نوبخت گفت: اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها یک شوک به قیمتها وارد میکند و دولت نمیتواند به وعده خود که همان کاهش قیمتها است تا حدودی عمل کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمان، محمد باقر نوبخت دقایقی پیش در جلسه شورای برنامهریزی استان کرمان، اظهار داشت : از دولت گذشته یک سلسله تعهداتی برای دولت بعد برجای مانده بود و دولت تدبیر و امید بدون هیچ گناهی مکلف به پرداخت 3هزار و 500 میلیارد تومان یارانه به 77 میلیون و 500 هزار نفر به مردم شده بود.
وی با اشاره به بر نامه های توسعه کشور افزود: سال 93 چهارمین سال برنامه پنجم توسعه است و سال آینده برنامه پنجم به پایان می رسد و باید برنامه ششم تصویب شده باشد و از این رو برنامه ششم در سال جاری باید تهیه شو د.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: برنامه ششم برای ما بسیار مهم است زیرا برای ما در جایگاه نخست اقتصادی، علم و فناوری در افق 1404 باید سالانه یک رشد اقتصادی هشت درصدی داشته باشیم.
وی افزود: برای این کار برنامه چهارم به عنوان اولین برنامه در راستای این 20 سال برنامه ریزی و اجرا شد و در این برنامه نتوانستیم رشد اقتصادی هشت درصد را به دست بیاوریم و بنا به گزارش معاونت دولت قبل رشد اقتصادی سالانه حدود چهار و نیم درصد به جای هشت درصد بود ورشد سرمایه گذاری 12.2 درصدی بود که در حد پنج و نیم درصد متوقف شد.
وی ادامه داد: اگر قرار است آنچه در برنامه پنجم که سیاست های کلی آن از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، برسیم باید رشد هشت درصدی متوسط سالانه داشته باشیم.
رشد اقتصادی در سال 92 منفی هشت دهم درصد است
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور افزود: در سال اول برنامه پنجم رشد اقتصادی سه درصد، این در حالی است که در سال 91 رشد اقتصادی منفی 5.8 درصد پیدا کردیم و در سال 92 هنوز آمارهای رسمی بیرون نیامده است ولی پیش بینی این است که رشد اقتصادی منفی هشت دهم درصد است.
نوبخت تصریح کرد: پیش بینی دولت این است که در سال 93 بتوانیم وارد رشد مثبت شویم و به رشد یک تا سه درصدی برسیم و برای این برنامه تلاش می کنیم وبرای رسیدن به چنینی رشدی باید سرمایه گذاری صورت بگیرد و تورم به زیر 25 درصد تقلیل پیدا کند.
مجبور هستیم قیمت ها را افزایش دهیم
وی افزود: با این روالی که دولت پیش گرفته است می توانیم تورم را به زیر 25 درصد برسانیم. اما اجرای قانون هدفمندی شوک بود که مجبور هستیم قیمت ها را افزایش دهیم تا قیمت ها به قیمت منطقه نزدیک شود.
نوبخت گفت: پیش بینی دولت این است که در سال 93 بتوانیم به رشد یک تا سه درصدی برسیم واجرای قانون هدفمندی یک شوک بود که مجبور هستیم قیمت ها را افزایش دهیم
نوبخت تصریح کرد: ما با این هدف آمدیم که قیمت ها را کاهش بدهیم و در شش ماه اول سال گذشته همه بر سر پیمان ماندیم و برای امسال که مجبور شدیم قیمت ها را افزایش دهیم .
دولت تدبیر و امید در مردادماه سال گذشته با تورم بیش از 40درصدی دولت را تحویل گرفت
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در مردادماه سال گذشته با تورم بیش از 40درصدی دولت را تحویل گرفت، گفت: نرخ رشد تورم در اسفندماه سال گذشته به 31.2درصد رسید که در تورم نقطه به نقطه 19.6درصد بود.
