دانشگاه های کشور در طول 7 ماه گذشته در مجموع 46 تغییر مدیریتی را به خود دیده اند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ در حالی که وزیر علوم از اعزام 56 هیئت بازرسی وزارت علوم به دانشگاهها و بررسی گزارش این دانشگاهها برای تغییرات لازم خبر داده بود، طی هفته جاری شاهد تعیین سرپرستهای جدیدی برای دانشگاههای مختلف بودیم.
در هفته ای که گذشت روسای جدید دانشگاه های اراک، گلستان، گرگان، شیراز،یزد، ارومیه، قزوین، باهنرکرمان، تبریز و خوارزمی و جندی شاپور معرفی شدند تا سونامی تغییرات در دانشگاه های کشور در طول 7 ماه گذشته به 19 دانشگاه سراسری برسد.
پیش از این نیز روسای دانشگاههای علامهطباطبایی، صنعتی اصفهان، یاسوج ،خواجه نصیرالدین طوسی، علم و صنعت، اصفهان، فردوسی مشهد و دزفول از جمله دانشگاه هایی بودند که تغییر کرده بودند
به نظر می رسد روند تغییرات در دانشگاه ها همچنان ادامه داشته باشد و در این میان شایعات مبنی بر تغییر روسای دانشگاه های تهران، امیرکبیر و صنعتی شریف به گوش می رسد.
همچنین دانشگاه های علوم پزشکی با 27 تغییر از 52 دانشگاه علوم پزشکی درصدر تغییرات دانشگاهی در دولت تدبیر و امید قرار دارند.
بر اساس احکامی که از سوی سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت یازدهم صادر شده است، تاکنون ریاست 27 نفر از میان 52 رئیس دانشگاه علوم پزشکی تغییر کرده اند.
ریاست 25 دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی هنوز تغییر نکرده اند.دانشگاه های علوم پزشکی اراک، ارومیه، اصفهان،اهواز،ایران، بجنورد،تبریز، تربت حیدریه، تهران،جیرفت، جهرم، رفسنجان، زابل،سمنان، شهرکرد،شهیدبهشتی، شاهرود، علوم بهزیستی و توانبخشی، کرمان، گناباد، گیلان، لرستان، مازندران، مشهد، یاسوج، یزد و ساوه دانشگاه هایی هستند که در دولت یازدهم مشمولل تغییرات مدیریتی شدند و سکان دانشگاه به کسانی دیگری واگذار شده است.
با این حال باید دید، وزرای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا کجا دست به تغییرات مدیریتی در دانشگاه ها خواهند زد و دانشجویان چه زمانی می توانند شاهد ثبات مدیریتی در دانشگاه ها باشند.
از سوی دیگر، حضور هیئت های بازرسی در دانشگاه های کشور از سوی وزارت علوم نه تنها نتوانسته آرامش و ثبات را در دانشگاه ها فراهم نماید بلکه بر بی ثباتی در دانشگاه ها دامن زده و محیط علمی و فضای بانشاط دانشگاه ها را تبدیل به تنش میان دانشجویان و حتی اساتید دانشگاه ها کرده است.
در روزهای اخیر، بهره گیری از شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک که این روزها با چراغ سبز مدیران دولت تدبیر و امید، استفاده از آن یک نوع پرستیژ به حساب می آید! ، برای تغییر روسای دانشگاه ها، امری شایع شده است که به نوعی از سوی عناصری دیگر که به دنبال سیاسی نمودن فضای دانشگاه ها و بهره برداری سیاسی از آن ها هستند دامن زده می شود.
اگرچه بایستی گفت تغییرات مدیریتی چه در دانشگاه ها چه در غیر آن، برعهده دولتی است که مدیریت اجرایی کشور را برعهده دارد ولی نکته قابل تامل این است که، اکثر کسانی که تا به حال مدیریت یک دانشگاه را برعهده داشتند از کفایت لازم برای اداره دانشگاه را نداشتند؟ آیا تصمیمات کارشناسی شده با توجه به موقعیت دانشگاه و نقاط قوت و ضعف مسئول فعلی با کسی که می خواهد سکان اداره دانشگاه را برعهده بگیرد باعث چنین تغییراتی شده است؟ آیا در تغییرات مزبور، افزایش درجه کیفی بودن دانشگاه از لحاظ المان های علمی، آموزشی و حتی رفاهی مورد توجه بوده است یا کشاندن دانشگاه ها به یک فضای غیر علمی و سیاسی؟
امیدواریم تغییرات صورت گرفته در دولت تدبیر و امید، فضای دانشگاه های کشور را به سمت نا آرامی و بی ثباتی نکشاند و همچنان فضای علمی و با ثبات توام با آرامش در دانشگاه ها حاکم باشد.
بيچاره دانشجو، بعدمي خواهند دانشگاه روي پيشرفت داشته باشه ومحل آرام براي فراگيري علم ! درصورتي که شده محل حزب بازي وهرکي سازخودش رامي زنه ومي خواد نظرخودش را به کرسي بنشاند .
سلام خسته نباشيد.لطفا فقط نقد نکنيد بنده دانشجوي دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان هستم که در همين هفته رئيس دانشگاه مون عوض شد و همه خوشحال از اين اتفاق هستن!نقد بايد منصفانه باشد.
التماس دعاي فرج
اين تغييرات در تمام دولتها امي متداول و طبيعي بوده حتا دولت قبل با هر وزير علومش بيشتر روساي دانشگاهها و معاونينش تغيير کردند اما نميدانم چه چيزي باعث شده که اينقدر رسانها به اين موضوع حساس بشوند و خبرسازي کنند.
بهرحال ماهم در دانشگاه هنر شاهد ورورو خروج بي تنش بازرسان بوديم اومدند در دونوبت مهمان رئيس دانشگاه ناهار صرف کردند و رفتند اما هنوز از نتيجه آن خبري نشده چرا که همه از کارکنان و اساتيد و دانشجويان از عملکرد اين گزينه دولت احمدي نژاد و معاونت خواجه سروي ناراضي اند.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
التماس دعاي فرج
روحاني موچکريم
بهرحال ماهم در دانشگاه هنر شاهد ورورو خروج بي تنش بازرسان بوديم اومدند در دونوبت مهمان رئيس دانشگاه ناهار صرف کردند و رفتند اما هنوز از نتيجه آن خبري نشده چرا که همه از کارکنان و اساتيد و دانشجويان از عملکرد اين گزينه دولت احمدي نژاد و معاونت خواجه سروي ناراضي اند.