گزارش «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، اردوهای جهادی دانشجویی چند سالی است که در کشور راهاندازی شده و تا کنون برکات و خدمات بسیار خوبی را برای روستاها و مناطق محروم کشور به همراه داشته است.
به گفته خود مردم و اهالی روستاهای محروم خدمترسانی دانشجویان جهادگر برای مردم بسیار شیرینتر از خدمت رسانی مستقیم دولت است؛ چراکه این دانشجویان خود را خادم مردم میدانند و بدون هیچ گونه منت و بهانهای کار خود را به نحو احسنت انجام میدهند و علاوه بر این باعث برکات مادی و معنوی خوبی برای این روستاها میشوند، موضوعی که شاید در سایر ارگانها و نهادها کمتر وجود داشته باشد.
دانشجویان جهادگر در روستا با رفتار و کردار خود علاوه بر انجام کار عمرانی و آموزشی، طوری در قلب و دل مردم روستا به خصوص کودکان و نوجوانان جا باز میکنند که خاطره حضورشان هرگز از یاد مردم روستا نمیرود و با این حرکت خود به مردم مناطق دوردست نشان میدهند که در کشور افرادی هستند که دغدغه آنها خدمت به مردم در مناطق محروم است و مردم مناطق مرزی و روستایی هرگز فراموش نمیشوند.
رهبر معظم انقلاب نیز در مورد اردوهای جهادی میفرمایند: «این کارِ اردوهاى هجرت و حرکت عظیم بسیج سازندگى یکى از برکات خدمترسانى است که میلیونها نفر از این خدمت شما به صورت مستقیم بهرهمند میشوند؛ از لحاظ مادى، از لحاظ امور روزمره زندگى، از لحاظ معنوى و هدایت، بهرهمند میشوند. شما اگر درس قرآن هم آنجا ندهید، خودِ حضور یک جوان مؤمن و متدین و متشرع در یک مجموعه روستایى، در بین جوانان، در بین مردم، مظهر مجسم آیه قرآن است؛ آنها را به دین، به انقلاب، به معنویت، سوق میدهد.»
تابستان امسال دانشجویان دانشگاههای مختلف خراسان جنوبی با حضور در مناطق محروم این استان به خدمترسانی و انجام فعالیتهای فرهنگی، آموزشی و عمرانی در این مناطق پرداختند.
گروه جهادی فاطمیون دانشگاههای بیرجند نیز متشکل از ۲۵ دانشجو و طلبه خواهر از حوزه و دانشگاههای بیرجند با حضور در روستای نسبتا محروم مرک از توابع شهرستان بیرجند به انجام فعالیتهای جهادی پرداختند.
مردم مرک چشم انتظار آمدن روحانی
مرک در فاصله ۲۰ کیلومتری بیرجند قرار دارد و با ۱۲۰۰ نفر جمعیت همچنان از عدم وجود یک روحانی مستقر در این روستا رنج میبرد و به گفته مسئول گروه جهادی فاطمیون در این روستا خانه عالم نیز احداث شده؛ اما هنوز بدلایلی روحانی مستقر ندارد و مردم همچنان منتظر آمدن یک روحانی مستقر و ثابت برای روستا هستند.
مسئول گروه جهادی گروه فاطمیون دانشگاههای بیرجند با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۲۵ طلبه و دانشجوی خواهر برای انجام فعالیتهای فرهنگی و مذهبی به روستای مرک هجرت کردند، گفت: از این تعداد ۱۰ نفر طلبه و ۱۵ نفر دانشجو از دانشگاههای مختلف بیرجند هستند.
صغری اسدالهی با اشاره به استقبال بسیار خوب مردم روستا از کلاسهای گروه جهادی افزود: تا کنون حدود ۹۰ نفر برای حضور در کلاسها ثبتنام کردند که از این تعداد ۵۰ نفر دختر و مابقی پسرهای کمتر از مقطع راهنمایی هستند.
