به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در حالی که پیش بینی می شود افزایش تولید نفت در آمریکای شمالی احتمالا یکی از موضوعات اصلی مورد بحث در نشست این هفته وزرای کشورهای عضو اوپک در وین باشد، به خصوص به دلیل ثبات کلی قیمت ها، انتظار نمی رود که این سازمان سقف تولید خود را افزایش دهد.
صد و شصت و پنجمین نشست وزارتی اوپک فردا چهارشنبه در وین برگزار می شود.
اگر قیمت ها از بشکه ای 100 تا 110 دلار فعلی بالاتر برود، کاهش تقاضا یکی از نگرانی های احتمالی خواهد بود. سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که حدود 40 درصد عرضه نفت جهان را در اختیار دارد، در طی 2 سال گذشته، از 12 عضو خود خواسته است تا میزان تولید نفت خود را در حد 30 میلیون بشکه در روز حفظ کند.
چاد مابری، تحلیلگر مسائل نفتی در این باره گفت: «از نظر من، لحن حاکم بر نشست نگران تر از نشست دسامبر خواهد بود... اما اعضای اوپک هیچ مشکلی با سطح فعلی قیمت ها ندارند. قیمت ها نه تنها رو به افزایش باقی مانده اند، بلکه شکنندگی بسیاری کمی را نیز شاهد بوده اند.»
هرچند افزایش تولید نفت شیل در آمریکا در شش ماه گذشته یکی از نگرانی های اوپک بوده است، اما تقاضای جهانی برای نفت نیز در حال افزایش است و این موجب می شود که بخشی از تقاضا بتواند توسط اوپک تامین شود.
مابری افزود، برآوردها از عرضه نفت آمریکای شمالی نسبت به 18.2 میلیون بشکه در روز شش ماه گذشته افزایش یافته و به 18.5 میلیون بشکه رسیده است که ناشی از تولید روزانه 11.4 میلیون بشکه نفت توسط آمریکاست.
آژانس بین المللی انرژی در گزارشی که در اواسط ماه می منتشر شد تقاضای جهانی برای نفت در طی سال جاری میلادی را 92.8 میلیون بشکه پیش بینی کرد که 1.3 میلیون بشکه نسبت به گزارش ماه آوریل و 2.2 میلیون بشکه نسبت به گزارش ماه می 2013 افزایش نشان می دهد.
آژانس بین المللی انرژی همچنین میزان عرضه نفت در ماه می را 92.1 میلیون بشکه در روز برآورد کرده است که نیاز حدودا 700 هزار بشکه در روز را که می تواند توسط اوپک تامین شود، نشان می دهد. این میزان تقریبا برابر با میزان نفتی است که لیبی در سال گذشته تولید کرد.
در عین حال، اگر تحریم های غرب علیه ایران برداشته شوند، این کشور احتمالا میزان تولید خود را افزایش خواهد داد و تلاش خواهد کرد تا از عراق که در حال حاضر پس از عربستان دومین تولید کننده بزرگ اوپک است، پیشی بگیرد.