطرح می کنند که اگر کالا در داخل بازار وجود داشته باشد پس در آن زمینه مشکلی وجود ندارد در مقوله کاغذ جوابگو نیست.
وی در پایان با اشاره به جلسه اعضای چاپ و نشر با رئیس جمهور خاطر نشان کرد: بخشی از خروجیهای این جلسه ناظر بر حمایت از تولید داخلی است که ما کار را در حوزه چاپخانهداران و ناشران آغاز کردهایم، با آقای فرزین جلسه گذاشتیم و کارگروه تشکیل شده است، من و احمد علمشاهی و نادر قدیانی به عنوان اعضای این کارگروه از ارشاد انتخاب شده ایم. که امیدوارم بتوانیم نتایج خوبی را دریافت کنیم.
در تمام کشورهاي پيشرفته براي از بين رفتن برخي منابع منابع برخي کالاها را وارد مي کنند براي مثال انگليسي ها چون پنبه مصرف آب و ... بالايي دارد و براي مثال منبع آب حياتي است اقدام به واردات از کشورهاي جهان سومي مي کنند تا منابع خودشان به هدر نرود حال با اين توصيفات بايد به تولدي کاغذ و قطع درختان بپردازيم راه حل ديگري نيست؟!
در برخي کشورهاي آمريکاي مرکزي همين تفکرات باعث از بين رفتن کامل جنگل ها شده لطفا صحبت هاي هر مثلا کارشناسي را منتشر نکنيد.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
در برخي کشورهاي آمريکاي مرکزي همين تفکرات باعث از بين رفتن کامل جنگل ها شده لطفا صحبت هاي هر مثلا کارشناسي را منتشر نکنيد.