وی به کلاسهای این گروه اشاره کرد و گفت: روخوانی قرآن در همه سطوح، تجوید ویژه خواهران، احکام، خیاطی، کار با قالی، کار با سفال، کامپیوتر و کلاسهای آموزشی درسی از جمله این کلاسها است.
مسئول گروه جهادی گروه فاطمیون دانشگاههای بیرجند با بیان اینکه اردوهای جهادی دانشجویی ۱۰ روزه است، گفت: برگزاری نماز جماعت، برگزاری حلقههای معرفتی بعد از نماز مغرب و عشاء غبارروبی مسجد و رنگآمیزی و زبیاسازی مدرسه و دیدار با خانواده معظم شهدا از دیگر برنامههای این دانشجویان برای مردم روستای مرک است.
اسدالهی با اشاره به برگزاری حلقههای معرفت با حضور دانشجویان و جوانان و نوجوانان خواهر روستا افزود: این حلقهها هر روز بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد روستا برگزار میشود که با استقبال بسیار خود مردم مواجهه شدهایم؛ به طوری که هر شب حدود ۸۰ نفر در این حلقهها حضور پیدا میکنند.
وی افزود: در این حلقهها موضوعاتی مانند حجاب و عفاف، پوشش اسلامی، ولایت فقیه، احکام و پاسخ به سوالات افراد مطرح میشود.
توزیع ۴۵۰ بسته فرهنگی بین اهالی روستا
مسئول گروه جهادی گروه فاطمیون دانشگاههای بیرجند از توزیع حدود ۴۵۰ بسته فرهنگی بین مردم روستای مرک خبرداد و گفت: همچنین در این اردو ۱۴هزار صلوات برای سلامتی امام زمان (عج) ختم شده است.
اسدالهی شناسایی دانشآموزان نیازمند و کمک به آنها را از دیگر برنامههای فرهنگی گروه دانست و تصریح کرد: تا کنون تعدادی از این افراد شناسایی شدند و حدود ۳۰ دست لباس و ۱۰ جفت کفش بین آنها توزیع شده است.
وی به برگزاری جشن تکلیف برای حدود ۱۰۰ دانش آموز روستای مرک اشاره کرد و گفت: این جشن تکلیف برای دختران روستا برگزار شد و مردم روستا نیز از برگزاری آن بسیار خوشحال شدند.
مسئول گروه جهادی گروه فاطمیون دانشگاههای بیرجند مهمترین مشکل مردم این روستا را عدم حضور یک روحانی ثابت و مستقر دانست و گفت: با وجود اینکه در این روستا خانه عالم ساخته شده؛ اما از حضور یک روحانی ثابت در روستا خبری نیست.
اسدالهی گفت: در روستای مرک مشکلات فرهنگی بسیار بیشتر از مشکلات اقتصادی وجود دارد؛ بنابراین حضور یک روحانی میتواند بسیاری از این مشکلات را حل کند.
کوچهنشینی مهمترین مشکل مردم روستا
یکی از دانشجویان جهادی این گروه هم کوچهنشینی را مهمترین مشکل مردم روستا دانست و گفت: در اینجا تعداد زیادی از خانمهای خانهدار روزانه وقت زیادی را صرف نشستنهای دسته جمعی در کوچه میکنند و این موضوع خود یک مشکل اساسی است که نیازمند کار فرهنگی است.
وی افزود: در صورت حضور ثابت یک روحانی در روستا بسیاری از این مشکلات حل میشود.
این دانشجوی جهادی ضمن انتقاد از عدم همکاری دهیار و اعضای شورای این روستا با گروه برای حل مشکلات مردم گفت: مسئولان روستا بیستر بدنبال حل مشکلات شخصی خودشان هستند و برای حل مشکلات اهالی کار زیادی نمیکنند.
