به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس پیشنهاد حذف تمام تبصرههای الحاقی اصلاحیه بودجه سال 92 را در جلسه علنی صبح امروز بهارستاننشینان ارائه کردند.
علی لاریجانی رئیس مجلس با بیان "از نمایندهها میخواهم که پیشنهادات الحاقی را برای سال 93 بگذاریم"، گفت: اصلاحیه بودجه باید با حداقل زمان انجام شود اما تبصرههای الحاقی وارد پیشنهادات جزئی شده است که زمان زیادی را از مجلس میگیرد. اگر موافق هستید که از آنها گذر کنیم و برای سال 93 منتقل کنیم اما اگر اصرار دارید که بررسی شوند پس باید از وقت جلسه بگذاریم.
وی خاطرنشان کرد: ما که نمیخواهیم تمام مشکلات دنیای اسلام را رفع کنیم. دولت نیز به تبصرههای الحاقی مایل نیست و با این تبصرهها اصلاحیه بودجه "چاق و چله" میشود که باید وقت زیادی برای آن بگذاریم و با توجه به اینکه دولت موظف است که تا 15 آذرماه بودجه سال آینده را تقدیم کند، پس تبصرههای الحاقی را به سال 93 موکول کنیم.
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز درباره پیشنهاد خود گفت: دولت در اصلاحیه بودجه 11 تبصره آورد که کمیسیون برنامه و بودجه 2 تبصره را حذف کرد و در حالی که قرار بود حداکثر 3 درصد لایحه دولت را تغییر دهیم کمیسیون 5 تبصره الحاقی اضافه کرده که در صورت تصویب تغییرات زیاد شده و به 62 درصد میرسد لذا با این اوصاف تهدید و شرایط خاص کشور مجلس یعنی عصاره ملت باید به رئیسجمهور که منتخب ملت است کمک کند.
وی در خصوص پرداخت یارانهها نیز گفت: در سرشماری اعلام شد که 75 میلیون جمعیت داریم و 5 میلیون نفر برای دریافت یارانهها ثبتنام نکردند اما در حال حاضر دولت 77 میلیون نفر یارانه میدهد پس اجازه دهیم خود دولت 7 میلیون اضافه را قطع کند و از نمایندگان میخواهم با این پیشنهاد موافقت کنند.
محمدحسین میرمحمدی نماینده مردم گلپایگان در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با این پیشنهاد اظهار داشت: قوانینی که در مجلس تصویب میشود ممکن است اشکالاتی داشته باشد و در قانون بودجه که مجموع سیاستهای مالی کشور بررسی میشود در اصلاحیه فرصتی ایجاد شد که مصوبههای خود را بررسی کنیم.
وی تصریح کرد: تبصرههای الحاقی حجم بودجه را زیاد نمیکند و فقط ابهامات را رفع میکند و اگر تمام تبصرههای الحاقی را حذف کنیم حتی حذف 30 درصد مردم از دریافت یارانه که دولت و مجلس در آن نظر دارند نیز حذف خواهد شد.
عوض حیدرپور نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی پیشنهاد لاریجانی و قاضیپور را خوب توصیف کرد و گفت: فرصت زیادی تا زمان بررسی بودجه سال 93 نداریم و با این تبصرههای الحاقی فقط وقت مجلس گرفته میشود و با توجه به اینکه قانون هدفمندی یارانهها قانون کاملی است از همکاران میخواهم که به حذف تمام تبصرههای الحاقی رأی دهند.
محمدباقر نوبخت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور نیز بهعنوان نماینده دولت پشت تریبون اظهار داشت: با توجه به عملکرد پنجدوازدهم و ششدوازدهم که نشاندهنده عدم تحقق بودجه کشور بود، برای ایجاد انضباط مالی اصلاحیه بودجه را تقدیم مجلس کردیم و در آن 2 نکته مورد توجه بود که در مورد مکانیزم تخصیص بود که در مورد مسائل عمرانی نظر دولت اصلاح نشد و مورد دیگر بحث 6 درصد صندوق توسعه ملی بود که مجلس تشخیص داد این منبع در اختیار دولت قرار نگیرد.
وی با بیان "ماه آینده لایحه بودجه سال 93 را تقدیم مجلس خواهیم کرد"، گفت: پیشنهاداتی که نمایندهها و کمیسیونها بهعنوان تبصره الحاقی دارند، تسلیم بنده کنند تا در لایحه بودجه سال 93 تا جایی که امکان داشته باشد به آنها رسیدگی و لحاظ کنیم و به ما نیز اجازه بدهید که برویم و به لایحه بودجه سال آینده برسیم و دولت با پیشنهاد ارائهشده موافق است.
غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه با حذف تمام تبصرههای الحاقی حقوق بخشی از نمایندهها و کمیسیونها محروم میشود، گفت: حذف یکجای کلیه تبصرههای الحاقی خلاف آییننامه است و ما باید بهصورت تکتک بررسی کنیم، که علی لاریجانی رئیس جلسه در پاسخ به کاتب گفت: خلاف آییننامه بودن حذف تمام تبصرههای الحاقی برای شما محرز است اما برای هیئت رئیسه اینطور نیست.
پس از اظهارات لاریجانی این پیشنهاد به رأی گذاشته شد که از مجموع 211 نماینده حاضر این پیشنهاد با 125 رأی موافق، 51 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع رأی آورد و تمام تبصرههای الحاقی در اصلاحیه بودجه سال 92 کل کشور حذف شد.