گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هر گاه صحبت از تقدیر از مقام زن و دختر به میان می آید به ناگاه اذهان ما به میلاد باسعادت دو نور گذر کرده و مدام در تلاطم میافتد که جایگاه زنان و دختران در عرش آنقدر بالاست که نامشان در کنار بزرگانی چون حضرت زهرا(س) و معصومه سلام الله علیهما می آید. از آن رو فرصت را غنیمت شمردیم و به بررسی جایگاه زنان ایرانی و مسائل پیرامونی آن در گفت و گو با برخی از افراد در حوزه های مختلف پرداختیم.
راضیه تجار، نویسنده کتاب «سه شنبه های عزیز» گفت: در درجه اول جامعه ایرانی و در درجه دوم خانواده باید شناخت دقیق و صحیحی از دختران داشته باشند، البته این قشر از جامعه هم باید موقعیت های خود را شناخته و درک کنند.
وی ادامه داد: مدیران در سطح کلان باید با شناخت این طیف ازجامعه به گونه ای برنامه ریزی کنند تا دختران به عنوان جنس دوم در جامعه شناخته نشوند؛ خوشبختانه در طول سال های اخیر تغییرات بسیار خوبی از لحاظ دیدگاهی و بینشی نسبت به دختران در خانواده ها به وجود آمده و دختران در جامعه امروزی در خانوادهها از ارزش بالایی برخوردار هستند.
نویسنده «سه شنبه های عزیز» در همین زمینه افزود: البته والدین از لحاظ تربیتی و شناخت زوایای روحی دختران در مقابل پسران به تبع از وظیفه سنگین تری برخوردار هستند؛ از این رو والدین باید بدانند که نباید میان دخترها و پسران تفاوتی قائل بود؛ از طرف دیگر پدر و مادرها باید زمینه را برای رشد دختران در محیط خانواده فراهم کنند.
تجار با بیان اینکه خوشبختانه جامعه پذیرای ورود بانوان به عرصه اجتماعی است، اظهارداشت: گر چه هنوز هم بسیاری از شغل های کلیدی درجامعه بر عهده آقایان است؛ اما به عقیده من بانوان می توانند در جامعه رتبه و مقام خود را درهر حوزه ای نشان دهند.
وی با اشاره به اینکه شکل گیری شخصیت و پیشرفت بانوان در محیط خانواده اتفاق می افتد، گفت: خانواده ها باید زمینه را فراهم کنند تا دختران بتوانند به ادامه تحصیل بپردازند تا از این طریق استعدادهای آنها شناسایی شود؛ بانوان نیز در درجه اول باید هویت دینی، خانوادگی، اجتماعی و ملی خود را بشناسند، تا از این طریق بتوانند برای پیشرفت خود سرمایه گذاری کنند.
نویسنده «سه شنبه های عزیز» با اشاره به اینکه بهتر است بانوان وقت های اضافی خود را صرف مسائل زیر ساختی کنند، افزود: این مسئله به این معنا است که بانوان باید زیرساخت روحی خود را بسازنند و از وقت های اضافی خود برای انجام کارهای مفید و سودمند استفاده نمایند.
تجار ادامه داد: به عقیده من بانوان نباید با نگاه مادی وارد جامعه شوند و باید به گونه ای به فعالیت بپردازند که حمایت مردان را جلب کرده و در کنار آن ها بایستند.
وی حضور زنان را در جامعه الزامی دانست و اظهار داشت: به عقیده من بانوان هر چقدر هم که در جامعه به جایگاه بالایی دست یابند طبیعتا وظیفه تربیت والدین و همسرداری از اهمیت بالاتری برای آنان برخوردار است.
نویسنده «سه شنبه های عزیز» در ادامه گفت: خوشبختانه نسبت به گذشته قشر زیادی از دانشجویان را دختران تشکیل می دهند و با وجود موانعی که بر سر راه قرار دارد بانوان زیادی در رشته های مختلف مقام کسب کرده اند؛ در واقع آنها نشان داده اند که از توانایی، استعداد، درک و فهم بالایی برخوردارند و از انضباط کاری بیشتری نسبت به آقایان برخوردار هستند.
تجار افزود: بانوان باید بتوانند با ورود به جامعه نقش پررنگی را ایفا کرده و باید محیطی توام با آرامش را در خانواده فراهم کنند؛ به عبارت دیگر با توجه به اینکه زنان نسبت به مردان از ظرافت روحی و جسمی برخوردار هستند باید بتوانند میان محیط کاری و نیز محیط خانواده خود توازن ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه صداقت به جایگاه شغلی زنان در جامعه کمک زیادی می کند، اظهار داشت: حضور زنان در فعالیت های اجتماعی به تبع در زندگی شخصی آن ها تاثیر خواهد گذاشت و دید آن ها را بازتر می کند.
وی در خصوص جایگاه دختر در ایران و مقایسه آن با سایر کشورها عنوان کرد: خوشبختانه در جامعه امروزی جایگاه هایی ویژه برای زنان درنظر گرفته شده است که این امر در مقایسه با دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین در جامعه امروزی زنان زیادی به تحصیلات دانشگاهی می پردازند که این امر نیز نسبت به سالیان گذشته از پیشرفت قابل توجهی برخوردار بوده است.
تجار در پایان خاطرنشان کرد: بانوان ایرانی برای رسیدن به جایگاه بالا و موفق باید برای خود در جامعه ارزش قایل باشند و برای استعدادهای خود سرمایه گذاری بهینه کنند.