وی عدم وجود یک شغل مناسب برای خواهران روستا را یکی دیگر از مشکلات عنوان کرد و گفت: بدلیل بالا بودن جمعیت روستا وجود یک کارگاه متناسب با استعداد و ظرفیت این افراد در نزدیکی روستا احساس میشود؛ چراکه هم اکنون بسیاری از خانمهای جوان روستا برای انجام کار باید همه روزه از ساعت هفت تا ۱۵ به کارگاهی بروند که ۳۰ کیلومتر از روستا فاصله دارد و این خود میتواند یک معضل باشد.
وی ایجاد اشتغالهای خانگی و یا احداث کارگاه و ایجاد شغل برای اهالی را مهمترین نیاز اولیه مردم روستا دانست.
ضمن تشکر از گروه جهادی و دغدغه شان نسبت به وجود هوای غبارآلود فرهنگی موجود در روستا،درخصوص حضورروحانی مسقردرروستا بایدبه عرض برسدکه خانه عالم درروستاآماده شده وفقط نیازبه آب و برق و موارد خیلی جزيی دارد وهمت دهیاروشورای روستارامی طلبدو اکثرمردم ازاین بابت رنج می برندوکاری ازدست آنها ساخته نیست چون مسئول شورا فاقدسوادخواندن ونوشتن وخودسرانه وبدون هماهنگی بامردم کارمی کندومتأسفانه وی مسئول هیئت مذهبی روستا هم هست علیرغم اینکه افرادباسوادی در روستاهستندازنظرات آنهادرامورات روستا هیچ استفاده ومشورتی نمی شود وازنظرمسئولین فعلی روستا،مرکز دهستان کاهشنگ بافاصله کمتراز20کیلومترازمرکزاستان مردم بایدبویی ازفرهنگ نبرندتامباداازخواب غفلت بیدارشوندوجوانان روستا راه را از بیراهه پیدا کنند و.....
ضمن تشکر از گروه جهادی و هشدار نسبت به جو فرهنگی موجود در روستا،درخصوص حضورروحانی مسقردرروستا ، خانه عالم درروستاآماده شده وفقط نیازبه آب و برق و موارد خیلی جزيی دارد وهمت دهیاروشورای روستارامی طلبدو اکثرمردم ازاین بابت رنج می برندوکاری ازدست آنها ساخته نیست چون مسئول شورا فاقدسوادخواندن ونوشتن وخودسرانه وبدون هماهنگی بامردم کارمی کندومتأسفانه وی مسئول هیئت مذهبی روستا هم هست علیرغم اینکه افرادباسوادی در روستاهستندازنظرات آنهادرامورات روستا هیچ استفاده ومشورتی نمی شود وازنظرمسئولین فعلی روستا،مرکز دهستان کاهشنگ بافاصله کمتر از20کیلومتر از مرکزاستان مردم آن بایدبویی ازفرهنگ نبرندتامباداازخواب غفلت بیدارشوندوجوانان روستا راه را از بیراهه پیدا کنند و...
ولي بدتر اينكه بعضي كه لباس پيامبر را بر تن دارند ولي از همين شياطين حمايت ميكنند و راه ميروند و سفر ميكنند ، كه بزرگترين ضربه را به اسلام ميزنند .
تاکنون اخلاق و رفتار خود را در جامعه با عملکرد آن سردار بزرگ اسلام تطبیق داده اند؟؟؟
.........؟؟؟؟؟؟
سخن امام خمینی (ره) دربارهی آخوندهای فاسد
«خدای متعال میداند که من نسبت به آخوندهای فاسد آنقدر شدید هستم که نسبت به سایر مردم نیستم. ساواکی پیش من محترمتر است از آخوند فاسد [...] آنقدر صدمهای که اسلام از یک آخوند فاسد میخورد از محمدرضا نمی خورد. در روایات هست که آخوند فاسد و ملای فاسد در جهنم از بوی تعفنش اهل جهنم در عذاب هستند. در این دنیا هم از بوی تعفن بعض از آخوندهای فاسد، دنیا در عذاب است. ما طرفداری از عمامه نمیکنیم. ما طرفداری از اسلام میکنیم. این اسلام پیش شما باشد معظم هستید. پیش هرکس باشد معظم است.»