حسین شمقدری، کارگردان و مستندساز در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: مستندی جدید از موسسه آرمان مدیا در دست تولید است که در امتداد مستند «میراث آلبرتا» میباشد.
وی با توجه به تولید این مستند بیان کرد: برای سفر به آمریکا در پی گرفتن ویزا هستیم که تقریباً قطعی شده؛ اگر بتوانیم ویزا بگیریم مستند را از آمریکا کلید می زنیم و در حال حاضر هم در پی انجام تحقیقات هستیم.
این مستندساز جوان در خصوص ساخت مستندش بیان کرد: موضوع کلی این مستند فرار مغزها و مهاجرت دانشجویان نخبه به آمریکاست؛ ما می خواهیم علت این پدیده را بررسی کنیم. سوژه اصلی این مستند مقایسه ایران و آمریکا از منظر ساختار دانشگاه در بخش صنعت و دانش است.
شمقدری درباره مهاجرت دانشجویان به کشور آمریکا گفت: سفر ما صرفاً به کشور آمریکاست؛ چرا که این روزها مرجع و مقصد بیشتر دانشجویان این کشور می باشد، از این رو در این سفر به دانشگاه آلبرتا که در کشور کاناداست، نمی رویم.
کارگردان «میراث آلبرتا» اضافه کرد: اگر روند کارها خوب پیش رود و ویزای ما جور شود، انشاالله مدت سه چهار ماه فیلمبرداری کار، زمان می برد و بعد از آن تدوینش به سه ماه زمان نیاز دارد؛ ما به دنبال این هستیم که بتوانیم با مستند جدید در جشنواره حقیقت سال آینده حضور پیدا کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: تا کنون مستندهای «میراث آلبرتا 1و2»، «یزدان تفنگ ندارد» و مستندی که هم اکنون در حال تولید است را ساخته ام که محصولات موسسه آرمان مدیا هستند، کار این موسسه ساختن مستندهای صنعتی و سفارشی است که از این طریق درآمدها را جمع آوری، و آن را صرف مستندهای دلخواه موسسه میکنیم.
شمقدری پیرو ساخت مستند جدیدش اظهار داشت: ما به دنبال کسی هستیم که پشتیبانی مالی را به عهده بگیرد، البته تا کنون تمامی هزینه ها شخصی بوده است و پشتیبانی پیدا نکرده ایم.
این مستندساز ادامه داد: برای تولید و رونمایی مستند حتماً در جشنواره عمار 93 شرکت خواهم کرد؛ چرا که یکی از ویژگی های خوب این جشنواره این است که فیلم هایش در سراسر کشور و روستاها و مناطق محروم نیز دیده می شود؛ با این که جشنواره عمار در حد جشنواره فجر نیست، اما اینکه فیلم های جشنواره عمار در سراسر کشور دیده می شود یک مزیت و موهبت است.
وی در تأیید و تمجید جشنواره عمار گفت: برتری دیگر جشنواره عمار این است که فیلمسازانی از سراسر کشور با فکرهای متفاوت می آیند و اینجا دیده می شوند؛ در جشنواره عمار ایده ها و افکار متفاوت بلوکه نشده و همه استعدادها در معرض شکوفایی قرار می گیرد؛ دیگر اینکه، در جشنواره فجر عموماً موضوعات فیلم ها تکراری است و اکثر کارگردانان پیرامون یک موضوع کار میکنند، اما در جشنواره عمار موضوعات متفاوتی از سراسر جهان دیده میشود.
شمقدری با بیان مزیت های این جشنواره بیان کرد: اگر سطح کیفی آثار در جشنواره عمار بالا نرود این جشنواره گرفتار آفت هایی خواهد شد که باید از این آفت پیشگیری کند، بنابراین باید در کنار نگاه به خوبی های این جشنواره، به آفت ها هم توجه داشته باشیم.
این مستندساز دغدغه مند انقلاب اسلامی گفت: برای اینکه جشنواره عمار درگیر آفات نشود باید صدا و سیما نیز همکاری کند و فیلم های این جشنواره را در قالب یک بسته با نام عمار جمع آوری نماید و به صورت هفته ای به پخش و تحلیل فیلم ها بپردازد؛ چرا که اگر کار دیده شود محک هم زده میشود که در این صورت فیلمساز اشکال کار خودش را می فهمد.
وی در خصوص دغدغه اش برای ساخت مستند بیان کرد: من و افرادی مثل من کاری را انجام می دهیم که صدا و سیما نمی تواند انجام دهد و قطعاً تا روزی که صدا و سیما نتواند جایگاه خودش را پیدا کند من به عنوان فیلمساز و فعال رسانه ای فعالیت می کنم و این کار را ادامه می دهم، هدف ما رساندن صدای مردم به گوش جامعه است تا نخبه های جامعه وارد کار شوند و روز به روز کشور پیشرفت کنند؛ چرا که وظیفه یک هنرمند و نخبه رسانه ای این است، در حالی که صدا و سیما نمیتواند این کار را انجام دهد.
شمقدری در پایان بیان کرد: من به عنوان یک فیلمساز مستقل باید ارتباط خویش را با جامعه حفظ کنم و موضوعاتم را در رابطه با مردم قرار دهم؛ در مورد موضوع مهاجرت نخبگان نظرم این است که این کار آخرین کارم در موضوع مهاجرت دانشجوها باشد. بیشترین کار موسسه آرمان مدیا پرداختن به دانشجویان است؛ چرا که ما یک فضای رقابتی، سیاسی و فرهنگی خوب را در بین دانشجویان در محیط دانشگاهمان دیدیم که به ما اجازه داد ما در این حوزه مستند بسازیم تا کارمان در جامعه پخش شود و همه اقشار جامعه آن را ببینند.