به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، مسعود حسنی پور، مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در جمع خبرنگاران با تشریح عملکرد مجتمع گازی پارس جنوبی اظهار داشت: مجتمع گازی پارس جنوبی که مسوولیت بهره برداری از فازهای راه اندازی شده پارس جنوبی را بر عهده دارد، در افق 1404 به بزرگترین شرکت فرآورش گاز در منطقه جنوب غربی آسیا تبدیل می شود.
وی افزود: میدان گازی پارس جنوبی یک میدان مشترک میان ایران و قطر به شمار می رود و با توجه به مهاجرت گاز، هر کشوری که بتواند زودتر و بیشتر از این میدان گازی برداشت کند، سود بیشتری می برد.
** برداشت طبیعی از پارس جنوبی تا سال 2023
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اضافه کرد: با ادامه روند فعلی تا سال 2023 می توان به صورت طبیعی و بدون نیاز به استفاده از کمپرسور گاز برداشت و پس از آن با توجه به افت فشار چاه ها باید از کمپرسور استفاده کرد.
حسنی پور با بیان اینکه 8 درصد گاز دنیا و 50 درصد گاز ایران در پارس جنوبی قرار گرفته است، گفت: در این میدان 3700 کیلومتر مربعی 14 تریلیون مترمکعب گاز و 19 میلیارد بشکه میعانات گازی وجود دارد.
** سهم 50 درصدی پارس جنوبی در تامین گاز کشور
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به تامین 50 درصد گاز کشور توسط میدان پارس جنوبی، گفت: تا پایان سال 93 میزان گاز شیرین در پارس جنوبی به 430 میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت.
حسنی پور افزود: هم اکنون روزانه 400 هزار بشکه میعانات گازی در پارس جنوبی تولید می شود که با بهره برداری کامل به یک میلیون و 240 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: در 6 ماه نخست سال جاری 148 میلیارد مترمعکب گاز تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 6 میلیارد مترمکعبی داشته است.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اضافه کرد: همچنین در نیمه نخست سال جاری تولید میعانات گازی 12 درصد، گوگرد 6 درصد، پروپان 272 درصد و بوتان 59 درصد نسبت به 6 ماه نخست سال 92 افزایش داشته است.
وی خاطرنشان کرد: ارزش اقتصادی اضافه تولید انجام شده در مدت ذکر شده حدود یک میلیارد دلار است.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: با کاهش زمان تعمیرات اساسی پالایشگاه ها، یک میلیارد و 622 میلیون مترمکعب معادل 3 هزار میلیارد تومان به تولید گاز کشور اضافه شده است.
** تولید روزانه 750 میلیون مترمکعب گاز در پارس جنوبی تا سه سال آینده
حسنی پور ادامه داد: تا سال 1396 توسعه این میدان گازی به اتمام رسیده و سهم پارس جنوبی در تامین گاز کشور با تولید روزانه 750 میلیون مترمکعب به 75 درصد افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اضافه کرد: تعداد پالایشگاه های پارس جنوبی نیز از 5 به 14 پالایشگاه افزایش می یابد.
** درآمدزایی 56 میلیارد دلاری پارس جنوبی برای کشور
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به سهم پارس جنوبی در درآمدزایی برای کشور، اظهار داشت: در حال حاضر پارس جنوبی روزانه 155 میلیون دلار و سالانه 56 میلیارد دلار برای کشور درآمدزایی دارد.
وی خاطرنشان کرد: با تکمیل فازهای پارس جنوبی در سال 96 میزان درآمدزایی این میدان گازی به 167 میلیارد دلار در سال افزایش خواهد یافت.
** تحقق برنامه افزایش 100 میلیون مترمکعبی تولید گاز تا پایان سال
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی با بیان اینکه فازهای اولویت دار 12، 15، 16، 17 و 18 پارس جنوبی در مراحل آخر راه اندازی قرار دارند، افزود: برنامه وزارت نفت برای افزایش تولید 100 میلیون مترمکعبی گاز تا پایان سال محقق می شود.
** امکان حضور خارجی در مزایده فلرهای پارس جنوبی
حسنی پور گفت: برنامه ای برای خاموش کردن فلرهای پالایشگاه های پارس جنوبی در دستور کار قرار دارد که براساس آن گاز فلرها به مزایده گذاشته می شود.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: در این مزایده، علاوه بر شرکت های داخلی، خارجی های نیز می توانند حضور داشته باشند.
وی با اشاره به برنامه این شرکت برای حمایت از ساخت داخل، اظهار داشت: برای تامین 6 هزار و 430 قلم کالای نفت مبلغ 530 میلیارد ریال هزینه شده است.