خلف وعده دولت در کاهش قیمت ها با اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها
نوبخت با تأکید بر اینکه میزان تورم در فروردین ماه امسال به 30درصد و در تورم نقطه به نقطه به 17درصد کاهش پیدا کرد، افزود: اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها یک شوک به قیمتها وارد میکند و دولت نمیتواند به وعده خود که همان کاهش قیمتها است تا حدودی عمل کند.
وی با اشاره به شرایط سخت زندگی مردم افزود: در سال 93 دولت میزان 11 هزار و 300 میلیارد تومان از خزانه به علت افزایش قیمت حامل های انرژی بین مردم تقسیم می کند .
41 هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی برای طرح های تملک دارایی های سرمایه ای(عمرانی) هزینه می کنیم
وی با بیان اینکه دولت باید طبق قانون این افزایش قیمت را داشته باشد تصریح کرد: قرار است رشد اقتصادی در کشور به وجود بیاید که قصد داریم ، 41 هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی برای طرح های تملک دارایی های سرمایه ای(عمرانی) هزینه کنیم.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور افزود: استان کرمان از این میزان، برای اجرای 57 طرح ملی و 21 طرح ملی استانی شده سهم دارد و برای طرح های و پروژه های داخل استان که باید شورای برنامه ریزی تصمیم بگیرد، 270 میلیارد تومان در اختیار دارد.
نوبخت ادامه داد: همچنین یک سهمی با مشارکت نمایندگان از 3700 میلیارد تومان برای توازن منطقه ای قصد داریم استفاده کنیم، که اینها جزء سهم های مصوب و مقدر است و برای 270 میلیارد تومان و ماده 180 شما و نمایندگان استان نقش دارید.
وی افزود: سهم دیگر استان کرمان از سرمایه گذاری ملی به عنوان دومین منبع خواهدبود، 90 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری از طریق شرکت های دولتی در سال 93 است و استان کرمان به سبب این شرکت ها سهم خواهد داشت.
نوبخت گفت: منابع فاینانس را مجلس اجازه داده فقط در سال جاری هزینه و از آن استفاده شود و اجازه داد که فاینانس های استفاده نشده در سال های قبل را نیز امسال استفاده کنیم وطبق قانون تا آبان ماه هر استان مهلت دارد که از سهم فاینانس خود از 35 میلیارد دلار استفاده کند و اگر نکرد، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور راسا نسبت به توزیع آن هر جایی که لازم بداند صرف می کند.
وی گفت: سهم دیگر استان کرمان 20 میلیارد دلار از منابع ارزی و 10 هزار میلیارد تومان منابع ریالی مربوط به صندوق توسعه ملی است که مربوط به بخش خصوصی است.
نوبخت گفت: با همه محدودیت منابع کشور، امکان تولید چهار میلیون بشکه نفت در روز را داریم اما به سبب تحریم های ظالمانه و غیرانسانی و غیرقانونی فقط امکان صادرات یک میلیون بشکه را به ما داده اند و وظیفه دولت است که با منطق در مذاکرات بین المللی حضور پیدا کرده و از حقوق مردم دفاع کنند
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور ادامه داد: کاری که دولت انجام داد و تاکنون بخشی از این تحریم ها تقلیل پیدا کرد و ما در حال مذاکره هستیم تا با رعایت مصالح ملی، عزت و حقوق بین المللی نگذاریم آنها این حق را تضییع کنند وزور بگویند.
وی ادامه داد: باید جلوی شش قدرت بزرگ جهان بنشینیم و تن به تن مبارزه کنیم تا بتوانیم حقمان را بگیریم .
گلایه نوبخت از حقیر شمردن دستاورد هسته ای
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با بیان اینکه عده ای حال ما را نمی دانند و تلاش می کنند دستاورد ما را حقیر جلوه دهند تصریح کرد: 4.2 میلیارد دلار قسط پول ما آزاد شده است و می توانیم به هر حسابی که خواستیم ببریم، الان حساب های مختلفی داریم که به خاطر پول هایی موجود هرچه که لازم داریم خرید کنیم.
