به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حجت الاسلام الهی خراسانی در جمع دانشجویان عزادار در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: حساسیتهای شما نسبت به مدیران و مسئولان باید بر اساس ملاک صداقت و دینداری آنها سنجیده شود و نه بر اساس ملاک ظاهری افراد.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: اگر مدیری هر روز نماز جماعت میآید و اصلا در کار صادق و دیندار نیست او دیندار نیست. دکتر چمران حول اینکه تخصص مهمتر است یا تعهد گفته است، تعهد مهمتر است چون اگر کسی تعهد داشته باشد بدون تخصص هم کاری را انجام میدهد.
حجت الاسلام الهی خراسانی با توجه به بحث دیشب خود که به بررسی مومنان بیدین که در عمل کاری نمیکنند گفت: در مرحله بعد از بیتفاوتی عملی بیتفاوتی فلبی است که این مهم بسیار خطرناکتر از بیتفاوتی عملی است، زیرا در بیتفاوتی عملی احساس ضعیف ناراحتی از گناه هست؛ اما در بیتفاوتی قلبی این امر از بین میرود و ایمان مورد تهدید قرار میگیرد.
وی در ادامه با مطرح کردن سوالی که آیا خوشحال شدن مومن به معنای عجب است یا نه؟ پاسخ داد: مومن از خوبی کار خوشش میآید و از خودش خوشحال نمیآید؛ اما عجب خودپسندی است و همه اعمال خودش را از خود میداند و از خدا نمیداند.
این مدرس حوزه و دانشگاه پیرامون ایمانهای ضعیف به بحث پرداخت وگفت: کسی میآید در تلویزیون و با زلزله زدگان ابراز هم دردی میکند؛ اما وقتی بواسطه دینداری کاری پیش میآید که به نفعش نیست آن را رها میکند.
وی با اشاره به موضوعات مطرح شده در دانشگاه و حساسیتهایی که داریم پرداخت و گفت: مراقب باشید حساسیتها تک بعدی و کانالیزه نشود. باید به منکرات و معروفهای دیگر هم پرداخت. میزان حساسیت ما به منکرات به کمیت وکیفیت آنها هم بستگی دارد که متاسفانه در این موارد افراط و تفریط میشود.
حجت الاسلام الهی خراسانی در ادامه گفت: متاسفانه شاخصهای دینداری ما مطابق با آیات نیست. در روایت آمده شخصی زیاد رکوع و سجود میکرد که این ملاک ظاهری است و کافی نیست، شاخص ما برای دینداری افراد بر طبق روایت، باید صداقت و امانت داری فرد باشد.
این مدرس دانشگاه و حوزه گفت: حساسیتهای شما نسبت به مدیران و مسئولان باید بر اساس ملاک صداقت و دینداری آنها باشد، اگر مدیری هر روز نماز جماعت میآید و اصلا در کار صادق و امانتدار نیست، او دیندار نیست.
وی به بیان روایتی از امیر المومنین(ع) پرداخت و گفت: ایشان میفرمایند" روزی خواهد آمد که مردم با مالها و عبادات خود، بر خدا منت میگذارند و به واسطه دین خود، حلال خدا را حرام میکنند."
حجت الاسلام الهی خراسانی در تشریح این روایت گفت: ببرخی افراد مال حرام را هدیه تفسیر میکنند. در صورتی که کسانی که از مال حرام هدیه میدهند قصد ایجاد مفسده را دارند.
این مدرس دانشگاه در پایان صحبتهای خود گفت: بعد از مرحله توجیه گناه کار به جایی میرسد که به ناهیان منکر هجمه وارد میشود و سرزنش میشوند.