به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، رضیه شناور امروز در جمع خبرنگاران به توصیه های مربوط به نگهداری مواد غذایی در طول سفر اشاره کرد و گفت: باید محل خشک و خنکی برای نگهداری مواد غذایی در سفر در نظر گرفته شود، چرا که میکروب ها در محیط مرطوب به خوبی رشد می کنند.
وی توصیه کرد: اگر خانواده ها قصد مصرف ساندویچ در سفرهای نوروزی را دارند، باید مواد غذایی را از ابتدای سفر، بین نان قرار ندهند، بلکه لازم است ظرف نان و مواد غذایی دیگر مانند گوجه فرنگی، کاهو، کتلت و کوکو را جدا کنید.
این کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه در طول سفر نیز توصیه می شود از شیر، پنیر و محصولات لبنی استفاده شود، افزود: در خصوص مصرف لبنیات به خاطر داشته باشید که تنها از نوع پاستوریزه این محصولات استفاده کرده و از مصرف محصولات لبنی محلی خودداری کنید.
مسئول واحد بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: از خریداری غذاها یا میان وعده های فله ای و بدون بسته بندی مانند حبوبات پخته، لوبیا و باقالی، لواشک ها، فلافل، سمبوسه ها و پیراشکی ها خودداری کرده، اگر مجبور هستید در طول سفر از اغذیه فروشی ها یا رستوران های بین راهی غذا تهیه کنید، از تهیه بهداشتی غذاها مطمئن شده، به نوع ظروف و وسایل مصرفی توجه داشته باشید و بهتر است در این گونه موارد از ظروف یک بار مصرف مخصوص استفاده کنید.
وی یادآور شد: سالاد الویه و سالاد ماکارونی حاوی سس مایونز و خامه هستند و چون در فضای خارج از یخچال و در جای گرم زود خراب شده و مصرفشان باعث مسمومیت غذایی می شود، غذاهای مناسبی برای سفر نیستند.
در همین رابطه کارشناس بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود:استفاده از آب هایی که از سلامت آن مطمئن نیستند در طول ایام سفر خطرناک بوده و باید از آب های لوله کشی مطمئن، آب معدنی و در صورت موجود نبودن از آب جوشانیده شده برای آشامیدن، طبخ غذا و شست و شوی سبزی و میوه استفاده شود.
مرضیه عطاء الهی با هشدار نسبت به خطر انتقال بیماری هاری از سگ های ولگرد و سایر حیوانات وحشی به انسان در مسافرت و تفریحات خارج شهر، توصیه کرد:مراکز درمان پیشگیری هاری در ایام تعطیلات نوروزی نیز به صورت شبانه روزی فعال هستند و در صورت گزش توسط حیوانات وحشی و یا خانگی سریعا باید به این مراکز مراجعه شود.
کارشناس بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به مواردی از مسمومیت با قارچ در روزهای ابتدایی بهار در سال های گذشته، گفت:از خرید و استفاده از هر گونه قارچ از فروشنده های دوره گرد خودداری کنند، چرا که احتمال سمی بودن این قارچ ها و مسمومیت با آن ها وجود دارد.
عطاء الهی ادامه داد:برای جلوگیری از گزش کنه و ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، مکان های مناسبی را برای چادر زدن و اسکان انتخاب کرده و از تماس با دام و خرید گوشت های تازه کشتار شده در معابر و بین راه جدا خودداری کنید.
وی اضافه کرد: هم چنین برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب مالت، از محصولات لبنی غیر پاستوریزه، پرهیز کنید.