نوبخت افزود: خواسته غربیها این است که ایران در قبال این پولها دارو، گندم و یا سایر کالاهای اساسی را خریداری کند، اما در تلاش هستیم تا به جای آن پولهای کشور را به شکل چمدانی وارد ایران کنیم وطرفهای مذاکره کننده میخواهند هیچ پولی به دست ایران نرسد.
وی ادامه داد: اما این پول آزاد شده را می خواهیم به ایران بیاوریم و سه بانک پیدا کرده ایم که مجوز داریم و میخواهیم به صورت پول نقد به کشور بیاوریم.
نوبخت گفت: طبق قانون باید از هر 100 دلار پول نفت 14.5 درصد را به شرکت نفت بدهید، 31 درصد در صندوق توسعه ملی واریز و در بخش خصوصی استفاده شود.
برای دولت هنر نیست که 31 درصد از منابع را در صندوق توسعه ملی بدون استفاده بگذارد
وی تصریح کرد: بخش خصوصی ظرفیت بزرگ توسعه کشور است و برای دولت هنر نیست که 31 درصد از منابع را در صندوق توسعه ملی بدون استفاده بگذارد.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور ادامه داد: پای هرچه که امروز گفتم وما قطاری داریم که هر کس سوار نشد باید بماند تا پنج سال دیگر و این جایی است که هر استان باید برای خود جایی در برنامه پنج ساله ببیند و باید در سال جاری این برنامه تمام و به تصویب برسد.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور خاطر نشان کرد: درآمد کشور ما در سال های 65 تا 67 7 میلیارد دلار بود و این درآمد در برابر 700 میلیارد دلار در حال حاضر از منابعی که قرار است در برنامه ششم توسعه استفاده کنیم، باید متناسب با ظرفیت تلاش کرده و طوری برنامه ریزی کنید که در شاخص هایی که از نرم متوسط کشور عقب هستیم، متمرکز شویم.
بیش از 2 هزار و 906 طرح نیمه تمام در کشور وجود دارد
وی گفت: در سال جاری سیاست ما برای اعتبار محدود عمرانی 141 میلیارد تومانی و بیش از 2 هزار و 906 طرح نیمه تمام در کشور وجود دارد و باید جوابگو باشیم.
میزان اعتبار را در طرح های بالای 80 درصد متمرکز می کنیم
نوبخت افزود: برای این کار در سال 93 سیاست بر این است که این میزان اعتبار را با توافق نمایندگان مردم در طرح های بالای 80 درصد متمرکز کرده و 246 طرح را در سال جاری به پایان برسانیم و اولویت ما این است.
منابع برنامه ششم در بخش هایی که در پنج برنامه قبل از انقلاب و پنج برنامه از سال 68 هنوز ترمیم پیدا نکرده هزینه می کنیم
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور گفت: برای برنامه ششم توسعه سیاست این است که منابع را در بخش هایی که بنا به هر جهتی در پنج برنامه قبل از انقلاب و پنج برنامه از سال 68 هنوز ترمیم پیدا نکرده و عقب تر از کشور هستیم، بپردازیم تا توازن رعایت شود.
وی گفت: در ابتدای سیاستهای اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری تاکید کردند این سیاست ها به منظور دست یابی به اهداف سند چشم انداز تعریف شده است وباید سیاست ها را متناسب با شرایط عوض کنیم و اقتصاد مقاومتی همین است و این اقتصاد ریاضتی نیست و به ما می آموزد کجا چه کاری انجام دهیم.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور افزود: در برنامه ششم توسعه در چهارچوب اقتصاد مقاومتی و با هدف ایجاد توازن منطقه ای می خواهیم کار کنیم و باید برای استان کرمان تلاش کرده و با شناخت قابلیت، فرصت و تهدید برنامه خود را برای جبران عقب ماندگی ها به صورت برنامه به بنده بدهید.