در پایان این هفته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با 1172 واحد کاهش روبرو شد و به رقم 74076 واحد رسيد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، در پايان معاملات هفته منتهي به 5 آذر ماه 1393، شاخص کل با 1172 واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم 74 هزار و 76 واحد رسيد.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با شروع معاملات اولین روز هفته، شاخص کل بورس تهران برای دقایقی به لطف رونق معاملات در بخش خوددرویی و ساختمانی و برخی تک سهم ها در دیگر گروه ها همچون تایرا و فاذر در مسیر صعود قرار گرفت اما جو مبهم و یا رو به افول حاکم در دیگر بخش ها این روند را خنثی کرد و شاخص در مسیر نزولی قرار گرفت و وارد محدوده منفی شد. در ادامه با افزایش فشار از سوی نمادهای بزرگ پتروشیمی مانند فارس، تاپیکو و پارسان و همچنین نمادهای بزرگی همچون فولاد و وبشهر و در ادامه دو قلوهای سنگ آهنی، این نماگر بیش از پیش در محدوده منفی پیشروی کرد. در این میان در مقاطعی شاهد جهش مقطعی شاخص به لطف رونق معاملات در نمادهایی مانند خودرو، شنفت و وبملت بودیم که این روند نیز به سرعت خنثی گردید. منفی تر شدن فضای معاملات در تعدادی از گروه ها نسبت به ساعات پیشین نیز مزید بر علت شد تا روند نزولی شاخص باز هم ادامه یابد. در نهایت نیز این نماگر تا پایان زمان بازار با ادامه روند رو به افول خود تا آستانه از دست دادن کانال 75 هزار واحدی پیش رفت.
یکشنبه: با از سرگیری معاملات در روز یکشنبه شاخص کل بورس تهران به تبع بازگشت رونق به برخی گروه ها همچون خودروسازی و تاثیرگذاری برخی دیگر از بخش ها همچون ساختمانی و نفتی و برخی از تک سهم های بزرگ بازار در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی همچون رمپنا، وساخت، خپارس، تایرا و آسیا از جمله نمادهای تاثیر گذار بر شاخص بودند. شاخص تا نیم ساعت اولیه معاملات با شیبی مثبت اما ملایم به سیر حرکتی خود ادامه داد و پس از این برهه با اقبال مجدد سرمایه گذاران به بخش مالی و به خصوص بانکی، این روند تشدید شد. افزایش بیش از پیش رونق در بخش خودرویی نیز مزید بر علت شد تا شاخص رشدی ملموسی را تجربه کند. از جمله نمادهایی که تاثیر مثبت شایانی بر شاخص داشتند می توان به وبملت، وتجارت، خودرو، خساپا، وانصار، وخارزم، وبصادر، وپاسار، وساپا، خبهمن و شبهرن اشاره کرد. پس از یک ساعت با ملایم تر شدن فضای معاملات اما سیری تقریبا با ثبات بر شاخص حکمفرما شد. افزایش تاثیر منفی نمادهای بزرگی همچون فارس نیز در این روند تاثیرگذار بود و حتی در برهه ای کمی شاخص را متزلزل ساخت اما در نهایت این نماگر توانست در همان سطوح به کار خود پایان دهد.
دوشنبه: با شروع معاملات این روز شاهد تسلط جوی مثبت بر بسیاری از بخش های بازار بودیم امری که شاخص کل بورس را مسیر صعود قرار داد که در این میان گروه مالی و به خصوص بانکی ها و همچنین نمادهای خودرویی تاثیر شایانی در رشد شاخص داشتند. نمادهایی مانند وبملت، وتجارت، رمپنا، وبصادر، خودرو، خساپا، خپارس، وپارس، وخارزم، وانصار و فملی بیشترین تاثیر را در صعود این نماگر داشتند. این روند در یک ساعت اولیه معاملات ادامه یافت و بدین ترتیب شاخص توانست بار دیگر وارد کانال 76 هزار واحدی شود. در ادامه شاخص با شیبی آرام تر به صعود خود ادامه داد و رفته رفته به تبع متعادل شدن نسبی معاملات در گروه های پیشرو و همچنین ورود تعداد ملموسی از نمادها به درصدهای منفی در گروه هایی همچون پتروشیمی، دارویی و غذایی، معدنی و ساختمانی، روندی با ثبات بر سیر حرکتی این نماگر مسلط شد. نمادهایی مانند فارس، کگل و وصندوق از جمله نمادهای منفی تاثیرگذار بر شاخص در این برهه بودند که به میزان کمی نیز این نماگر را از مواضع قبلی پایین کشیدند. در ادامه کار جو مبهمی بر بسیاری از گروه ها حاکم شد و در گروه های پیشرویی مانند سرمایه گذاری نیز شاهد ورود تعدادی از نمادها به درصدهای منفی بودیم. این امر در کنار افزایش تاثیرگذاری نمادهای منفی به خصوص فارس باعث گردید تا در اواخر زمان بازار شاخص کل بار دیگر از مرز 76 هزار واحدی فرو افتد.
سهشنبه: با از سرگیری معاملات در روز سه شنبه شاخص کل بورس به تبع جو رو به افول حاکم شده بر تقریبا تمام گروه ها در مسیر نزولی قرار گرفت. گروه هایی مانند بانکی، سرمایه گذاری، خودرویی و در ادامه پتروشیمی فشار ملموسی را بر شاخص پدید آوردند. نمادهایی مانند وبملت، فملی، اخابر، ونیکی، وپارس، وبشهر، رمپنا، کگل، خبهمن، خودرو و سفارس از جمله نمادهای منفی تاثیرگذار بر شاخص در این برهه بودند. در ادامه نیز فارس، وبانک، همراه و ونوین این فشار را تشدید کردند. جمع آوری بخش از صف های فروش شکل گرفته در نمادهای مطرحی همچون وبصادر نیز عرصه را شاخص تنگ تر کرد و این نماگر را از نیمه کانال 75 هزار واحدی نیز پایین تر آورد. افزایش حجم معاملات در نماد فارس در ادامه کار باز هم شاخص را با افتی بیشتر مواجه ساخت. اما کار بدین جا ختم نشد و با افزایش اثرگذاری نمادهای بزرگ بازار، سرانجام شاخص کانال 75 هزار واحدی را نیز از دست داد. جمع آوری بخشی از صف های فروش از جمله در نماد وپاسار و تعدادی از خودروسازها نیز پس از این برهه شاخص را بیش از پیش منفی ساخت و در نهایت نیز نیز نماگر با افتی در حدود 1.6 درصد به معاملات روزانه پایان داد.