به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، صندوق بین المللی پول در جدیدترین بررسی خود از وضعیت اقتصادی، خاورمیانه، کشورهای آسیای مرکزی و شمال آفریقا، به ارائه آمار مربوط به دیون خارجی ۳۰ کشور منطقه از جمله ایران پرداخته است.
بر اساس این گزارش، ایران و الجزایر کمبدهکارترین کشورهای منطقه هستند. کل دیون خارجی الجزایر به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال جاری میلادی ۱.۱ درصد پیشبینی شده است و این رقم برای سال ۲۰۱۴ نیز ۱.۵ درصد برآورد شده است که در هر دو سال کمترین رقم میان ۳۰ کشور منطقه است.
ایران از این نظر در رتبه دوم قرار دارد؛ کل دیون خارجی ایران به تولید ناخالص داخلیش برای سال ۲۰۱۵ کاهش یافته و ۱.۵ درصد برآورد شده است که پس از الجزایر کمترین رقم بین کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی به شمار میرود. نسبت دیون خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۱۴ بالغ بر ۱.۶ درصد اعلام شده بود.
کل دیون خارجی منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی در سال ۲۰۱۵ معادل ۲۹.۳ درصد کل تولید ناخالص داخلی این منطقه برآورد شده است. این رقم برای سال میلادی گذشته ۲۶.۶ درصد اعلام شده بود.
همچنین نسبت دیون خارجی کشورهای نفتی منطقه به تولید ناخالص داخلیشان در سال ۲۰۱۵ نیز ۲۶.۶ درصد برآورد شده است.
بر اساس برآوردهای این نهاد بینالمللی، لبنان بهنسبت تولید ناخالص داخلی خود بدهکارترین کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شناخته شده است. دیون خارجی این کشور در سال جاری معادل ۱۷۳.۹ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور برآورد شده است. پس از این کشور، کشور بحرانزده بحرین با ۱۵۷.۵ درصد در رتبه دوم و ارمنستان با ۸۹.۲ درصد در رتبه سوم از این نظر قرار گرفتهاند.
نسبت دیون خارجی به تولید ناخالص داخلی برای سایر کشورهای منطقه عبارت است از: عراق ۳۰.۵ درصد، کویت ۲۶.۴ درصد، لیبی ۱۲.۲ درصد، عمان ۱۳.۶ درصد، قطر ۸۷.۵ درصد،عربستان ۱۴.۱ درصد، امارات ۵۱.۶ درصد، یمن ۱۴.۱ درصد، افغانستان ۶.۴ درصد، جیبوتی ۶۹.۸ درصد، مصر ۱۵.۵ درصد، اردن ۳۱.۴ درصد، موریتانی ۷۵.۷، مراکش ۳۳ درصد، پاکستان ۲۴.۶ درصد، سودان ۶۲.۹ درصد، تونس ۵۷.۴ درصد، آذربایجان ۱۷.۶ درصد، قزاقستان ۷۳.۹ درصد، ترکمنستان ۱۵.۳ درصد، ازبکستان ۱۳.۵ درصد، ارمنستان ۸۹.۲ درصد، گرجستان ۶۳.۳ درصد، قرقیزستان ۸۸.۸ درصد، تاجیکستان ۴۴.۸ درصد.
برای کشور سوریه رقمی ذکر نشده است. همچنین صندوق بینالمللی پول میزان نسبت بدهی خارجی کرانه باختری و نوار غزه به تولید داخلی آنها در سال ۲۰۱۵ را ۷.۵ درصد برآورد کرده است.