به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، سید ابوالفضل هاشمی، مدیرکل کتابخانههای مساجد کشور روز گذشته در نشست خبری در استان یزد با اشاره به فراگیر شدن کتابخانههای مساجد کشور گفت: در حال حاضر 5616 کتابخانه تحت پوشش و 5030 واحد کتابخانه باز در مساجد کشور فعال هستند که در این کتابخانهها، بالغ بر ۱۴ میلیون جلد کتاب وجود دارد.
وی افزود: تعداد اعضای این کتابخانهها بسیار چشمگیر است؛ به گونهای که هم اکنون حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر به عضویت آنها درآمدهاند و از کتابهای آن استفاده میکنند.
مدیرکل کتابخانههای مساجد کشور با اشاره به استفاده افراد غیرعضو از خدمات این کتابخانهها خاطرنشان کرد: بالغ بر دو میلیون نفر در سال روزانه به این کتابخانهها مراجعه میکنند که با احتساب اعضا، حدود سه میلیون نفر از خدمات کتابخانهها استفاده میکنند.
هاشمی با اشاره به اینکه کتابخانههای مساجد فراگیرترین کتابخانهها در کشور به حساب میآیند، گفت: کتابخانههای ما به پنج درجه تقسیم شدند که بر اساس ویژگیهایی از جمله تعداد اعضا و مساجد کتابخانهها این درجهبندی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه بر همین اساس مجوز کتابخانهها به آنها تحویل میشود، تصریح کرد: در سال ۹۲ نزدیک به1400 مجوز گرفته و امسال حدود 1200 کتابخانه مجوز میگیرند که سهم استان یزد ۵۱ کتابخانه است.
مدیر کل کتابخانههای مساجد کشور با اشاره به برگزاری جشنواره «روستاهای دوستدار کتاب» گفت: این جشنواره امسال توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی شد و قرار بر این بود که در ابتدا پنج روستا به عنوان روستاهای برتر که فعالیتهای بهتری دارند انتخاب شوند؛ اما در جلسات بعدی این پنج روستا به ۱۰ روستا ارتقا پیدا کرد.
هاشمی با بیان این مطلب که بالغ بر ۵۰۰ روستا در این طرح شرکت کرده که ۴۶ مورد آن مربوط به استان یزد بود، گفت: در مرحله اولیه اطلاعات پالایش شد و ۶۲ روستا به مرحله دوم راه یافت و پس از داوری ۲۱ روستا به مرحله نهایی رسیدند.
هاشمی تصریح کرد: افزایش قیمت کتابها در سالهای اخیر و کاهش اعتبارات سبب شد که تعداد کتابهای خریداری شده کاهش پیدا کند و اعضا هم به همین دلیل اقبال کمتری به کتابخانههای مساجد پیدا میکنند که امیدواریم با شروع مجدد توزیع کتابهای آموزشی، زمینه افزایش این اقبال را فراهم کنیم.
وی افزود: با توجه به جامعه اماری متفاوت نسبت به دانشگاه ما برنامههایی فراتر از دانشگاهها داریم.
مدیر کل کتابخانههای مساجد کشور خاطرنشان کرد: در این راستا با توجه به یکسان بودن سطح سواد در دانشگاهها ما سعی داریم ما تفاهم نامهای را بین ستاد عالی کانونهای مساجد کشور با دانشگاهها امضا کردیم تا در تمامی مساجد و خوابگاههای دانشجویی در دانشگاههای کشور کتابخانه ایجاد کنیم.