گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» - سعید حسن پور؛ در برنامه هفت که هفته گذشته به مناسبت شهادت شهید آوینی پخش شد، شاهد بودیم که سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی توسط عده ای مصادره شد که خود این مدعا را داشتند که طیف خاصی آوینی را مصادره کردند! کسانی از آوینی حرف می زنند که با سخنان آوینی بسیار آشنا و خیلی غریبه بودند! آقا مرتضی برای نسل ما الگو است نه الگویی که دیگران برای ما دیکته کنند، آوینی همان آوینی قلمش است، آوینی همان صدای زنده ای است که به گوش می رسد.
بزرگواران خواهش می کنم بیشتر از این از آوینی سخن نگویید! زیرا در برنامه زنده نظام از حامیان فتنه سخن به میان آوردید، آشنایان و دوستان غریبه با آقا سید مرتضی از جلساتی صحبت میکنند که فقط خودشان حضور داشته اند! حرف هایتان درست بود آری! باید بنیاد محافظت از اندیشه آوینی تشکیل داد.
در برنامه هفت شبکه سه سیما خامی و پختگی، ادعاها و نسبت ها، نقد فنی و ساختاری، سیاسی بودن یا نبودن، متفکر بودن یا نبودن و ... شهید آوینی در نهایت تقوا و صداقتی که توسط یک عده ای خاص زیر سوال رفته است، توسط راستگویان و اعتدالگریان بررسی شد و شهید آوینی نیز در نتیجه اعتدالگرا گردید! که این خود شناختی درست از ابعاد فکری و نظری شهید سید مرتضی آوینی است؛ این در حالی است که این بزرگواران که در برنامه هفت حضور داشتند، حتی قبول نداشتند! که آقا سید مرتضی متفکر و نظریه پرداز است! شاهد مثال مصاحبه های که کرده اند.
هر چند معیار ما نوشته ها و اندیشه به جا ماند آقا سید مرتضی آوینی است، اما نباید درباره این شهید توسط دوستان و آشنایانش این گونه سخن گفته شود؛ در حالی که خود این بزرگوار بارها در این برنامه گفتند، حرکت این شهید با فکر همراه بود و در جستجوی حقیقت و تکامل، اما نفی اینکه شهید بزرگوار را جوری نشان دهیم که خود می پسندیم و زوایایی را مطرح کنیم که گذشته و نحوه برخورد ما با موضوع را عوض میکند! این جای سوال دارد؛ چرا امروز از گذشته شهید و پشتیبانیش از بعضی فیلم ها و عملکردها به صورت محدود آن قدر بلد می شوند تا آنجا که شهید آوینی را مصادر کنند.
برنامه هفت یا میزگردی علیه آوینی
آقایان حسین معززی نیا (منتقد سینما)، عبدالله اسفندیاری (کارشناس سینما) و محمدعلی حسین نژاد( پژوهشگر و تهیه کننده)! ترییون نظام در اختیار شماست، در حالی که شما از کسانی صحبت میکنید که دارای تریبون هستند! تریبونی به نام برنامه هفت که به بررسی وضعیت سینمای ایران می پردازد، البته این نامی است که برای خود گذاشته اند، اما در عمل باید گفت تریبونی برای روشنفکران که هیچ قید و بندی در سخن ندارند و کارشان یعنی کارشناسانشان کاری جز نق زدن ندارند!
طبق معمول همیشگی باز شاهد بودیم در قسمتی از برنامه به دلایلی خاص، حرف از عده و جریانی می شود که همیشه مصادرگرند و این جریان همیشه با جریان روشنفکری در مقابله است، گاه به کنایه به دولت قبل برچسب می زنند و حرف های همیشگی که عوام فریبانه است و بیشتر شبیه پوپولیسم می باشد را به دیگران نسبت میدهند.
آوینی مخالف سینمای اشراقی و سینمای انقلابی
آقای معززی نیا! شما چگونه این نظرات را عنوان میکنید؟ آوینی به دنبال سینمای انقلابی نبود؟ از آوینی یک قدیس نسازیم!
به نظرم در وهله اول باید کاری در زمینه حرف های بی سند کرد. آقای معززی نیا! حرف شما بسیار قابل احترام است؛ برخی از دوستان می خواهند آقای آوینی را به یک مبلغ سیاسی تبدیل کنند، اما کمی احتیاط کنید که شهید درباره نگرفتن یارانه ها چیزی نگفته است؟! اگر گفته است دریغ نفرمایید! حمایت از چه جریانی منظور شماست؟
با این روش سیاستگذاری، رسانه ملی و بخصوص برنامه هایی مانند هفت که مخصوص طیف خاص روشنفکری! است، این برنامه و این نوع برنامه ها را به تریبونی آزاد علیه اندیشه و نظرات نظام اسلامی تبدیل کرده است، اما باید در مقابل این حرکت ایستاد و سخن گفت و به تعبیر سید شهیدان اهل قلم: «امام به ما آموخت که انتظار تنها در مبارزه است.»
و شاید در آخر باید گفت، شهید آوینی اگرچه به طور ضمنی به سیاستهای فرهنگی وزارت ارشاد آقای خاتمی در قبال حزبالله کنایه میزند، اما شعار «آزادی برای همه، مگر برای حزب اللهیها!» را خواسته قلبی روشنفکران و مخالفان جمهوری اسلامی میداند، مخصوصا بعد از پایان جنگ و احتمال بروز تغییرات سیاسی و فرهنگی در دولت! و این شاهد حرف ماست!
مهم اينکه چرا آتن در اختيارشون ميذارن!
اين قسمت مطلب شما
حقيقتي اظهر من الشمس بود!
مرسي!
ازآقاي وحيد جليلي ونادر طالب زاده يا امثال اينها دعوت ميکردنند