معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: نمایندگان مجلس از ما خواستهاند تا گزارش 46 طرح کلان را برای تامین اعتبار به مجلس ارائه کنیم.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در حاشیه یکصد و یازدهمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری در جمع خبرنگاران گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی از وزارت علوم خواستهاند تا گزارشی از 46 طرح کلان ملی برای تامین اعتبار به مجلس ارائه کنیم تا با کمک مجلس اعتباری برای آنها در نظر گرفته شود.
وی افزود: پس از ارائه گزارش به مجلس، نمایندگان کمک میکنند تا دولت و مجلس اعتباری را برای طرحهای کلان در نظر بگیرند.
احمدی در رابطه با اختصاص ردیف مستقل بودجه طرحهای کلان گفت: در حال حاضر ردیف بودجه مستقل برای طرحهای کلان داریم ولی سالانه 42 میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده که تخفیف آن صفر بوده است.
وی ادامه داد: در سال 91 حدود 42 میلیارد تومان بودجه به طرحهای کلان اختصاص داده شده است و در سال 92 نیز اختصاص بودجه به همین میزان بود و سال 93 هم همین مقدار در نظر گرفته شده است که انتظار داریم با مساعدت و تعامل مجلس و دولت این میزان بیشتر شود.
احمدی گفت: در جلسه شورای عتف امروز، مسئله کسب دانش فنی بومیسازی و تولید صنعتی خانوادههای باتریهای لیتیومی مورد بررسی قرار گرفت.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم عنوان کرد: این باتریها جزو باتریهایی هستند که در صنعت دنیا به دلیل دوام و قابلیت ذخیرهسازی جزو اولویتها در حوزههای مختلفی مانند لبتاب و موبایل به شمار میرود.
احمدی اضافه کرد: با توجه به اینکه سالانه حجم بسیار زیادی ارز و منابع مالی در این زمینه هزینه میشود امیدواریم تا این طرح با توانمندیهای موجود به نتیجه برسد.
وی گفت: همچنین طرح ساخت پروتز عصبی حرکتی زیرجلدی برای بازیابی حرکت بیماران ضایعه نخاعی نیز در این جلسه بررسی شد.
وی افزود: با توجه به اینکه به دلیل جنگ تحمیلی در کشور ما معلولان جانبازان و افراد ضایعه نخاعی با مشکلات جدی مواجهاند برای بازیابی حرکت آنها باید سیستمی داشته باشیم که با کنترل الکتریکی فعال شود.
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه این طرح با وجود مشکلات همچنان فعال بوده است گفت: این طرح نزدیک به 20 درصد پیشرفت داشته و امیدواریم با کمک و همکاری وزارت بهداشت و دانشگاهها به نتیجه برسد.