به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نادر قدیانی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در نشست لزوم حمایت از تولید کاغذ در کشور و تجهیز و راه اندازی کارخانههای داخلی که ظهر امروز در محل خبرگزاری فارس برگزار شد، با بیان اینکه معتقدم مسئله کاغذ باید در دو نگاه بررسی شود که یک بخش آن زیربنایی و تولید و بخش دیگر شرایط حال و کنونی است، گفت: اگر بسیاری از کشورهای دنیا را مورد بررسی قرار دهیم قطعاً خواهیم فهمید که هیچ کشوری از هر نوعی خودش را غنی نمیکند و به واردات نیز توجه ویژهای دارد.
وی با بیان اینکه کارخانه کاغذ پارس و مازندران تاکنون توانسته تقریبا استانداردهایی موجود حوزه کاغذ را رعایت کند، افزود: اما آن بخشی که آنها نمی توانند به آن بپردازند باید مورد بررسی قرار گیرد. ما در برخی مواقع قیمت کاغذ ایرانی با 7 هزار تومان اختلاف نسبت به کاغذ خارجی خریداری می کنیم و متاسفانه برخی مواقع مشکلاتی نظیر خیس بودن نیز در کاغذهای ایرانی وجود دارد.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اظهار داشت: در این جا این سؤال مطرح است که آیا مصرف ناشران تنها کاغذ تحریر است؟ خیر، ناشران کاغذهای مختلفی را مورد استفاده قرار میدهند اما باید گفت که قیمت کاغذ تحریر داخلی با قیمت خارجی آن تفاوت چندانی ندارد.
قدیانی بابیان اینکه کارشناسی تولید داخلی نیستم و تلاش هم نمیکنم درباره این موضوع سخن بگویم، اضافه کرد: اما باید گفت ناشران بهترین کارشناسان بخش کاغذ به شمار میروند و متولی آنها نیز وزارت فرهنگ و ارشاد دانست که باید حامی ناشران باشد و باید بداند که ما نیازمند چه چیزهایی هستیم.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با اشاره به ممنوع شدن ورود کاغذ کلاسه، ادامه داد: ورود این کاغذ چندی پیش در کشور ممنوع شد یعنی در وهله نخست به کیلویی 10 هزار تومان و بعد از مدتی به 5 هزار تومان رسید که باید گفت در این موارد ضعف مدیریتی وجود دارد.
وی گفت: معتقدم به صورت مکرر نباید بیان کنیم که بحران کاغذ وجود دارد؛ چرا که زمانی میتوان این را بیان کرد که کاغذ از برگی 30 هزار تومان به 100 هزار تومان برسد که همه آنها بلاتکلیفی و بحران است اما وقتی جامعهای پذیرفتهاند که قیمت دلار رسمی به طور مثال 2500 تومان است پس قیمت کاغذ نیز مشخص میشود و 3 الی 4 هزار تومان بالا و پایین بودن آن فرقی برای آنها ندارد.
قدیانی بیان کرد: معتقدم در بخش کاغذ ضعفهای گمرکی و بخش مدیریتی دیده میشود که از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد کشور این است که به این مقوله نیز کمک کنند.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با اشاره به روغنی درباره این سؤال که ناشران باید از چه کاغذی استفاده کنند، گفت: بنده به چاپ رمانهای مختلف میپردازم و از زمان قبل از انقلاب و بعد از انقلاب نیز به تولید کتابهای مختلف پرداختهام اما متأسفانه باید بگویم که پالتهای گرمهای کاغذهایی که برای ناشران و چاپخانهداران به صورت داخلی ارسال میشود از لحاظ سایزی با همدیگر متفاوت هستند.
وی اضافه کرد: برخی اوقات وقتی از کاغذهای داخلی استفاده میکنیم میبینیم که از بین 12 تا پالت مصرف شده یک پالت خیس است درست است که برخی اوقات قیمت کاغذ داخلی ارزانتر از خارجی است اما این ضایعات باعث برابری آن شده و به گونهای دیگر متأسفانه ما نسبت به استانداردهای تولید کاغذ توجه نداریم و استانداردها مشکل دارد.
قدیانی با اشاره به روغنی عنوان کرد: وقتی کارخانه شما کاغذها را به ناشران پیشفروش کردند چه دردسرهای متعددی را برای آنها درست کردید که هنوز قابل حل نیز نیست چرا که یا تولید کاغذ را قطع کردید و یا قراردادها را فسخ.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: اوایل انقلاب و در 8 سال دفاع مقدس ارائه یارانه به ناشران حرکت خوبی بود اما بعدها بعضیها به صورت خانوادگی به اخذ پروانه کسب میپردازند و یک کتاب انگلیسی را اسکن و 200 بار چاپ میکردند.
قدیانی ادامه داد: در این جا این سؤال مطرح است که چرا یک کتاب رمان توسط 50 ناشر ترجمه میشود حتی بنده نیز به تأُسیش صنعت دانشکده نشر نیز اشاراتی داشته اما محقق نشده است، همچنین حمایت از مصرف کننده امری مهم بوده است اما چقدر موفق بوده قابل بررسی است.